CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Atila Soylu,  Niğde'de Gazilere yapılan olumsuz uygulamalara tepki gösterdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Merkez İlçe Başkanı Atila Soylu yaptığı basın açıklamasında ; Türk milletinin tarihi: vatan, millet, bağımsızlık, bayrak ve görev uğruna canını, malını ve bedeninin uzuvlarını  hiç düşünmeden feda eden kahramanlık destanları ile doludur. Bu özelliğimiz ile ne kadar övünsek  azdır.

 

Her karışı kutsal olan topraklarımızı kanlarıyla sulayan şehit ve gazilerimize minnet ve şükran  borçluyuz.Onlar;   vatanı, milleti, bayrağı ve tüm kutsal değerleri için şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmayı mukaddes bir değer olarak görmüşlerdir. Milletimiz onların mukaddes mirasına her zaman en iyi şekilde sahip çıkmaya devam edecektir.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin kararı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, 19 Eylül 1921 tarihinde 'Gazi' ünvanı verilmiştir. O günden sonra her yıl 19 Eylül, ülke toprakları için bedenlerinden parçalar veren, bu uğurda canlarını ortaya koyan gazileri anma günü olmuştur.

 

Geçtiğimiz 19 Eylül 2013 Gazileri Anma Gününde İlimizde Atatürk Meydanında yapılan törenlerde Oluşturulan protokol tribününde Vatan, Millet , Bayrak, Ülke Uğruna uzuvlarını kaybetmiş, canlarını ortaya koymuş gazilerimize yer verilmeyip “tören boyunca” tribün kenarında ayakta beklemeleri  üzüntü vericidir.

 

14Ekim 2013 Arefe Günü saat 9.30 da  bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimiz için okunan dua öncesinde İstiklal Marşımızın Okunmaması ve Saygı Duruşu yapılmaması da ayrıca dikkat çekicidir.

 

 Gazilik ve Şehitlik kavramı, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Cumhuriyet Tarihinde, inancımızda olduğu gibi örf ve ananelerimizde, toplumsal yaşantımızda çok farklı ve önemli bir yer tutmaktadır ve dikkat edilmesi gereken değerlerdir” dedi.


Editör: TE Bilişim