MHP ve Ak Parti’de kongre heyecanı sürüyor… Niğde’nin en güçlü bir diğer partisi  CHP’de ise derinden milletvekilliği aday adaylığı kulisi yürütülüyor.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL

CHP’den Milletvekili aday adayı olacak isimler hemen hemen netleşti.  İlginç isimler var.

İŞTE CHP’NİN MUHTEMEL ADAY ADAYLARI

Ahmet Oğuz ÖZMEN, Bülent TANIK, Doğan ŞAFAK, Durmuş SONGUR, Gökhan ÖZBEK, Hacı AVŞAR, Mümin AKGÜL, Orhan ERARSLAN, Ömer Fethi GÜRER, Ramazan ERTAN, Rasim YILMAZ, Sevgi ÖZBEK…

ÖN SEÇİM DOĞAN ŞAFAK’IN OLMAZSA OLMAZI
Mevcut Milletvekili Doğan Şafak yine aday adayı ve en güçlü isimlerden, güçlü; çünkü parti delege ve yönetim kadrosuna hakim, her ne kadar az farklar ile merkez ilçe ve il başkanlığını kazanmış olsalar da, eğer CHP’de bir önseçim olacak ise Doğan Şafak ismi siyaseti de ince ayarlı  yapmasından dolayı CHP sandığından yine çıkar diye düşünüyorum. Ön Seçim Doğan Şafak’ın olmazsa olmazı.

CHP Genel Merkezi Niğde’de ön seçim yapmayabilir de. İşte bu durumda Genel Merkez kimi gösterecek?

Yukarıdaki adaylar bir yana Doğan Şafak bir yana, tam olmasa da karşı bir blok var. Partide barış ve beraberlik sağlanmaz ise bu sayın Şafak’ın şanssızlığı olacak.

Bir başka şanssızlığı olarak kongre de Muharrem İnce’yi desteklemesi görülüyor. Bu şanssızlık değil bence bir şans aslında. Niğde’nin demografik yapısı -  göçmen yapısı ister istemez Muharrem İnce’nin Selanik göçmeni olmasından dolayı Doğan Şafak’ı onun saflarına itti. Sayın Şafak ilk adaylığından beri ince! bir siyaset yapıyor. Doğan Şafak, Muharrem  İnce’ye bu desteğinden dolayı Niğde’nin bir çok göçmen köy ve kasabalarında popülerliğini artırdı.  Muhalefet de yapabileceğinin  en iyisini yaptığını düşünüyorum. Verdiği soru önergeleri, TBMM konuşmaları-konuları tam isabetti. Çiftçi mitingi ona keza. Ama yerel yönetimlerde olmamanın handikabı da var. Delegenin büyük bölümünün yeşil ışığı Şafak’ın  elini güçlendirirken bu durumu aynı zamanda  rakiplerinin de handikabı olarak görüyorum.

BÜLENT TANIK NİĞDE’YE NASIL SÜRÜKLENDİ?
Bir başka sürpriz isim Bülent Tanık, Eski Çankaya Belediye Başkanı  Bülent Tanık neden Çankaya Bölgesinden değil de, Niğde’den aday adayı oluyor? Niğde’de ne kadar karşılığı var. Çankaya Belediye Başkanlığı sırasında; ki Çankaya Türkiye’nin en popüler Belediyesidir. Niğde-li için neler yapmıştır? Başkanlığı döneminde rüzgarın onu Niğde’ye sürükleyeceğini tahmin edemediğini düşünüyorum. Mesela bir Nadi Özdamar kadar tanınmışlığı yok. (Sadece tanınmışlık olsa oda borhaber.net ile çözülür!) Ama başka eksiklikler de var.  

FETHİ GÜRER BİRİKİMİNİ NE YAZIK Kİ İSTANBULLU İLE PAYLAŞIYOR
Son zamanda yıldızı daha da parlayanlardan Ömer Fethi Gürer var. Yıllardır Niğde üzerine yazar çizer. Şuan İstanbul Kartal Belediye Başkan Yardımcısı ve orada bir çok etkinliğe imza atıyor.  Diğer kitaplarının yanında bence en önemlisi Niğde ve Bor üzerine kitapları var. Binlerce Niğde ve çevresi üzerine makaleleri var. Niğde’yi dert edinmiş birisi ama onun bu derdini dert etmeyen çevreler de çok. Kitaplarını ne Bor Belediyesi ne de Niğde Belediyesi satın almamış. Bırakın yerel yönetimleri, bağımsız stk’lar tarafından bile gerekli ehemmiyet  verilmemiş. Bence haksızlık yapılıyor. Niğde ile ilgili büyük bir birikime sahip ama Niğde değerlendiremiyor.

Yıllarca bu topraklarda oluşturduğu birikimini bugün İstanbullu ile paylaşıyor.  Her seçimde Ömer Fethi Gürer’in ismi geçer. Bu seçim de de aday adayı olduğunu biliyorum. Tanınmaya ihtiyacı yok ve yine güçlü aday adaylarından. Bariz Bor destekli...

