Yerel seçimler için siyasi partiler belediye başkanlığı aday adaylığı sürecini tamamladı. Niğde’nin Ulukışla ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatı hafta sonu gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısı ile birlikte Ulukışla Belediyesi Başkan Adayını belirledi. 3 aday adayı arasında gerçekleşen süreçte Mustafa Önen Ulukışla ilçesi Belediye Başkan Adayı oldu. Aday tanıtım toplantısına Niğde CHP İl Başkanı Erhan Âdem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, CHP Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker ve çok sayıda partili vatandaş katılım gösterdi.

“Saray insanları gidecek ve yerine halkın iktidarı gelecektir”
Cumhuriyet Halk Partisi Ulukışla Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Önen yaptığı konuşmasında; ”İlk olarak belediye başkanlığı adaylığım konusunda bana destek olan bu fikrin gelişmesini sağlayan, bana cesaret veren ve bu sürecin her aşamasında varlıklarını ve güçlerini yanımda hissettiren, aileme,  parti büyüklerime, il ve ilçe yöneticilerime içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum.  Yaklaşan yerel seçimlerin sadece ilçemiz değil, ülkemizin götürülmek istendiği uçurumun önünde bir set olacağını düşünüyorum. Kazanmaya yerelden başlayarak, halkçı, örgütçü, şeffaf ve insana yatırım yapan belediye anlayışı ile genel seçimlerde de kazanarak Cumhuriyetimizin edinimlerine sahip çıkacağımız inancındayım. Herkes kendi evinin önünü süpürürse sokak temiz olur. Ulukışla’dan yakacağımız bu ateş tüm yurdu saracak, saray insanları gidecek ve yerine halkın iktidarı gelecektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ulukışla Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Önen konuşmasına şu sözlerle devam ederek; “Belediyeciliğin asıl amaçlarından birisi ilçenin sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan gelişimine katkı sunmaktır. Bu katkılar sunulmadığı gibi maalesef ilçemiz iyice yozlaştırılmıştır. İnsana yatırım yapılmamıştır. İlçemizden göç halen devam etmektedir.  Kış aylarında ilçemiz yaşanamaz hale gelmektedir. Amacımız ve çalışmalarımızın ekseni doğruluk ve dürüstlük çerçevesinde  ilçede istihdamı arttırmak olacaktır.  Artık Ulukışla’nın zincirlerini kırmasının vakti gelmiştir. Bunu yapacak güç ve vizyon bizim ekibimizde vardır.  İlçemizin kalıcı nüfusunu arttırmak birinci görevimiz olacaktır” dedi.
 
Amacımız Rantiye Belediyeciliği Değil, Hizmet Belediyeciliği Olacaktır
 
Amacının herkesin fikrini söyleyebildiği, katkı sunduğu, ortak aklın kullanıldığı, özgür bir toplum sağlamak olacağının altının çizen Önen, “ Gönül verdiğim rozetini taşımaktan her zaman gurur duyduğum partim ile tanışmam çok küçük yaşlarımda oldu. Ailemin partimde almış olduğu aktif görevler partimin kokusunu çocukluk yıllarında almamı sağladı. Gençlik kollarından başlayarak partimin çeşitli kademelerinde görev aldım. Tüm seçimlerde aktif olarak sahada çalıştım. Partimin binasının temizliğini de yaptım, arabasını da kullandım, anonsunu da yaptım. Örgütün tabanından gelen ve kazanmak için örgütlülüğün ne kadar önemli olduğunu bildiğim genç bir kardeşinizim.  Kazanmak için hiç kimseyi dışlamadan hep beraber çalışmamız gerekmektedir. Sen yoksan bir eksiğiz sözü seçim stratejimizdir ben yaptım oldu mantığı yerine biz en güzelini yaparız dememiz gerekmektedir. İşimiz Ulukışla gücümüz Ulukışla sloganıyla çıktığımız bu yolda tüm partililerimizin desteğine ihtiyacımız vardır.  Tüm konsantrasyonumuzu bu seçimi kazanmaya vermeliyiz. Olay ulukışla olayı olduğu kadarda aynı zamanda Türkiye olayıdır. Vakit eskide yaşananları, parti içi kırgınlıkları unutup kazanma vaktidir. Vakit, Atatürk’e, Cumhuriyete ve Ulukışla’ya sahip çıkma vaktidir. Genç bir kardeşiniz olarak daha güzel bir Türkiye ve daha yaşanılabilir bir Ulukışla dışında hiçbir hedefim yoktur. Belediyeyi ben yönetmeyeceğim doğru. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı içinde biz yöneteceğiz. Halkın iktidarını Ulukışla’da yeniden sağlayacağız. Kaybettiğimiz belediyemizi yeniden kazanmak boynumuzun borcudur birikimlerim enerjim, özverili ve cumhuriyete gönül vermiş partilerim ile bu işi başaracağımıza gönülden inanıyorum” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim