CHP Niğde Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Yerel seçimler sürecinde gençlerin siyasete katılımı ve önemi” konulu panel düzenlendi.

 

CHP Niğde Gençlik Kollarının İl Başkanlığının düzenlediği CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Yerel Seçimler Sürecinde Gençlerin Siyasete Katılımı ve Önemi” konulu panele CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ve CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak katıldı.

 

Panele CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, CHP Merkez İlçe Başkanı Atilla Soylu, Kırşehir Gençlik Kolları İl Başkanı Mesut Karakurt, Aksaray Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Altıntop,  CHP İl ve İlçe teşkilatları, Belediye başkan adayları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelden önce CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak bir konuşma yaparak gündemde olan konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP İl Başkanı Ünal Baykan Gençliğin siyasetteki önemine değinerek Panele katılanlara teşekkür etti.

Panelin düzenlenmesini sağlayan CHP Niğde Gençlik Kolları İl Başkanı Gafur Ateş sözlerine panele katılan konuklara teşekkür ederek başladı.

 

Ülkemizin her geçen gün eskisine göre daha zor bir döneme girdiğini belirten Gafur Ateş;  “Ülke gündemizher gün değişiyor ve anlaşılmaz bir halle geliyor.Hükümet elinde bulundurduğu tüm kurum ve kuruluşları kendi adamlarını getiriyor diğer insanları ötekileştiriyor.Ülkemizde artık ondan ya da bundan ayrımı yapılıyor. Gençlerin Gezi parkı direnişinde göstermiş olduğumuz kararlılık bu günlerde de giderek artmaktadır. Üniversite öğrencilerimize kesilen kızlı-erkekli cezası hükümetin dindar nesil yetiştireceğiz sözünün ilk adımlarından biri olarak görünmektedir. Zira gezi parkındaki kanlı polis müdanesinde hükümetin gençlik sevgisi gözler önüne konulmuştur” dedi.

CHP Niğde Gençlik Kolları İl Başkanı Gafur Ateş Gezi olaylarında vefat eden gençleri anarak, “Güzel günler göreceğiz arkadaşlar siyaset yapmaktan korkmamalıyız.Örgütlü bir şekilde çalışmak ben Atatürkçüyüm diyen gençlerin görevidir.Buradan tüm genç arkadaşlarımızı atamızın bize emanet ettiği Vatan için, Bayrak için, Türkiye için direnmeye omuz omuza yürümeye davet ediyorum.  Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk,  parolamız özgürlük,  yolumuz Cumhuriyettir” diye konuştu.

 

Panelde ilk sözü Denizli Milletvekili İlhan Cihaner aldı. Önümüzde bulunan yerel seçimlerde gençlerin rolünün ne olacağına değinerek; Partimizin gençlik politikalarında bu güne kadar başarılı bir performans gösterdiğini söylemek zor. Fakat son günlerde üniversitelerde, liselerde ve partimizin değişik faaliyetlerinde gençlerimizi görmeye başladık. Partimizin önemli mevkilerinde gençlerimizi görmek adına politikacılarında elinde geleni yapması lazım. Gençlerimizin de gençlik politikasını hedef almaları gerekir diye konuştu.

Haziran ayında gençlerin Gezi olaylarında sarsılmaz görünen bir iktidarı alabildiğine korkuttu diyen Cihaner; “Bu güne kadar her önemli siyasi dönüşümü şimdiye kadar hep gençler oluşturdu. Türk gençliği korkmadığını Gezi olaylarında gösterdi. Gezi olayları bize örgütsüz mücadelenin başarıya ulaşamayacağını gösterdi. Gençlik sahaya çıktığı zaman siyasetin o kirli yüzü ortadan kalkıyor. Gençlik yıkılmaz denen kaleleri, yıkılmaz denen diktatörleri yıkabiliyor. Bu nedenle gençliğe ayrı önem verilmelidir” diye konuştu.

 

BİLGİN YOKSA FİKRİN YOKTUR

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger son on beş yılda CHP gençlik politikalarında geri kalmıştı diyerek öz eleştiride bulundu. Aksünger konuşmasının devamında şöyle konuştu: Son üç yıldır gençlik konusunda ciddi bir değişim var. Tarım ve sanayi toplumundan, bilgi toplumuna doğru çok hızlı bir şekilde gelindi. Bulunduğumuz ortamda bilgi çok fazla var. Özellikte internet kullanımının artması yanlış bilgilerinde yayılmasına öncülük ediyor. Siyasetin olgusu bilgidir. Rahmetli Uğur Mumcu ‘Bilgin yoksa fikrin yoktur’ derdi. Son zamanlarda hangi bilginin doğru olduğunu bilmekte zorlaştı.

