Cumhuriyet Halk Partisinde yeni tüzük ve yapılanma ile partide farklı toplantılarda oluşmaya başladı. Adana’da CHP’de mahalle birimlerinde etkinliği ile bilinen yüzden fazla kişinin iştirak ettiği toplantıda genel durum değerlendirmesi ve yeni tüzük konuları işlendi.
Adana Tekstil Sendikası Çukobirlik Kurucu Şube Başkanı, DESYÖD Yüksek Öğrenim derneği Kurucu Başkanı, CHP İl Gençlik Kolları eski Sekreteri, son seçimlerde CHP Milletvekili Adayı Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer konuşmacı olduğu toplantıda yoğun ilgi gördü.
             Toplantı düzenlenmesi adına yapılan açıklama da şöyle denildi. “CHP olarak yeni dönemde tabanın sesinin daha çok dinleneceğini düşünüyoruz. Bu nedenle geçmişte parti yönetiminde ve sendikalarda yer alan bir grup arkadaş kendi aramızda görüşmeler yaptık. Sonuçta Sosyal Demokrasiye 40 yıldır büyük emek veren dürüstlüğü ve önderliği ile her zaman takdir toplamış çoğumuzunda başkanlığını yapmış Ömer Fethi Gürer katılımı ile bir toplantı yapma kararım aldık.Çok kısa sürede organize olduk.Gördük ki önemli bir potansiyel yeni dönemde CHP iktidar olması için istekli ve hazır. Bu çalışmaları sürdürerek partimizin iktidara taşınmasını hedefliyoruz. Tabanın sesi dinlenmeden oluşan politikalar ile CHP geçmişte sorun yaşadı.Yeni süreçte üye ve delege önemseneceğine inanıyoruz. Seçimle her konuma aday gösterilmesi ve tabanın seçtiği kişilerin belediye başkanı belediye meclis üyesi ve milletvekili olmalarından yanayız çabamız çalışmamız bu yönde olacaktır”
 Üç saat süren toplantıda kapsamlı ve detaylı bir Konuşma Yapan Ömer Fethi Gürer Adana’nın Sol siyasette yerinin önemine değinerek emek ağırlıklı bir dokusu bulunan Adana’nın geçmişte olduğu gibi parti içinde etkinliğinin gerekliliğine vurgu yaptı. Ömer Fethi Gürer şöyle dedi. “ Adana siyasal anlamda çok önemli bir merkezdir. Özellikle CHP’nin geçmiş dönemlerde başarılarında Adana’da siyaset yapanların önemi yadsınmaz. Adana farklı kılan da bir işçi emek yoğunluğu taşıyan yani Sosyal Demokrasi ile yaşamı iyileşecek insanların memleketi olmasıdır. Yaşamım boyunca Adana’da siyasette vefa ve dayanışma anlayışının en güzel örneklerini yaşadım. Yeni süreçte partimize bu bağlamada katkımız ne olabiliri konuşmak ve hiç kimse yanında karşısında olmadan kişilere indirgenen bir siyaset anlayışına düşmeden düşünce ve fikir anlamında yeni katkılar sunmak adına yapılacak bu oluşuma destek amacı ile aranıza katıldım. Açıkcası bu kadar kısa sürede bu kadar katılımcının olması ayrıca mutlu verici bir durum oldu “dedi. Ömer Fethi Gürer CHP tüzük değişeceğine dikkat çekerek nevcut tüzük kurultayında açık oylamada red oyu veren kurultay delegelerinden olduğunu sınırlı sayıda kurultay delegesi red oyu vermesi ile geçen tüzüğün bugun yanlışlıklarının görüldüğünü söyleyerek yeni tüzük ilçelerde ilde tartışılarak oluşan düşüncelerle yapılmalıdır. Tüzükte Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu sürekli vurguladığı sade üyeninde söz sahibi olacağı ve seçme seçilme hakkının en demokratik yöntemlerle gerçekleşeceği süreç partimizi iktidara taşıyacaktır. Her kademede üyeye dayalı seçim yöntemi nedeni ile mahallelerde dünden geri duran, farklı nedenlerle kırılmış olanları geri kazanıp yeniden üye olmalarını sağlamalıyız. Bu amaçla hepimize görev düşüyor”dedi. Yaklaşık iki saat süresince farklı konulara değinerek konuşan Ömer Fethi Gürer katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı. Toplantıda farklı meslek grupları, sendika temsilcileri, CHP eski Gençlik Kolları ve il yöneticileri, mahalle delegeleri ve üyelerde yer aldı. Toplantı düzenleme grubu aralıklı olarak kapsamlı toplantılara devam edileceği ve gelecek toplantının daha geniş tutulacağı da açıklandı.





Editör: TE Bilişim