CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Genelkurmay Başkanlığı önünde bulunan Ölümsüzler Yoluna Şehit Ömer Halisdemir’in isminin verilmesini istediklerini söyledi. Başkan Erhan Adem, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Binlerce hemşerimiz gibi babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve kardeşi Doğan Halisdemir’e başsağlığı ziyaretlerinde bulundu. Eski belde başkanımız olan şehidimizin abisi Doğan Halisdemir ve eski belediye meclis üyemiz olan babası Hasan Hüseyin Halisdemir’i arayan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcılarımızın başsağlığı dileklerini ilettiler ve her daim parti olarak yanlarında bulunduklarını belirttiler. Bu süreçte il başkanı olarak ben ve arkadaşlarım her konuda ailemizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.” 

Bazı illerde ve Niğde’de okullara Şehit Ömer Halisdemir’in isminin verilmesinin doğru bir yaklaşım olarak gördüklerini belirten Başkan Adem, “Bu bağlamda her kademeden yetkili ve yöneticilerin duyarlılığı memnuniyet vericidir. Şehidimize ülke olarak sahip çıktık. Tarih Ömer Halisdemir’i darbe girişimini önleyen, durduran ülkemizi maceralı ve iç savaşa kadar gitmesi olası bir sürecin engelleyeni olarak yazacaktır. Bu nedenle Genelkurmay Başkanlığı önünde yer alan Ölümsüzler yoluna Ömer Halisdemir’in adının da eklenmesi 15 temmuz sürecinin ve şehidimizin isminin tarih boyunca yaşatılması ve unutulmamasını sağlayacaktır. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Örgütü olarak Ömer Halisdemir’in adının ölümsüzler yoluna yazılmasını talep ediyoruz. Bu konuda Niğde Milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer’de konuyla ilgili TBMM’ye sonu önergesi vererek gündeme taşıyacaktır.” ifadelerini kullandı. 

 
Editör: TE Bilişim