CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Hatay Milletvekili Serkan Topal Niğde’de partililere koalisyon sürecini anlattılar. 

CHP Niğde İl teşkilatı binasında basın toplantısı düzenleyen Milletvekilleri koalisyon sürecinde görüşülenleri anlattı. Basın toplantısında İl Başkanı Erhan Adem'de bulundu. 

CHP İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Hatay Milletvekili Serkan Topal, 7 Haziran sonuçlarıyla birlikte açıkçası halkımızın isteği çok açık ve net. Gidin uzlaşın ve halkın sorunlarına ivedi bir şekilde çözüm üretin dediler. Bizim ilkelerimizi sunduk. 12 Eylül darbesiyle gelen ana yasayı acil bir şekilde değiştirmek gerekiyor dedik, yolsuzlukla mücadele yapacağız dedik. Şeffaf bir şekilde 14 tane ilkemizde sorun belli çözüm belliydi ama koalisyon neden kurulmadı. Daha adil, daha özgür bir anayasa çıkaralım dedik, Cumhurbaşkanı icra makamı olmadığı için Başbakan’ın yetkilerini kullanmasın dedik, ana yasa sınırları içerisine çekilsin istedik, kişisel bir şey istemedik. Ekonomi de çok ciddi sorunlar var, ekonomi çökmüş. Bugün ülkelerin gelişmesi kalkınması nitelikli eğitimli insanlardan geçer. Nitelikli eğitimli insanlar çoğaldıkça yüksek katma değerli insanlar ve ürünler ürettiğimiz zaman ekonomi güçlü olur, güçlü ekonomi güçlü sosyal devlet demektir. Toplumsal barışı sağlayabilmek için samimi ve dürüst olacaksınız, dedik ki gizli bir ajandanız olmayacak. Demokrasinin ve adaletin olmadığı bir yerde barıştan ve huzurdan bahsedilemez. CHP olarak bu sorunları çözebilmek adına 14 tane ilke belirledik ve bizler bu 14 ilkeyi bütün Türkiye kamuoyuyla paylaştı. Türkiye’nin sorunları bunlardır, bu sorunları bu ilkelerle çözebiliriz diye açıkladık ” dedi.

Milletvekilleri basın toplantısı sonrası Kültür merkezinde partililerle buluşarak koalisyon sürecini partililere daha detaylı şekilde  anlattılar.


Editör: TE Bilişim