Cumhuriyet Halk Partisi  İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Belediye Meclis üyesi  Mahir Kızıltan ve bazı parti yönetim kurulu üyeleri  Demirciler Oda Başkanı Turgut Taygur'u makamında ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulundular.

Demirciler Oda Başkanı Turgut Taygur ziyaret sırasında yaptığı açıklamada; "Temsil etmiş olduğumuz oda esnaflarının bir kısmının eski sanayi sitesinde bulunması, bir kısmının da ata sanayi bölgesinde bulunması  ve  Ata sanayi bölgesinde  çalışmalarını sürdürmekte olan esnaf arkadaşlarımızın bölgemizle ilgili sıkıntılarının hemen hemen olmadığını, yalnız bölgemize halen bir minübüs hattının görevlendirilmemesi işyerlerimizde çalışan çıraklarımızın ve işlerini yaptıracak olan müşterilerimizin şehir merkezine geliş gidiş sorunu yaşadıkları da göz ardı edilmemelidir. Eski sanayi çarşımızda çalışmalarını sürdürmekte olan enaflarımız ile son günlerde Belediye Başkanlığının gündeme getirdiği bölgenin tamamının Yeşil alan olarak değerlendirileceği esnaflarımız gündemine bomba gibi düşmüştür.Yapılan görüşmeler neticesinde ileri bir zamana ertelendiği yetkililerce tarafımıza iletilmiş esnaflarımız şimdilik rahat bir nefes almışlardır" dedi.

İl Başkanı Erhan Adem ise; "Eski sanayi esnafı ile ilgili konu bizimde gündemimizde, esnafımızın yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz, konu Merkez İlçe Başkanımız tarafında takibe alınmıştır" dedi.


Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı; "Bizlerinde odalarımızı,sendikalarımızı ,vatandaşlarımızı ziyaretindeki temel amaç sorunların zamanında teşhis edilerek üzerimize düşeni de zamanında yapılmasını sağlamaktır. Eski sanayi esnafımızın bugünlerde gündemine oturtulan konu uzun yıllar önce de gündeme gelmiş sanayi esnafı konuya tepki göstermişti, konuyla ilgili Nigde Haber gazetesi muhabiri Gökhan Özbek'in  geçtiğimiz günlerde sanayi esnafları ile yaptı röpörtajlarda esnafların tepkisini okuduk, belediye meclis üyelerimizle konu konuşuldu ve sanayi esnafi eski ilçe Başkanımız Mahir Kızıltan da partimiz tarafından konu ile çalışmalar yaparak raporunu hazırlaması istenmiştir. Alınan son bilgilere göre Yeni Sanayi alanı olarak gösterilen Hıdırlık Mevkiinin uzak olması, müşteri kaybına ve ticari değer kaybına neden olacağını iddia eden esnaflar, bu karardan bir an önce vazgeçilmesini istiyorlar.Bizlerde konunun sizlerle birlikte takipçisi olacağız. Sizlere ve esnafımıza sevgiler saygılar diliyoruz"dedi. 


Editör: TE Bilişim