CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her fırsatta ziyaret ettiği kasaba ve köylere bu kez partisinin belediye başkan adaylarına destek için gitti. Niğde’yi adım adım gezen Gürer, vatandaşların sorunlarını dinledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Fethi Gürer, 31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimleri kapsamında ziyaret ettiği yerleşim birimlerinde vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı.
Çiftlik ilçesine bağlı Bozköy beldesinde Belediye Başkanı ve adayı Yalçın Tekeli’nin seçim bürosunun açılışına katılan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bağlama Beldesinde ise Belediye Başkan Adayı Göksel Avşar ile birlikte belde sakinlerini ziyaret etti.  Kahvede yaptığı konuşmada ülke ve Niğde sorunlarına değindi. Gürer, Yıldıztepe beldesinde Belediye Başkanı Metin Akgümüş’ün düzenlediği etkinliğe katıldı. Bahçeli beldesinde Belediye Başkan Adayı Belma Mercikoğlu ile belde halkının sorunlarını dinledi. Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz ve Bor Belediye Başkan adayı Şenol Bengü ve Altunhisar Belediye Başkan Adayı Abdi Mercan ile esnaf gezisi yapan Gürer Çamardı İlçe Belediye Başkan Adayı olan Osman Okçu ile de halkın sorunlarını dinledi. Gürer’e ziyaretlerinde partisinin yöneticileri de eşlik etti. 
Gürer, belde ziyaretlerinde çiftçilerin ve vatandaşların sorunlarını not aldı. Partisinin çözüm önerilerini anlattı. AKP Hükümetinin uyguladığı yanlış politikalara dikkat çekerek, sorunların çözümüne önerilerini açıkladı. 
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI NEDEN KAPANDI?
Devlet Planlama Teşkilatının  olmayışının ve bu işlevi gören Kalkınma Bakanlığının da bir bakanlık içine aktarılması ile planlamada ileri değil geriye gidiş olduğunu söyleyen Ömer Fethi Gürer, akşam karar alıp sabah uygulama mantığıyla devletin yönetilemeyeceğini, planlı kalkınma hedefleri ile  geleceği yönelik adımların atılması gerektiğini vurguladı. 
NİĞDE, IPARD’A GİREMEDİ 
Türkiye’de 42 ilde uygulanan Avrupa Birliği Hibe Fonu IPARD’ın Niğde’de uygulanmamasının Niğdeli üreticiler için büyük bir dezavantaj olduğunu anlatan Gürer, “Her Çiftçiye 300 Koyun” projesinin anlatıldığı ve abartıldığı kadar uygulamaya geçirilmediğini ifade etti. Türkiye’nin üretimden uzaklaşarak ithalata dayalı bir ülke haline geldiğini belirten Gürer, “Tohumu ithal, ilacı ithal, gübresi ithal duruma geldik. Et, buğday, arpa, badem, ceviz, nohut, mercimek ithal edilir olmuş. Samanı bile ithal eden ülke nereye kadar gidecek? Besicilerimiz süt ineklerini kesime götürüyorlar. Onda bile sıra bekliyorlar. Oysa Hollanda peyniri, sütü markalaştırmışlar satıyorlar. Bizim ülkemizde süt ürünleri ithal edilir olmuş” dedi. 
Gürer, “Sıkıntılar artmaya devam ediyor. İşsizlik, yoksulluk artamaya devam ediyor. Fuhuş uyuşturucu  artmış, kadın cinayeti yüzde 419 artmış, milli piyango, iddia, at yarışı gibi oyunlarla millet umut bekliyor” diye konuştu.
İŞSİZLİK SORUNU BÜYÜYOR
İşsizlik sorununa da değinen CHP Milletvekili Gürer, “Şu anda Türkiye’de 3,5 milyon işsizlik var. Ama geniş tanımlı işsizlik rakamı 6 milyonu aşmış. Kadın ve genç işsizliği yüzde yirminin üzerinde. Bunu aşmanın yolu tarım ve hayvancılığının gelişmesi ile çözüme kavuşturulabilir. Tarım ve hayvancılığın sanayileşip köylerde aile tipi işletmelerle işsizlik sorununu aşabiliriz. Köylerde üretilen ürünleri sanayi ile buluşturup pazarlamayı yaratmakla sorunlarımızı çözüme kavuşturabiliriz. Dünyada hemen hemen bütün ülkeler tarım ve hayvancılıkla kendi geleceklerini kurguluyorlar. Eğer tarım ve hayvancılık gelişmez köye dönüş gerçekleşmez ise, Mustafa Kemal Atatürk’ün köylü milletin efendisidir, anlayışıyla bu ülkeyi kalkındıramaz isek sıkıntılarımız daha da büyür. Atatürk, köylü milletin efendisidir, dediği zaman köylerimizden şehirlere insanlarımız bir haftada geliyordu. Ama Atatürk bir şeyler anlatmak istiyordu. Üretimin önemini anlatmaya çalışıyordu. Bugün şehirden köylerimize, yumurta, süt, yoğurt geliyorsa, köylülerimiz ekim yapmak yerine asgari ücretlerle iş aramaya başlıyorlarsa bu ülkenin geleceği sorunlu olacak demektir.  Her seçim bir gelecek belirlemesidir. Bunu belirleyecek olan sizlersiniz. Ne tercih kullanırsanız başımızın üstünde yeriniz var. Ben milletvekili olanı üç yıl oldu. Kimin hangi sorunu varsa meclise taşıdım. Kimseye, hangi partilisiniz, diye sormadım. Ama bir gerçek var: bu ülkede sosyal belediyeciliği önce insan kavramıyla en iyi başaran anlayış CHP anlayışıdır. Bu bağlamda destekleriniz bizim için önemli” şeklinde konuştu. 
HER KESİMİN SORUNUNU TBMM’DE GÜNDEME GETİRİYORUM
TBMM’de toplumun her kesiminin sorunlarını gündeme getirdiğini hatırlatan CHP Milletvekili Gürer, “Emeklilikte yaşa takılanlardan, emeklilerin intibak yasasına, çırak ve stajyerlerin sigortalılık sorununa, hamilelik dönemi  çalışmayan kadınların emeklilik düzenlemesine çalışma yaşamı öncesi bu süreçlerin emekliliğe sayılması  kadar çalışanları ile ilgili onlarca sorunu dile  getirdim. İşçi, çiftçi, esnaf, besici, emeklinin sorunlarını köylerimizin sorunlarını her zaman gündeme getirdim bundan sonra da mecliste anlatmaya devam edeceğim” dedi.
TARIM ÜNİVERSİTESİ
Gürer, “Niğde’de ikinci bir üniversite kurulsun adı da ‘Tarım ve Hayvancılık Üniversitesi’ olsun diye kanun teklifi verdim. Her ilçede bir tarım ve hayvancılıkla ilgili lise kurulsun, meslek yüksekokulları olsun. Niğde pilot bölge olarak ilan edilmeli, yerli tohumun geliştirilmesi için çalışmalar yapılmalıdır” dedi.
ŞEKER PANCARINDA SORUN OLUŞTU
CHP Milletvekili Gürer, ziyaret ettiği beldelerde yaptığı konuşmalarda şu ifadelere yer verdi: “36 milyon hektar mera alanı 11 milyon hektara  gerilemiş. Tarım arazilerimizde 4 milyon hektar daralma var. Tarım alanlarını yok etmişler.  En son şeker  pancarı fabrikaları elden gitti. Şeker pancarı sadece üretenin değil tüm ülkenin bir değeridir. Fransa ve İngiltere’de NBŞ’nin kotası sıfır. Şeker pancarı stratejik ürün. Tohumunu satan, çapasını yapan, gübresini veren, nakliyesini yapan, fabrikasında çalışan insanlar mağdur edildi. Küspesi hayvan yemi olan şeker pancarını yok etmeye çalışıyorlar. 400 bin pancar çiftçimiz 96 bine düşmüş. Bunu bize ABD’deki yabancı firmalar dayatıyor. Kendileri bizlere NBŞ satıyorlar. Tezgâh bu, gözümüzün önünde film dönüyor. Şimdi fabrika kendi istediği zaman pancarı alıyor. Çiftçi de depolayamadığı için fire yüzde yediden yüzde yirmileri buldu. Pancar tarlada kaldığı için buğday ekmeleri gerekiyordu onu da ekemediler. Bu yıl da pancar ekmeyeceklerini söylüyorlar” dedi
CHP HALKIN PARTİSİ
Gürer: ”Millilik bu topraklara ait olanları sahiplenmekle olur. CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partidir. Bu partinin kurucuları şehit aileleri ve gazilerdir. Bu ülkeyi terör örgütleriyle birlikte anmak bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür. Bu partide hiç kimse bölücü olmadığı gibi bu bayrağı göklere çeken bu ülkede her yerde ezanların okunmasını sağlayan da Cumhuriyet Halk Partisidir. Niğde Ankara demiryolu, memleket hastanesi, ilk doktor, ilk eczane, gebere barajı, 1969 yılında Akkaya Barajı yapıldı. Erbakan döneminde BİRKO açılmıştır. 1893’de şeker fabrikası  açıldı.1992 yılında Niğde OSB ile Niğde Üniversitesi açıldı. 16 yıldır AKP Niğde’nin hangi temel sorununa el  attı? Havaalanı olmayınca öğretim üyesi  da gelmiyor, sanayici de gelmiyor. “ dedi. 
 
Editör: TE Bilişim