CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yazılı bir önerge verdi.


Şafak, Niğde KOSGEB’i Parlamento Gündemine Taşıdı

Şafak, Niğde’ye ne zaman Hizmet Müdürlüğü kurulacağını Bakan Ergün’e sorarken, Niğde’de Hizmet Müdürlüğü olmaması nedeniyle, KOSGEB Destekleme Kredilerinden yararlanmak için müracaat eden, Yatırımcıların, Sanayicilerin, İşletmelerin, Üniversitenin, Kooperatiflerin, Odaların, Kobilerin ve benzeri kuruluşların yaşadığı sıkıntıları da dile getirdi.

Küçük Esnaf, Kredi Kullanmakta Sıkıntı Yaşıyor

 

CHP’li Şafak, Niğde KOSGEB Temsilciliği’nde bulunan personelin, dosyaları inceleme, ödeme ve onay yetkisi olmadığından dolayı KOSGEB imkânlarından yararlanmak isteyenlerin işlerinin geciktiğini, bu durumunda küçük esnafa ciddi ticari sıkıntılar yaşattığını yazılı önergesinde vurguladı.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın önergesinin tam metni şöyle:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

Aşağıdaki sorularımın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

 

                                                                                                           Doğan ŞAFAK

                                                                                                         Niğde Milletvekili

 

 

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) bünyesinde, KOSGEB Temsilciliği olarak faaliyet alan Niğde ilimiz bu faaliyetlerini yürütürken, Nevşehir Hizmet Merkez Müdürlüğü’ne bağlı olması nedeniyle bir takım sıkıntılar yaşamaktadır.

 

 Niğde ilimizdeki Esnaf, Yatırımcı, Sanayici, İşletmeler, Üniversite, Kooperatifler, Odalar, Kobiler v.b. kuruluşlar, KOSGEB Destekleme Kredilerinden yararlanmak için müracaat ettiklerinde, mesafe uzaklığından dolayı zaman kaybı, KOSGEB Temsilciliği’nde yetersiz personel olması nedeniyle bilgi eksikliği yaşamaktadırlar.

 

En önemlisi ise Niğde KOSGEB Temsilciliği’nde bulunan personelin, dosyaları inceleme, ödeme ve onay yetkisi olmadığından dolayı KOSGEB imkânlarından yararlanmak isteyenlerin işlerinin gecikmektedir. Bu da küçük esnafa ciddi ticari sıkıntılar yaşatmaktadır.

 

 

Bu doğrultuda,

 

1-     Türkiye’de 12 il dışında kalan illerimizde Merkez Hizmet Müdürlükleri bulunmaktadır. 12 il içerisinde yer alan Niğde ilimize, Merkez Hizmet Müdürlüğü ne zaman kurulacaktır?

 

2-     İl Merkezlerindeki Sinerji Odakları, Temsilcilik haline getirilmesi rağmen, neden faaliyetler yetkisiz, etkisiz personel tarafından yürütülmeye devam edilmektedir?

 

3-     Nevşehir Merkez Hizmet Müdürlüğü’ne, bağlı olan Niğde ilimizde bugüne kadar kaç proje ve dosyaya destek verilmiştir?

 

4-     Türkiye’de, KOSGEB Merkez Hizmet Müdürlüğü bulunmayan 12 ilin ticari, sosyal ve gelişmişlik sıralamasındaki yerlerine baktığımızda Niğde ilimizin bunlardan farklı durumda olduğunu düşünüyor musunuz?

 

 

Editör: TE Bilişim