AV. AHMET OĞUZ ÖZMEN’E MURAT KARAYALÇIN REFERANS OLUR MU?
Avukat Ahmet Oğuz Özmen de aday adayı. Niğde eski belediye başkanı. Tecrübesi particiliği eşi ile birlikte oluşturduğu ideoloji vitrini çok iyi. Daha önce de çeşitli kereler adaylık girişiminde bulundu ama bu sefer farklı. Av. Ahmet Oğuz Özmen’in İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ile ayrı bir muhabbeti ve diyaloğu var. Bu muhabbet Ahmet Oğuz Özmen’in Niğde Belediye Başkanı, Murat Karayalçın’ın da Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığı döneminden beri devam ediyor. Hatta bir küçük not verelim Niğde Yeni Çarşı’nın eski hali yıkıldığında Yeni Çarşının etrafının kaldırım taşları ve yürüyüş yolları döşeme taşları Ankara Belediyesi’nin hediyesi idi!. (Şuan ki belediye oraları tekrar düzenledi, değiştirdi). Murat Karayalçın, Ahmet Oğuz Özmen’e referans olur mu? Olur, ama belirleyici olur mu? Şüpheli…

SEVGİ HANIM CHP’NİN KADIN KONTENJANINDAN ADAY OLABİLİR Mİ?
Bir diğer aday adayı olacak isimlerden birisi de Atatürkçü Düşünce Derneği Niğde Şube Başkanı Diş Hekimi Sevgi Özbek. Sevgi Özbek il başkanlığı kongresinde yarışa sonradan başlamasına rağmen iyi yarıştı ve  sanırım 7 oy ile kaybetti. Bayan olması CHP'de bir şans. CHP’nin bayan aday kontenjanını Niğde için kullanması düşünülebilir. ADD geçmişi büyük avantaj.

HACI AVŞAR ADAY ADAYI AMA CHP’YE DAHA ÜYE OLAMADI
Ulukışla İlçesi eski belediye başkanı Hacı Avşar’da aday adayı olacak. Sitemiz yazarı Göksel Rıza Özkan bu durumun ışığını yaktı, yorumlar gırla gidiyor. Hacı Avşar’ın aday adayı olması için istifa ettiği CHP’ye tekrar üye olması gerekiyor. Edindiğim bilgi ilginçtir hala üye değil, Niğde’den yapılmıyor, Genel Merkezi zorladı üyelik için yine olmadığı şeklinde bilgi edindim. Yani işi zor ama renkli bir aday olur.
 
GÖKHAN ÖZBEK ÇOK KAFA KARIŞTIRACAK, HİZAYA SOKACAK
CHP'nin aday adayları hakkında kulak kabarttığımda bana ulaşan en ilginç ve şaşırtan isim de gazeteci Gökhan Özbek oldu. 

Niğde'de Yıldızı parlayan isimlerden birisi de Gökhan Özbek idi. Gazetecilik ve ardından Kemerhisar Belediyesi. Gökhan Özbek, Niğde’nin onuru, gururu denilen CHP’li Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’nın danışmanı. Seçim öncesi ve sonrasında Belediyenin gerçekleştirdiği ve planladığı bir çok proje ve etkinlikte Gökhan Özbek’in imzası var. Yaşadığı seçim-ler tecrübesi, Türkiye gündemini takip etmesi, Sosyalist ideoloji ve siyasetine hakim olması nedeniyle aday adaylığı sürecinde çok ilginç çıkışları olacağını düşünüyorum. Aday adaylarını sürükleyecek ve parti içi fikirlerinin  olacağını tahmin ediyorum.  Gökhan Özbek’in aday adaylığı ayrı bir renk katacak. Aday adaylığından adaylığa terfi eder mi? CHP halkçı bir parti...

 
RASİM YILMAZ PUSUDA
CHP’nin tek İl Genel Meclisi üyesi Rasim Yılmaz, CHP’nin geleceğinde!  olan bir kişi olarak düşünüyorum, ama bu seçimde de ortam ve şartlar müsait olduğunda sürpriz yapabilir, yapabilirler!  düşüncesindeyim.

CHP BÖYLE…

Eski Milletvekili uzun zamandan sonra ortaya çıkan Orhan Eraslan aday adayı ama CHP onun dönemindeki CHP değil.  Mümin Akgül sürekli aday, tanıyorsunuz.  Durmuş Songur adaylığında bölgesi Çiftlik için nabız yoklayacak, tanıtacak ve bölgenin sorunlarını dile getirecek. Ramazan Ertan bir dönem Sarıgül ile birlikte ve İstanbul’da olması dezavantaj.

Bu arada  aday adaylarından 4 tanesi ön seçim değil genel merkezin belirlemesini istiyor.  Ankara’dan bir bürokrat sürekli kulis faaliyetleri içinde yeşil ışık bekliyor.

CHP şimdilik böyle…

 MHP ve Ak Parti Kongre süreci yaşıyor. Çok güçlü olduğunu düşündüğünüz partilere bile inanın şuan bir kıvılcım yeter. Bırakın manşet atmayı, kıvılcım olmamak için de, inanın site yorumlarının bir çoğunu yayınlayamıyoruz, dikkat ediyoruz.  Yorumlara tam yol vermek için de özür dileyerek biraz daha süre istiyoruz.

Sağlıkla Kalın

Not: Sitemiz takipçileri anket yapıp yapmayacağımızı soruyor. İnternet siteleri anketi dışarıdan çeşitli program ve uygulamalar ile maniple edilmeye çok müsait. Ama gelişmiş anket yazılımları da var. Yakın zamanda anket modülümüzü güçlü hale getireceğiz. Bunu gerçekleştirdiğimizde sitemizde anket de yapacağız. Ayrıca  sokakta, formlarla klasik anket uygulamalarımız da olacak.
 
Editör: TE Bilişim