HABERİN VİDEOSU AŞAĞIDA

CHP - Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanlığı kongresi yapıldı.



Haber :  Selim GÖKEL
Fotoğraf :  Erdal GÜÇER


Cumhuriyet Halk Partisi –CHP Niğde İl Kongresi Pazar günü Hüdavent Düğün Salonunda yapıldı. Sabah 11:00’da başlayan kongre de Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığını Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in yaptığı Kongre de  saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından, İl Başkanı Mehmet Özkan tarafından  Partinin faaliyet ve mali raporu okundu.  Kongre’de söz almak isteyenlere söz verildi partiler salonda bulunanlara konuşma yaptı bazı eleştiri ve temennilerde bulundular.

Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Tekirdağ CHP Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Milletvekili Doğan Şafak, İl, İlçe ve Belde yönetimi, bazı belediye başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları yönetimi, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri  ile partililer katıldı.

 

Kongre’de bir konuşma yapan Doğan Şafak, AKP tarafından partisine karşı  “Camileri kapattılar  ve camilere buğday ambarı yaptılar “ suçlamasını cevapladı. Şafak, 2. Dünya savaşı sırasında sınırımıza kadar gelen Almanlar  1942’de Bulgaristan sınırına dayandığında, buldozer gibi ezip geçiyor her yeri. Her an Türkiye işgal edilebilecek. Türkiye’nin işgal edilebileceğini düşünen  İnönü, Topkapı Müzesi'ndeki kutsal emanetleri, Hırka-i Şerif de dahil,  peygamberden kalan hatıralar da dahil, hazineler de dahil, Alaaddin Camii'ne, Sungurbey Camii'ne ve Saruhan’da  saklamış. Kenarına askerleri dizmiş, halka da ‘Birkaç gün burada ibadet yapılmayacak’ demişler ve camileri kapatmışlar, tabiî ki güvenlik için  halka bilgi, istihbarat vermiyorlar, İsmet İnönü  Trenle Tarsus’a Churcill ile görüşmeye giderken buralara uğramış ve bu hazineleri kontrol ettiği tarihi bir gerçektir. Şimdi gibi o zamanlar oteller yok, depolar yok, devletin hazinelerini korumak için bir iki caminin yanına asker dikiyoruz. Bizi diyorlar ki bunlar camiye adam sokmuyor. Şimdi 2. Dünya Savaşında her yerde ekonomik kıriz var, 20 ülke bir biri ile savaşıyor. İsmet İnönü tedbir olsun diye camilerin ambarlarında buğday depoluyor. Ondan dan sonra diyorlar ki bak bunlar yine camiye adam sokmuyorlar.”dedi.

 

Şafak “ Geçen yıl Asfaltlanan Caddeler Trilyonlarca lira harcanarak tekrar asfaltlandı. Akplilere soruyorum rahat uyuyabiliyor musunuz?“

 

Şafak konuşmasında Niğde Belediyesinin geçen yıl asfaltlanan caddelere tekrar asfaltlamasını sert bir dille eleştirdi “ Şu Niğde’de köşe döndürmediğiniz adam kalmadı.  Bir belediye başkanı seçtiniz, bir asfalt attı caddelere geçen yıl, trilyonlarca bu milletin  parası harcandı, ondan sonra döndü bu yıl tekrar kazıldı, trilyonlarca para harcıyor bu milletin cebinden. Buradan AKP lilere sesleniyorum, gece yastığa başınızı koyduğunuzda rahat uyuyabiliyor musunuz?. Elinizi vicdanınıza koyun AKP’nin içindeki dindarlara sesleniyorum, yazık bu milletin parasına, çarçur ediyorlar. Bu asfaltlar milletin vergisidir. Hepimiz alışveriş ediyor, elektrik kullanıyor mazot alıyor dolaylı vergi ödüyoruz. Hepimiz vergi veriyoruz. Hepimiz bedel ödüyoruz bu belediye başkanının trilyonlarca geçen yıl döktüğü asfaltı kazıp bu yıl bir daha tekrar atmasına hepimizin tepki koyması lazım. Hepimizin cebinden gidiyor, Ben bir Niğdeli olarak hakkımı helal etmiyorum” dedi.

 

Şafak’tan sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’da bir konuşma yaptı adaylar çağrıldı. Daha önce iki aday çıkacağı tahmin edilmesine rağmen, sadece daha önce basın aracılığı ile adaylığını açıklayan ve bir önceki Merkez İlçe Başkanı Ünal Baykan aday oldu ve yönetim kurulu listesi okundu ve birde konuşma yaptı.  

 

Kongre de yapılan oylama sonucunda 182 delegeden 148 kişi oy kullandı. 7 oy geçersiz sayıldı. Aday Ünal Baykan 141 geçerli oy alarak CHP Niğde İl Başkanı oldu. 


CUMHURİYET HALK PARTİSİ NİĞDE İL BAŞKAN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
YÖNETİM ASİL ÜYELER YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER
Erhan ADEM Çiğdem ÖZBİLEN
Vedat ATEŞ İhsan BOZOK
İnayet BAĞCI Akif ÇÖL
Cumali CANATAN Hayati GÖKTAŞ
Semra ÇAYAN Kamil YURDAKUL
İlknur Başak DAVARCI Evgin GÜNEŞ
Eren DOKUZOĞLU Erdoğan ÖZDOĞAN
Nagihan ESKİOĞLU Özgür ÇOBAN
Hülya GÜLSOY Ali KIRLAR
Cumali İMRE Refik ÖZEL
İhsan KAPKIN Hakan Anıl EKİCİ
Mahir KIZILTAN Ramazan USTA
Sabri KORKMAZ Gülhan ÖZTUR
Yeliz Başer NALÇAK Leman BAŞ
Şehriban ÖZCAN Nevil COŞKUN
Mehmet ÖZKAN Tevfik HATİPOĞLU
Fatma SALMAN Nedret MUTLU
Cemal UĞURLU Zemzem KORKANÇ
Muharrem VELİOĞLU Zeynep DEMİREZEN
Yaşar YAVUZ Ali ÖZTAŞ
DİSİPLİN KURULU 
ASİL ÜYELER YEDEK ÜYELER
1 Ali AYGIT Ahmet ERDOĞAN
2 Veysel GÜVEN Lütfi İLKNUR
3 Mehmet KILIÇ Hamza TÜRKCAN
4 Şahin KİRAZCI Atilla AYDIN
5 Ayşe Seher ÖNAL Ayten DEMİR
6 Tülay SUNGUR Eda ŞAHİN
7 Osman ÜNAL Handan GALLENKUŞ
8 Kuddusi ÜNAL Bülent ŞAHİNER
9 Nurgül YILDIRIM İzzet OKAN
KURULTAY DELEGELERİ
İbrahim Soner BİLEN
Ömer Fethi GÜRER
Sevgi ÖZBEK
Mehtap ÖZDİN
Eşref TEKİN
Abdullah TÜRKMEN




Editör: TE Bilişim