CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü Niğde’de, köy ve kasaba ziyaretlerine devam ediyor. Konaklı ve Edikli’de vatandaşlarla buluşan Gürer, “16 yılda tarım ve hayvancılığı bitirip memleketi samana bile muhtaç eden AKP’nin,  artık Türk çiftçisi için yapabileceği bir şey kalmamıştır” dedi.

Gürer: “AKP tarımı bitirdi, çiftçi kan ağlıyor”
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Haziran seçimlerine az bir süre kala tempo artırdı. Şehir merkezinde esnafı tek tek ziyaret eden Ömer Fethi Gürer, köy ve kasaba gezilerini ihmal etmiyor. Ömer Fethi Gürer, beraberinde milletvekili adayları Ahmet Oğuz Özmen, Nagehan Eskioğlu, Merkez ilçe Başkanı Kamil Davarcı ve partililerle Konaklı ve Edikli kasabalarını ziyaret etti. Çiftçi ve vatandaşlarla buluşan Ömer Fethi Gürer, hükümetin uyguladığı yanlış tarım politikalarının, Türkiye’de tarım ve hayvancılığı bitirdiğini, çiftçi ve besicilerin ise bu yanlış tarım politikalarının sonucu olarak adeta kan ağladığını söyledi.

15 yıl öncesine kadar tarımda kendi kendine yeten nadir ülkelerden biri olan Türkiye’nin gelinen nota, neredeyse tüm tarım ürünlerini ithal etmeye başladığını anlatan Ömer Fethi Gürer, “AKP, Türk çiftçisinin üretim yapmaması için elinden geleni yaptı. Hükümetin ithalatçılara ve rantçıların lehine uyguladığı politikalar, çiftçinin ve besicinin belini büktü. Bugün ürününün karşılığını bulamayan çiftçi, ekip biçmekten vazgeçer hale geldi. Besici sorunlarla boğuşuyor. Çiftçi ürününün karşılığını alamayınca üretim olmuyor ve tarımla ilgili ne varsa ülkemiz başka ülkelerden ithal ürün getiriyor. Bugün samanı bile ithal eder duruma gelmişsek eğer, AKP’nin çiftçi için, besici için bunan sonra yapabileceği bir şey kalmamıştır” diye konuştu.

Niğdeli üreticileri ve çiftçilerin sorunlarının, Türkiye genelinde göre daha vahim olduğunun altını çizen Ömer Fethi Gürer, “Niğde tarımsal desteklemelerde üvey evlat muamelesi gördü. AB hibe fonu olan IPARD’dan Niğdeli üreticiler faydalanamadı. Aksaray, Ankara, Konya, Bursa gibi iller hibe fonundan yararlanırken, Niğdeli çiftçiler ne yazık ki bu desteklemelerden mahrum kaldı. Lisanslı depoculuk uygulamasında da Niğde yer almadı. Çiftçiye bazı avantajlar sağlayan bu uygulamadan mahrum kalan Niğdeli üreticiler, uygulamaya dahil olan 42 ilin üreticilerine göre dezavantajlı duruma düştü. Niğdeli üreticileri, besicilerin, çiftçileri sorunları yıllardır görmezden gelindi. Kulak ardı edildi” şeklinde konuştu.

CHP İKTİDARINDA, TARIM KESİMİNİN SORUNLARI DA ÇÖZÜLECEK
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Haziran seçimlerinden sonra CHP iktidarında toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını, köylünün, çiftçinin yaşadığı sıkıntıların da bir bir çözümleneceğini belirtti.

3 TL’YE MAZOT
Üreticilerin asgari ücrete kadar olan gelirlerine gelir vergisi muafiyeti tanınacağını anlatan Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının faizleri silineceğini, mazottan ÖTV ve KDV’nin kaldırılacağını, çiftçiye 3 TL’ye mazot verileceğini açıkladı.

KÖYLERE 40 BİN VETERİNER VE ZİRAAT MÜHENDİSİ ATANACAK
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tohum, gübre ve tarım ilaçlarında vergilerin düşürülerek girdi maliyetlerinin aşağı çekileceğini de belirterek, “ Tohum desteklerini iki katına çıkaracağız.  Çiftçilerin dosya parası, genel girdiler ve diğer kesintilerini kaldıracağız. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesini durduracağız. Nişasta bazlı şeker üretimini sınırlayacağız. Köylerde tarımsal sulamalarda su kullanımına destek sağlayacağız. Şebeke, sondaj ve boru maliyetlerini bütçeden karşılayacağız.  Tarım ve hayvancılığa yönelik her türlü teknik ve danışmanlık desteğini kooperatif aracılığıyla sağlayacağız. Köylere 40 bin veteriner hekim ve ziraat mühendisi atayacağız” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim