CHP, Niğde sorumlusu İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Bor ilçesini ziyaret ederek gözlemlerini ve projelerini açıkladı.

Niğde ve ilçelerinde örgütsel ve siyasal çalışmaları denetlemek ve yerel politikaları Genel Merkeze aktarmak üzere ziyaretlerinin bir buluşmasını Bor ilçesinde gerçekleştirdi.

Türkiye’nin farklı noktalarında Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Dinçer,1995 yılında ’Türkiye’nin en başarılı idarecisi’ seçilen CHP İstanbul Milletvekili, Bor İlçe örgütünü daha dinç ve daha çalışkan bulduğunu dile getirdi.

CHP Bor İlçe Başkanlığı ziyaretinde Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP İl başkanı Ünal Baykan, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Türkmen, Kadın Kolları Başkanı Fikriye Derin, CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Çopur, parti yöneticileri ve partililerle bir araya gelen Dinçer; Anadolu’ nun şirin kenti Niğde’de alt yapı sorunları maalesef çözülmemiş, sosyal ve kültürel etkinlik alanları oluşturulmamış, yeşil alanlar yeteri kadar sağlanmamış bir konum da! Ak partili belediyeler bu nokta da halka hizmet verememiş, bu şirin bölge hizmete aç! Yerel yönetimler Niğde için fazla çalışmamış.

CHP Niğde’de Tüm Belediyeleri Alacak

CHP iktidarında Niğde hak ettiği hizmeti alacaktır. Niğde’de bulunan tüm belediyelere talibiz. Niğde aydınlık insanların yaşadığı bir şehir.Bu geçmişte de böyle olmuş, gelecekte de böyle olacaktır. Atatürkçü düşünceyi, Cumhuriyet sevdalısı,demokrasi sevdalısı olmayı gelecek nesillere aktardığımız sürece Niğde hep böyle kalacaktır. Buna inanıyorum. Niğde halkı, demokratik, laik, cumhuriyete bağlı, demokrasiye bağlı bir belediye yönetimi özlemi çekiyor. Niğde halkı dürüst, çalışkan, hizmete aç. Yöre halkına hizmet verecek bir yerel yöneticisinin boşluğu ve özlemini çekiyor. Gittiğimiz her yerde, her esnaf, bakkal ve vatandaşlar tarafından ‘Bir dokun bin ah işit’ hesabı feryat ediyor. Önce hemen bu yerel yöneticilerin değişmesine inanan insanlarla karşılaşıyoruz. CHP olarak biz bu vatandaşların gerçekten çözüm bekleyen sorunlarına cevap verecek inancımız tamdır. Bizler bu hedefle yola çıkıyoruz. Bizlerin bu dünyadan kendi adımıza fazla bir beklentimiz yoktur. Biz çocuklarımızın gençlerimizin karanlık bir rejimde yaşamasını istemeyen insanlarız.daha aydınlık,daha iyi yönetimlerle yerelden iyi yönetimlere iktidara talibiz. Niğde merkezinde biz de dahil olmak üzere ara sokak ta bile 5 dakikalık arabamızı park ediyoruz. 5 dakika için park ücreti ödemek zorunda kalıyoruz. Böyle bir saçmalık olur mu? Şehrin ana arterinde büyük mağazanın önünde alış veriş için 10-15 dakika durursun belki bu olabilir fakat şehrin her mahalle sokağında bu uygulama, böyle bir saçmalık dünyanın hiçbir yerinde yok. Yeni yasa çıkardılar bundan sonra en ücra köşedeki evin önündeki insanlardan da para alacaklar.

Niğde ilimiz organik gıda merkezi

Niğde büyük bir tarımsal potansiyele sahip,dünya da organik tarımın gelişmekte olduğunu dile getiren Dinçer, Niğde’de tarımsal üretim dikkat çekmekte, bakir topraklar ve gelişmekte olan organik tarım doğru siyaset ve devlet eliyle desteklenirse Niğde ilimiz organik tarım merkezi olarak tüm dünyaya ihracat yapacaktır. Bunun örnekleri Niğde’de görülüyor.  

Dünyanın hiçbir köy yerinde 500 yıldır akan suya böyle para verilmez. Şimdi maalesef tarımla uğraşan vatandaşa kullandığı suya su sayacı getirilmesi öngörülüyor. Tarımla uğraşan çiftçiye destek değil köstek olunuyor. Doğal akarsu kaynakları çiftçimizin hizmetine sunulması gerekiyor. Yerin yüzlerce derinliğinden yüksek elektrik bedelleri ile masraflar ödeyip, pazarda rekabet sağlanamaz. Niğde bu imkana sahip, bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Halbuki Çiftçimiz ucuz suyu kullanarak üretimini yapacak ve ürününü daha ucuza mal edip, ülke ekonomisine katkılar sağlaması sağlanmalı, pazarlarda daha ucuza ürettiği ürünleri pazarlayıp daha fazla kazanması sağlanmayı bekliyor. Bunların çözümünü üretecek yerel yönetimleri bu Niğde özlüyor.

AK Parti yerel yönetimleri biçti!

Ak Parti yerel yönetimleri bırakın güçlendirmeyi,16 bin köyün,1592 belediyenin tüzel kişiliğini yok etti. Yerel yönetimleri biçti. Oysa bir şehrin sorunlarını yerel yöneticiler tesbit eder ve çözer. AK Parti maalesef  artık her işi Ankara’dan yapmayı hedefliyor. Bundaki ana hedef başkanlık sistemi başkanlık sisteminin alt yapısını hazırlıyorlar. 

Niğde’de Öğrenci Barınma Sorunu Çözüm bekliyor.

Niğde’de yaklaşık 17 bin öğrenci yüksek okullarda eğitim görmekte ve bu öğrencilerin 9 bine yakını şehir dışından eğitim için Niğde’ye gelmiş bulunuyor. Mevcut öğrenci yurtlarının kapasitesi 4 bin civarında,5 bin öğrencimiz barınma sorunu yaşıyor. Yerel yönetimler ve merkezi iktidar bu konuya henüz çözüm üretememiş.

Projelerimiz hazır! Niğde’ye hizmet için geliyoruz!

2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için start verdik. Parti örgütümüz burada dinç ve kılcal damarlara kadar örgütlendik. Niğde’ de sıkmadık el bırakmadan, vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Niğde ilimizde sosyal, ekolojik, siyasal, kültürel, altyapı gibi bir çok ana başlıkta onlarca proje ile geliyoruz! Niğde’de seçimleri alacak bir güç haline gelmiş bulunuyoruz. Niğde daha güzel yönetimleri hak ediyor.

Yerel yönetici adaylarımız Niğde’nin başarı konularına hakim, dürüst, bilgili, çalışkan, mucizeler yaratacak, yaşatabilecek kişiler olacak. Halkıyla beraber, halkın isteklerine cevap veren bir belediye başkanı Niğde’de adını tarihe yazdıracak, Niğde’ye damgasını vuracak. Niğde’nin başarısı, mutluluğu buna dayanıyor. Yakın zamanda; Anadolu’nun Bozkırında bir tepedeki Eskişehir’i yaşanabilir bir şehir yapan bizim belediye başkanlarımız olmuştur. Bunun bir başka örneği olarak Niğde’deki halkın mutluluğu için Niğde’de de biz başaracağız.40 yıldır Bor’da belediye’yi alamıyorsak Niğde Bor’da ki insanlar da bir şehrin kaderinin niçin değişemediğini bir de kendilerine sorması, sorgulaması gerektiğine inanıyoruz. Değerli Bor’lular gelin Bor’un makus talihini birlikte değiştirelim diyoruz. Şirin  Bor ve değerli Bor halkı çok güzel şeylere layık. Artık bor şehri kendi kabuğunu bizlerle beraber kıracaktır. Bor’da da belediye daha kolay alınacaktır. Biz halkın mutluluğu için hizmet alanlarına odaklandık. Bu hedefte çaba sarf ediyoruz. Bu başarıyı halkımız istiyor. Bizleri destekliyor. 

CHP Bor İlçe Başkanı Mustafa Hacı Çopur, parti çalışmalarını anlatan bilgi ve raporunu CHP Niğde sorumlusu İstanbul Milletvekili Celal Dinçer'e sundu. Toplantı konuşmalarının ardından CHP Bor ilçe Başkanı Çopur, milletvekili Dinçer'e Atatürk dokuması halı hediye etti.

CHP Niğde sorumlusu İstanbul Milletvekili Celal Dinçer açıklamasında; CHP Bor İlçe Başkanımız Mustafa Hacı Çopur' a yönetimine ve üyelerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte çalışmalarımızla güzel işlere hep beraber imza atacağız. 

Kentin Kalkınması için ortak sinerji yaratacağız!

2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerin önemi kentimiz için çok önemli.Yeni yönetici adaylarının şekillenmesi ile birlikte başlayan süreçte hep beraber bu kentin kalkınması ve gelişmesi için ortak çalışma gayretinde olacağız.

CHP Yönetim ve Üyeleri olarak kentin kalkınması ve gelişmesi için çalışan bir ekip olma gayretindeyiz. Üstlendiğimiz misyonumuzla biz, insan odaklı, Güvenilir, Yenilikçi, Sorumlu ve Özveriliyiz. Üstlendiğimiz vizyon gereği devraldığımız bu bayrağı  en iyi şekilde dalgalandıracağız. Amaç, Niğde’nin dinamiklerini Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri ve diğer paydaşlarla ilimizi hak ettiği yere getirmektir.

Ülkemizin iç Anadolu bölgesinde bulunan Niğde ilimiz sahip olduğu potansiyelleri ile önemli bir merkez, çevresindeki iller içinde bir buluşma noktasıdır. Tarihi, doğal güzellikleri ile ülkemizin en güzel yerlerinden biri olan Niğde ilimizin hak ettiği yere gelmesi noktasında çok önemli sinerji çalışmaları içerisindeyiz. Başarı ancak onu isteyenlerindir. Bu bilinçle hareket ederek, öncelikle kent dinamiklerinin ortak çalışma koşullarını hazırlayıp, bundan sonraki süreçte Niğde’nin kalkınması ortak hedefimiz olacaktır. Bu konuda bu kentte yaşayan herkesle bu hedefe ulaşmak için yoğun çalışmalara devam edeceğiz. Dedi.

CHP, Niğde sorumlusu İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Bor ilçesi ziyaretinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Ağam Antep Baklava İşyerinin açılış töreninde bulundu.İş yeri açılış töreninde Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Doğan Şafak, Niğde geçmiş dönem DSP  Milletvekili, girişimci fabrikatör Eyüp Doğanlar ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ile birlikte açılış kurdelesini kestiler. İş yeri açılışına gelen kalabalık vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ziyaretin ardından,  önceki dönem Gazeteciler Cemiyeti Niğde Başkanı Bor’lu Necmi Pişkin’in özel misafiri oldu. Necmi Pişkin açıklamasında; Milletvekilimiz Sayın Celal Dinçer’in ziyaretinden büyük memnunluk duyduğunu dile getirerek. kentin ortak sorunlarını dile getirildiği görüşmede karşılıklı dilek ve temenni dileklerinde bulunulduğunu söyledi.

   
Editör: TE Bilişim