Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM iç tüzük düzenlemesinin muhalefeti susturmaya yönelik bir girişim olduğunu söyledi. Ak Partinin 2002’de ortaya koyduğu özgürlük ve demokrasi yolculuğunun tek adam rejimiyle son bulduğunu anlatan Gürer, mecliste bile muhalefetin kesinin kesilmeye çalışıldığını anlattı.

Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “AKP artık tahammülsüzlüğün son aşamasına geldi. Özgürlük ve adalet diyerek çıkılan yolda artık tek adam rejimiyle yönetilme durumuna geldik. Üniversitelerin, demokratik kitle örgütlerinin, hakkını aramak isteyenlerin baskı altında bırakıldığını görüyoruz. Artık tahammülsüzlük öyle bir aşamaya geldi ki mecliste ana muhalefet görevi gören cumhuriyetin kurucu partisine yönelik engelleme girişimleri yaşanıyor. AKP ve MHP iş birliği ile gerçeklerin konuşulmasının önü kesilmeye, engellenmeye devam ediyor”.
Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamalarda şunlara değindi: “İşçilerin, çiftçilerin, engellilerin, emeklilerin, yaşlıların, çocukların haklarının korunması ve geliştirilmesi gerekirken hükümet gerçek dışı gündemlerle halkı oyalıyor. Bizler Adalet Yürüyüşünü gerçekleştirirken toplumun rahatlaması, üzerindeki baskıları atması için mücadele veriyorduk. Ancak bizim bu yürüyüşümüzü bile sabote etmeye çalıştılar. İşçilerin sorunları görmezden geliniyor. Taşeron işçilerine kadro verileceğinin açıklanmasını üzerinden iki yıl geçti. Geçici mevsimlik işçilerin, 4b mağdurlarının, 2000 sonrası intibaktan yararlanamayanların, emeklilikte yaşa takılanların, engelli haklarının, iş cinayetlerinde yaşamını yitirenlerin, ürettiği ürünü bedeline satamayan çiftçilerin, dar gelirlilerin ve her kesimin sorunlarını dile getiremeye, mücadele etmeye devam edeceğiz”.

Ak Partinin meclis çoğunluğunu yitirdiği zaman ne yaptıklarının daha iyi anlaşılacağını ifade eden Gürer, demokrasi ve insan haklarından uzaklaşanların bir gün bu değerlere ihtiyaç duyduklarında utanacaklarını söylerken, tarihin bunun örnekleriyle dolu olduğunu söyledi.

 
Editör: TE Bilişim