Geçtiğimiz günlerde ak parti il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Niğde Cumhuriyet başsavcılığına yaptıkları suç duyurusundan sonra CHP il başkanı ve yönetimi Ak Parti il başkanlığının yaptıkları suç duyurusunu esefle kınayarak Ak Parti iktidarına kırmızı kart gösterdiler.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erhan Adem; “ Geçtiğimiz günlerde Ak parti  İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan basın açıklamasında CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na  haddini aşmış ithamlarda bulunarak yaptığınız suç duyurusunu yerel basından öğrenmiş bulunmaktayız. Her şeyden önce şunu söylemek istiyoruz; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu  hiçbir şekilde şaibesi olmayan dünü ve bugünü tertemiz yaşayan son derece dürüst, temiz, namuslu ve vatansever, insanları din ,dil ırk mezhep ayrımı yapamadan kucaklayan bütün değerlerimize saygılı olan insanlarımızı ötekileştirmeden seven hoşgörülü bir liderdir. Bu ülkenin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’ye Tayyip Erdoğan tarafından “İki Ayyaş”  denilmesi bir hakaret değil midir? Ülkemizin bütün kamu kuruluşlarından TC’yi, okullarımızdan andımızı kaldıran, yeni anayasada Türklükten bahsetmemeyi şiar edilen, türküm demek yerine Türkiyelim diyen cumhurun başı Türk milletine hakaret etmiyor mu ?       Diğer taraftan 14 yıllık iktidarı boyunca 17-25 Aralık yolsuzluklarının üstünü öreten, ülkenin ekonomisini alt üst eden ayrıca torba yasalarla hakkı olmadığı halde “Örtülü Ödenek” adı altında yandaşlarına özel imkân sağlayan cumhurun başı değil mi? Biz merak ediyoruz bu ülkeyi Başbakan mı Cumhurbaşkanımı yönetiyor. Türkiye’yi kaos ortamına sürükleyen 14 yıllık Ak parti iktidarına kırmızı kartımızı gösteriyoruz.” dedi.

 

Ak parti yöneticilerinin gündemi değiştirmeye çalıştırdıkları belirten Adem; “ Siz Ak parti yöneticileri geçen hafta kadın kollarınız, bu hafta da il yöneticileri olarak sizler gündemi değiştirmek için sürekli sayın Kılıçdaroğlu’na hakarette bulunuyorsunuz. ülkemiz yangın yerine dönmüşken yaşananları görmezden gelip Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na  mahkemeye vermenizin mantığını anlayamıyoruz. Gün geçmiyor ki şehit haberleri gelmesin. Ankara da bombalar patlarken, ülkemizin güneydoğusu kan ağlarken bu konularla ilgili neden bir basın açıklaması yapmıyorsunuz. Yapmadığınız gibi basına ambargo uyguluyorsunuz. Ya kaos ya başkanlık diyerek yandaş basını yanına alıp halkın haber alma özgürlüğünü engelleyen psikolojik baskılarla toplumu baskı altına alan sizin iktidarınız değil mi? Suç duyurusunda bulunacağınıza Ülkeyi bu hale getirenleri ve bu hale gelmesine göz yumanları önce bir sorgulayın. Bizim Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na” Genel Müdür “diye hitap eden, halkın tamamını kucaklaması gereken Cumhurbaşkanı değil mi? Önce aynada kendinize bir bakın” diye konuştu.

        Adem; “14 yıllık iktidarınız boyunca cumhurun başının gerek siyasilere gerekse halkımıza nasıl bir üslupla konuştuğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Millet olarak birbirimize saygımız kalmadı, Birbirimize hoşgörü ile bakamaz olduk 77 milyonu kucaklaması gereken Cumhurbaşkanının bir siyasi parti lideri gibi davranmasını ve anayasayı ihlal ederek şirket yönetir gibi ülkeyi yönetmesi sorgulaması gerekmez mi ? Her ne sebeple olursa olsun bizim için ülkenin çıkarları her şeyden üstündür. Türkiye cumhuriyetini temel taşları ile oynayan her kim olursa olsun cumhuriyet halk partisini karşısında bulacaktır yaptığınız suç duyurusunu CHP olarak esefle kınıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun her daim yanında olduğumuzu kamuoyuna beyan ederiz” şeklinde konuştu.

       

Editör: TE Bilişim