 

Gezi olaylarının çok önemli dinamikleri ortaya koyduğuna vurgu yapan Aksünger; “1 Haziran gençler duvarlara öyle sloganlar yazdı ki şaşırdı herkes. 1 Haziran bir şamar gibi herkese bir ders oldu. Herkes bu resmi doğru okursa o mecradaki o işi değerlendiren hangi siyasi ise o kazanacaktır. Gezi olaylarında bir olay olmuştu Başbakan ‘28 Şubatta neredeydiniz’ diye sordu gençlerde ‘Yuvadaydık (Kreşteydik)’ dediler. Başbakan milleti uyuttu. Doğrudur yalancıdan başbakan olmaz. Bu ülkenin başbakanı insanların gözünün içine baka baka koyun yerine koydu. Süreçte insanları aşağılarken memleketi de aşağıladı. Bizim şimdi gençlere ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

SOL SİYASET YAPMAK ZORDUR

Şu an Ülkemizde para satanlar birinci sıradalar. Üreten bütün dinamikler yani, işçi, köylü, çiftçi, sanayicisi, tüccarı, esnafı hepsi dâhil ezilmektedir. Bir şişe suyu satın alma maliyeti yarım saat çalışırken su almakken bir saat çalışarak su alabiliyor diyerek dünyadaki finans durumuna da değinen Milletvekili Erdal Aksünger; “Sol gençliğinin herkesten daha aydınlık, daha ilerici, daha evrensel ve farklı bakan ve bilgi bakımında donatılmış bir gençlik olmak zorunda olduğunu unutmayın. Çünkü sol siyaseti gütmek zor iştir. Milliyetçi veya muhafazakâr bir siyaset gütmek çok kolaydır. Biz gençlerimize her zaman güveniyoruz. Gençlere diyorum ki sizlere bizim ihtiyacımız var her şeyden önce ülkenin ihtiyacı var” diye konuştu.

 

Cumhuriyetin kuruluş sürecine bakıldığında Atatürk, İsmet İnönü, Celal Bayar bunların hepsinin mücadeleye ve siyasete girdiği yaşlar 25-30’lu yaşlar arasındadır diyen CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak; “Bizlerinde siyasi yapı içinde gençliği ön plana çıkarmamız ve bir sinerji yaratmamız gerekiyor. Şu an tüzükte değişiklik yapıldı ve kadın ve gençlerimizin önü açıldı” diye konuştu.

Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’da yaptığı konuşmada; “Hiçbir siyasi hareket kadın ve genç olmadan başarıya ulaşamamıştır. Niğde’de bu organizasyonu düzenleyen gençlerdir. Bölgede Kırşehir, Aksaray gençlik kolları başkanlarımızda burada. CHP’nin gençlik örgütünün en güçlü olduğu bölgedir İç Anadolu bölgesidir.  Tüm dünyanın gözü Gezi olaylarındayken 3 milyon insan İktidara karşı olan nefretini dile getirdi bu işin gövdesini de gençler oluşturdu. Bir gün bir milletvekilimiz ziyaretimize geldi dedi ki ‘ben bu gençleri anlayamıyorum ekmek almak için dışarı çıkmayan çocuk gezi olaylarıyla tomanın ve çeviğin önünden gelmiyor’ dedi. Buradan şunu vurgulamak istiyorum, Türkiye’de genç olmak, gençliğini yaşayabilmek, genç kalarak siyaset yapabilmek gerçekten zor. Gençlerin farklı bir siyaset anlayışı var. Gezi olayları her sınıftan her zümreden insanın katıldığı ama bu süreci gençlerin taşıdığı, onların mizahıyla yürüdüğü, onların farklı diliyle şekillenen, orantısız güç kullanırken onların pasif direnişe geçişini ve iktidarı resmen tiye alarak gerçekleşen bir süreçtir. Ak Parti hükümeti 19 milyon gence hiç bir şey vermedi. Gençler bu nedenle siyasete güvenmedi. CHP Gençlik Kollarının kurumsallaşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Siz partililerden de destek bekliyoruz” diye konuştu.

 

NİĞDE’DE CUMHURİYET KIZ YURDU AÇILDI

Kız yurtları ile ilgili bir soruyu yanıtlayan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak; “Niğde’ye bir arkadaşımız Cumhuriyet Kız Yurdu açtı. Şu an 120-130 öğrencimiz burada barınıyor. Bizler bir araya gelip bir fedakârlıkta bulunmamız gerekiyor. Niğde’de 15 bin 500 öğrenci var 4 bin 500 yataklı yurt var. Geçen yıl bin 500 öğrenci konaklama sıkıntısı yüzünden Niğde’yi terk etti. 600 milyon tl harcayarak Başbakan Atatürk Orman Çiftliğine konut yaptırıyor. İnşallah bu iktidarı yıkıp bizde orayı kız öğrenci yurdu yapacağız” dedi.

 

Panelde yapılan konuşmalarının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Panel sonunda panelin katılımcılarına günün anısına plaket verildi. Tüm konuklar birlik beraberlik mesajı verdiler.

 



Editör: TE Bilişim