Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi toplandı ve alınan kararları Parti sözcüsü Haluk Koç açıkladı. CHP  7 Haziran 2015 seçimlerinde Türkiye genelinde 55 ilde önseçime gidecek. Niğde ön seçime gidilecek iller arasında.


Niğde’de seçim havasına yavaş yavaş giriliyor. Kongrelerini tamamlayan partilerden  Ak Parti aday adayları teker resmen aday adaylıklarını açıkladılar. MHP ise bu konuda en ağır giden parti, henüz il kongresi bile yapılamadı. 21 Şubat’ta yapılacak olan İl kongresinin ardından MHP’de de aday adaylık için başvurusu sayısının fazla olacağı tahmin ediliyor.

CHP’de henüz resmen olmasa da aday adaylı hemen hemen kesinleşen isimler var. Mevcut Milletvekili Doğan Şafak, ADD Eski Niğde Şube Başkanı diş hekimi Sevgi Özbek, Ramazan Ertan ve Durmuş Songur bu isimlerden bazıları. 


Ön seçimi en çok isteyen ve daha öncede yazmıştık. Doğan Şafak’ın olmaz sa olmazlarından birisi de Niğde’de ön seçim yapılmasıydı. Bugün Haluk Koç’un açıklaması ile Doğan Şafak diğer aday adaylarının önüne geçmiş oldu. Parti ve delege hakimliği Doğan Şafak’ın lehine. Diğer yandan Sevgi Özbek’in de ön seçimde Doğan Şafak’ı en çok zorlayan isim olacağı belirtiliyor. CHP’den adaylık için bir çok ismin adı geçiyordu. (Burada Tıklayın) Ön seçime gidilecek olması aday adayı sayısını düşüreceği tahmin ediliyor.



CHP 29 MART’TA NİĞDE’DE ÖN SEÇİME GİDECEK

Parti Meclisi'nde alınan diğer kararları açıklayan Koç, 17-24 Şubat tarihleri arasında adaylık başvuruları Genel Merkez'e yapılabileceğini belirtti.

Koç, İstanbul, Ankara, İzmir illerinde CHP'nin 1. sıra milletvekili aday adaylarının kadın olacağını bildirdi.

29 Mart'ta tüm üyelerin katılımıyla hakim gözetiminde ön seçim yapılacak illeri açıklayan Koç, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Uşak ve Yozgat illerinde bu kapsamda ön seçim yapılacağını açıkladı.


Koç, Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya, Muğla, Mersin, Tekirdağ, Trabzon ve Zonguldak olmak üzere toplam 10 ilde, CHP örgütlerinin denetiminde tüm 29 Mart'tan daha önce eğilim yoklaması yapılacağını bildirdi.

Merkez yoklamasının ise 30 seçim bölgesinde yapılacağını duyuran Koç, bu illerden 17'sinin CHP'nin yüzde 10'un altında oy alındığı seçim bölgelerini kapsadığını belirtti.

Koç, söz konusu illerin Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Van, Yalova ve Eskişehir seçim bölgeleri olduğunu açıkladı.




Editör: TE Bilişim