CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Ulukışla İlçesine Bağlı Beyağıl, Gümüş ve Çiftehan’ı ziyaret etti. Muhtarlar ve vatandaşların sorunlarını dinledi. 

TBMM’de yaptığı çalışmaları anlattı. “Niğde ilinin her sorununu Meclise taşıyıp Bakanların bilgisine yansıtıyorum” dedi. CHP ilçe Başkanı Birol Önder ile köyleri gezen Gürer,  işçi, köylü, çiftçi emekli her kesimin sorunları artıyor ”diye  konuştu.

Beyağıl köy kahvesinde konuşan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülkede sorunların giderek ağırlaştığını, başkanlık sistemi dayatması ile ötekileştirme kavramının da zirve yaptığını söyleyerek şöyle konuştu: “Ülkemiz içte ve dışta zor koşullar yaşıyoruz. Ülkemizdeki terörün yansıra Suriye ve Irak’ta savaşın içindeyiz. Hiç şüphesiz terör ve savaş konusunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak duruşumuz nettir. Ülkemizde teröre karşı olduğu gibi Mehmetçiklerimizin sürdürdüğü mücadelede onların yanındayız. TBMM sürekli dile getirdiğimiz gibi terörün çözüm adresi TBMM olmalıdır. Milli mutabakat ile bu sorunu kökten çözmek Meclisin görevidir. Hükümet bu bağlamda konuyu Meclise taşımalıdır. Terör nedenleri ile tartışılıp bir sonuca erilmesi adına gereken her şey yapılmalıdır. Şehit olsun istemiyoruz. Her şehit haberi içimizi yakıyor. Biz bu ülkenin kurucu partisiyiz. Misakı Milli sınırları içinde bu vatanı böldürmeyiz. Kardeş kavgasına izin vermeyiz. Bir ve birlik içinde bu vatanda yaşayacağız. ”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Beyağıl ve Gümüş köylerinde üretici sorunlarına da değindi. “Üretici ürettiğini maliyetine satamıyor. Tüketici kentlerde pahalı ürün almak zorunda kalıyor. Bu sistemde bir sorun var. Bunun acilen ele alınıp değişmesi gerekli” dedi. CHP tarım politikasının üreticiyi de tüketiciyi de koruyan bir anlayışla hazırlandığını, aracılık sistemini düzenleyip üreticinin ürününün değer bulması tüketicinin de ucuz ürün almasını sağlayacaklarını da ifade etti.
 Beyağıl ve Gümüş köy kahvelerinde konuşan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Çiftehan’da esnafı da ziyaret etti. Bölgenin en önemli kaplıcası durumunda olan Çiftehan mevcut durumu ile belediye iken köye dönüştürülmesini anlaşılır bulmadığını ifade eden Gürer,  “Çiftehan gibi yaz aylarında nüfusu yoğunlaşan Darboğaz, Kitreli, Yakacık, Bademdere, Çavdarlı, Kızılca, Kılan gibi önemli merkezler kış nüfusuna göre değerlendirilip ne yazık ki köye dönüştü. Çiftehan kaplıca turizminin de merkezi. İhtiyaç ve talepleri ile belediye olması gereken bir konumda” dedi. Esnafların ekonomik anlamda daralmadan öte marketler ile giderek yok olduğuna da dikkat çeken Gürer “Esnaflarımızı, çiftçimizi koruyamaz isek sorunlarımız daha da artacak” diyerek sözlerini noktaladı.
 

 
Editör: TE Bilişim