CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, yerel basında çıkan bazı haberlerin gerçek olmadığını, partilerinin Niğde’de birinci parti olduğunu söyledi.

 

Bazı Yerel Basının Niğde seçimiyle ilgili “sözcü” gazetesinin Anketi Başlığı altında verdiği Haberde o gazetenin köşe yazarı Necati DOĞRU’nun 13 Mart 2014 günlü köşe yazısından alıntı yapılarak durumu Anket sonucu olarak yazmıştır. Oysa ben Necati  DOĞRU ile birebir yaptığım görüşmede o yazıyı 2009 seçim sonuçlarını baz alarak yaptığını amacının 2009 seçim sonuçlarına göre öyle olduğunu düşünerek yazdığını bunu sonradan anladığını  hatta “Galiba Kaş yapayım derken göz çıkardığını”söyledi. Kaldı ki yerel basınımızın yazdığı gibi bu yazının bir  anket sonucu olmadığını açıkça yazmıştır. Necati DOĞRU’nun Sözcüdeki yazısının konu ile ilgili bölümleri aşağıda aynen verilmiştir.

 

Açıklanan sonuçların Anket olmadığı okurlardan gelen mesajların dikkate alındığı açıktır. Kaldı ki 2009 seçimlerinin üzerinden 5 yıl geçmiş ve bu arada bir genel seçim yapılmıştır. 2011 Genel  seçimlerinde CHP AKP den sonra 40 bin oy alarak ikinci parti olmuş ve Bir Milletvekili çıkarmıştır.   

 

Partimiz bu yerel seçimlerde de en iyi konumdadır  partililerimiz seçime kenetlenmiştir ve geçmişte diğer partilere oy veren Hemşerilerimizin de  teveccühünü kazanarak  birinci parti konumuna geçmiştir. Biz CHP olarak Seçime katılan hiçbir siyasi partimizle polemiğe girmeyi asla düşünmeyiz. Tüm partilerimize Başarılar diler tüm  hemşerilerime  saygılar sunarım.                 

                                                               Ünal BAYKAN

                                                         CHP Niğde İl Başkanı


[email protected]

12 Mart 2014

Sanki bu seçimde oylar partiyi, adayı, lideri seçmeyecek. Bu seçimde halk sandıkta birleşecek. Son seçim sonuçlarını almışlar. Hangi ilde muhalefet partilerinin ne kadar oyu var. Yan yana koymuşlar; “diktatörlüğe gidişi durdurmak için oyum sahibini arıyor listesi” yapmışlar.

Şu çağrıyı yapıyorlar.
Partin zayıf kalıyorsa.
Oyunu ziyan etme.
Güçleri birleştir.
Çağrıyı yapanlar halktan birileri… Oylar bu çağrıya uyarak sahibini bulursa farklı bir seçim yaşanabilir. Elektronik posta aracılığıyla bana da gönderilen bu listeyi haber değeri var düşüncesiyle aynen yayınlıyorum:

 

[email protected]    

14 Mart 2014

Aksaray! Uşak! Niğde! Sakarya!

Diktatörlüğe gidişi durdurmak için seçmenin gücünü seçim sandığında birleştirme rüzgarı başlattığını” yazmıştım. CHP’nin güçlü olduğu kentlerde MHP’liler CHP’ye, MHP’nin güçlü olduğu kentlerde CHP’liler MHP’li adaylara oy desteği vereceklerini gösteren belirtiler var. 2009 yerel seçim sonuçlarını esas alan kıyaslamalı bir tablo yazmıştım. Aksaray, Uşak, Niğde’den bu tabloya itirazlar geldi. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “Uşak’da son anketlerde CHP yüzde 33, AKP yüzde 31, MHP yüzde 26 çıkıyor.” dedi. Niğde CHP İl Başkanı Ünal Baykan,Şu anda Niğde’de biz birinci parti konumundayız” diye iddialı konuşuyor. CHP Aksaray Belediye Başkan adayı Doğan Koşar ise Şu anda Aksaray’da CHP seçmenin büyük çoğunluğunun desteğini almış durumdadiyor. CHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu ise yapılan son anket sonuçlarının;CHP yüzde 25, AKP yüzde 31.
MHP yüzde 17, Diğer yüzde 6 ve kararsızların yüzde 21 olduğunu belirtiyor.

                                     

          

Editör: TE Bilişim