Cumhuriyet Halk  Partisi Milletvekili adayları Ömer Fethi Gürer, Dr.Sevgi Özbek ve Ramazan  Ertan seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ediyorlar.

Farklı yerlerde yapılan toplantılarda adaylar Cumhuriyet Halk Partisinin “Önce Türkiye,Önce Birlik, Önce İnsan” bildirgesini yurttaşlara anlatmayı sürdürüyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi 1. Sıra Milletvekili adayı Endüstri Mühendisi Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer Niğde ilinin sorunları yanında ülke sorunlarına da değinerek farklı kesimlere CHP iktidarında sağlanacak desteği tek tek açıklamaya devam ediyor. Gürer herkesin ve herkesimin sorunlarını biliyoruz. Çözüm için biz göreve hazırız”diyor.

KADIN İSTİHDAMLI BÜYÜME MODELİ

CHP’de ötekisi anlayışı  olmadığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Ömer Fethi Gürer CHP İktidarında Kadınlar için daha fazla ekonomik desteğin sağlanacaklarını söyledi.

Gürer şöyle dedi-“ Aile  sigortasını uygulamaya koyarak  hiçbir hanenin gelirinin 720 TL’nin altına düşmemesini sağlayacağız. Sosyal Destekleri iki katına  çıkaracak,yardım türlerini artıracağız. Aile Sigortası desteklerini kadınlarımıza  yapacağız. Aile sigortası ile hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini sağlayacağız. Çocuk desteklerini gebelikle birlikte başlatacağız. Yeni iş kuracak kadın  girişimcilere faturalı harcamalar karşılığında  33 bin TL’si avans  olmak üzere  88 bin TL hibe ödeyeceğiz. Bireysel emeklilik Sigortasında devletin  katkısını kadınlar için % 33’e çıkaracağız, Kadın kooperatiflerini destekleyecek ve çeşitlendireceğiz. Kadınların  hakim  ortak olduğu şirketlere verilen KOBİ desteklerinde  hibe  oranını  % 50’den  % 67’ye çıkaracağız. “Kadın İstihdamlı Büyüme Modeli” ile kadınların güvenceli ve nitelikli işlerde çalışmalarını sağlayacağız. Kadınlara yönelik mesleki eğitim kurslarını iş gücü ihtiyacı ve bireylerin becerilerini merkeze alarak düzenleyeceğiz. Çalışma yaşamında  kadına  yönelik ayrımcılıklarla mücadele edeceğiz. Kadınların bakım yükünü azaltıcı çalışmalarda bulunacağız. Şiddete sıfır tolerans gösterecek şiddeti doğmadan önleyeceğiz. Eşit temsil, eşitlikçi yasalar gerçekleştireceğiz. Kadınların her düzeyde geniş katılımlı  temsilini sağlayacak düzenlemeler yapacağız. Mahalli düzeyde  kadın komisyonları kuracağız. Belediye meclislerinde toplantılara katılma hakkı sağlayacağız. Kent Komisyonlarında Kadın meclisleri uygulamasını güçlendireceğiz” dedi.

NİĞDEMİZ İÇİNDE ÜLKEMİZ İÇİNDE YAPACAKLARIMIZI BİLİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer Niğde’miz içinde ülkemiz içinde yapacaklarımızı biliyoruz. Biz ötekisi olmayan bir yaklaşımla sorunları çözmeye talibiz. Ülkemizde kardeşliği tesis edip, ekonomik sorunları aşmak herkesin işi aşı mutlu yuvası olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Hiçbir hemşerime sen hangi partilisin diye sormayacağız.Sorunu olanın sorununu çözmek için uğraşacağız.Ülkemizin içinde bulunduğu koşullardan kimse memnun değil. İşçi, çiftçi, köylü sanayici , esnaf, engelli,emekli, öğrenci, öğretmen,  gençlik, kadınlarımız  kısacası bu ülkede yaşayan herkesin herkesimin sorunları birikti. Bunu çözecek bilgi beceri kadro CHP de var. 1 Kasım’da CHP’de oyları birleştirmek sorunların yok olması için bende varım demektir. Muhtarı Demokratik Kitle örgütleri ve halkımız ile her sorunda işbirliği içinde Niğde’mize de hizmetlerin gelmesini sağlayacağız. Niğde  ülkemizde dünyada turizm yönünden ilgi bulan ,üretilen ürünlerini işleyecek tesisleri olan, göç vermeyen bir konuma taşımak hedefimiz. İnsanca hakça bir düzeni sağlayacağız. Hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek ve Niğde’de ülkemizde düşlediğimiz düşündüğümüz güzel günlere erecektir”dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim