CHP Niğde İl Teşkilatı, Başbakan Binali Yıldırım’ın yarın katılacağı Niğde  il kongresi öncesi yıllardır söz verilmesine rağmen bir türlü yapılmayan havaalanını sembolik panoya yaptıkları uçakla protesto etti. 

CHP Niğde İl Teşkilatı,  Niğde Ankara yolu üzerinde 1995 yılında temeli atılan Niğde Havaalanı sahasına üzerinde Niğde yazan uçak fotoğraflı pano yerleştirdi. Daha sonra davul zurna ile sembolik olarak uçaktan inen CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer halkı selamladı. 

ESPiRİLERE KONU OLAN HAVAALANI

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem yaptığı konuşmada: “ Cumhuriyet Halk Partisi ve milletvekilimizle İstanbul’dan Niğde’ye iniş yaptık uçakla. ‘Durmak Yok yola devam dediler’ her seçimlerde söz verdikleri alan işte görüyorsunuz doğal bir havaalanı. Toz ve çimen kokusuyla mükemmel bir havaalanı. KHK gibi OHAL gibi hemen iniyor bir anda yok oluyor. Burada gördüğünüz apronda deve kesecektik sonra vazgeçtik ithal Bizon kesmeye karar verdik ama ithal etler geldiği için ondan da vazgeçtik. Ak Parti hükümetine teşekkür ediyoruz 15 yıldır verdiği sözü tuttuğu için. Yarın Niğde’ye Başbakan Binali Yıldırım Niğde’ye gelecek o gelmeden biz test ettik çok güzel güvenli bir şekilde uçakla indik. Başbakanımızda uçakla inebilir biz test ettik sorunsuz iniş yaptık doğal havaalanına Başbakan Binali Yıldırım’da inebilir. Ayrıca bu doğal havaalanımızın otoparkı da ücretsizdir.” dedi.

SÖZÜNÜ TUTMAYAN AKP'Yİ TİYE ALDILAR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise: “‘1995 yılında temeli atılmıştı. O günden beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar geldiğinde Niğde Havaalanı sözü verdiler. Ama son olarak TBMM’de Ulaştırma Bakanlığına soru önergesi verdik, cevap olarak da Niğde ve Aksaray havaalanının öngörülür bir sürede yapılmayacağını açıkça beyan etti. Niğde halkına gelip söz verip umut vermeyin. Niğde İl Örgütümüz, İlçe başkanlarımız Niğde’ye indirilmeyen havaalanında uçağı sembolik olarak sunduk. Niğde’nin Üniversitesinin, Sanayisinin gelişmesi için şiddetle havaalanına ihtiyaç var. Niğde’ye havaalanı yapılması için Cumhurbaşkanının Niğde’den mi çıkması lazım? Hükümet şunu yaptık bunu yaptık diyor gelişen teknolojiye çağa ayak uydurulması için zaten yapılması gerekiyordu” dedi. 

Konuşmaların ardından protestoya katılan CHP’liler davul zurna eşliğinde oynarken, kimileri ise uçakla hatıra fotoğrafı çektirdi.

CHP'nin bu etkinliği sosyal medyada ve ulusal haber ajanslarında büyük ses getirdi. 

 
Editör: TE Bilişim