1 Kasım Genel Seçimlerinden sonra CHP Niğde teşkilatı ve Genel Merkezi aynı seçim temposu ile Niğde’deki temaslarına devam ediyor.


CHP NİĞDE'DE SEÇİM TEMPOSUNDA ÇALIŞIYOR

CHP Heyeti Niğde, Bor, Altunhisar,Nevşehir ve Aksaray’da parti il ilçe örgütlerini ziyaret etti. Partililerle buluştu. Sorunları dinledi.


Parti Meclisi Üyesi Hakkı Suha Okay, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel’den oluşan heyet  il ilçe kadın ve gençlik kolları Başkanları, Belediye Başkanları ile toplantılar  yaptılar. Niğde ve Aksaray’da salon toplantılarında da konuşma yaptılar.

 Parti Meclisi Üyesi Hakkı Suha Okay Anayasa ve Dokunulmazlık konusuna değindiği konuşmalarında Anayasa ilk dört maddesinin değiştirilemez olduğunu söyledi. Dokunulmazlık konusunun ise  sulandırılarak amaçsız kılındığını belirtti.  Okay Ülke yönetiminde sorunların her geçen gün artığını da ifade etti. Cumhurbaşkanının tarafsızlığını korumadığına vurgu yaptı.

Niğde ve Aksaray’da konuşan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  ülkemiz yönetilemiyor dedi-Gürer şöyle konuştu-14 yılda fuhuş % 700’ü aşan,Uyuşturucu % 400 aşan ülkemizde  3,5 ayda  415 iş kazası ile ölüm, 3,5 ayda 94 kadın cinayeti işlendi. 7 Haziran’dan beri  nerede ise hergün gelen şehitlerimiz var. Kıbrıs Savaşından daha çok şehiti bu  süreçte verdik. Hükümet 3,5 ayda  5 torba yasa getirdi. 130  yeni kanun değişikliği var ama terör bir gün meclis gündemi olmadı. TBMM sında terör  çözümü için merkez olsun diyoruz ama meclise bu anlamda  dönüp bakan bir hükümet yok. Komşu ülkelerle kavgalı olmadığımız ülke kalmadı. Terör   can yakarken ekonomide oldukça bozuk. Turizm sorunlu, Üretici ürettiğini satamıyor.Patates elma depoda kaldı. İşsizlik artıyor.Esnaflar zor durumda,icra dairelerinin sayısı artıyor.Hükümet ülkeyi yönetemez durumda.Gerçek gündemi saptırmak için algı operasyonu ile gerçeğin dışında manşetlerle gazeteler halkın sorunlarını görmezden geliyor.Algı Operasyonu ile gerçekler saptırılıyor. Gerçek gündem değiştiriliyor.Hükümet sorumluluklarından kaçıyor.Eğitimde, Tarımda, Dış politika da,ekonomide,çalışma yaşamında her alanda her konuda beceriksiz yetersiz bir hükümet var.Onca olay oldu daha bir sorumluluk üstlenerek istifa etmeyi düşünecek sorumluluk duyan bir sorumluya rastlamadık.”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Aksaray’da yaptığı konuşmada Niğde ve Aksaray için ortak havaalanı yapılmasına da karşı çıktı. Niğde Havaalanı da yapılsın, Aksaray Havaalanı da yapılsın. Her 100 km bir hava alanı yapıyoruz diyorsunuz Niğde ile Aksaray’a gelincemi ortak havaalanı aklınıza geliyor.Trabzon Rize  45 dakika ikisinde de havaalanı olacak üstellik  denizi dolduracaksınız.  Rize  Niğde’den, Aksaray’dan küçük bir il. Oralara varda neden bölgemize yok. Niğde Havaalanı da yapılmalı, Aksaray Havaalanı da yapılmalı”diye konuştu.

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’da Ensar Vakfında yaşanan tecavüz olaylarına değindi ve sorunun çok önemli olduğuna vurgu yaparak üzerinin kapatılması değil üzerine gidilmesi gerektiğini ifade etti. Demirtaş-“  Seçimler bitti ama terör bitmedi ve maalesef artarak devam ediyor. Terörün artması sonucu dün yine 5 şehidimiz daha verdi. Her gün televizyonları açtığımızda şehit cenazesiyle karşılaşıyoruz. Bu günlerin tez geçmesi dileğinde buluyorum. Ankara’da 5 ayda 3 tane terör saldırısı gerçekleşti. Terör masum, sivil, genç, yaşlı, çocuk demeden can almaya devam ediyor. en büyük sorun terördür. Biz CHP olarak terörle mücadelede devletimizin yanındayız. Terörün bitirilmesi için amasız iktidara desteği vermeye hazırız.  AKP freni patlamış kamyon gibi sağa sola savruluyor ve maalesef ülkemizi bir felakete doğru sürüklemekte.”dedi.

Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel’de Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili her yurttaşın fişlendiğine değindi. Devlet bu bilgileri koruyacağını ifade ediyor ama elindeki verileri koruyamıyor. Vatandaşın cinsel yaşamı dahil her alanda fişlenmesinin kabul edilebilmesi demokratik ülkelerde mümkün değil”dedi.
Toplantılar  yoğun ilgi gördü. Vatandaşların sorularını da konuşmacılar yanıtladı. Heyet  parti içi sorunlar ve geleceğe dönük çalışmalar içinde parti örgütleri ile basına kapalı toplantılar yaptılar. Parti örgütleri gereksinimleri durumları ile ilgili incelemelerde bulundular. 
Editör: TE Bilişim