CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  Niğde’de miting yaptı.

Haber: Selim GÖKEL

Foto-Video: Fatih ÖZATA

Fotoğraf ve Video Görüntüsü Aşağıda...  

 

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için Niğde’de ilk parti mitingini Cumhuriyet Halk Partisi  yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu  Niğde Hükümet meydanında halka hitap etti.

Hafta içi olmasına rağmen daha önceki mitinglerinden hiçte aşağı kalmayan bir kalabalık vardı.  Alanı dolduran CHP’lilerin heyecanlı ve istekli olduğu görüldü.  Ellerinde hükümet aleyhine dövizler bulunan partilerin en organize bölümü Niğde’de tek yerel yönetimlerde olan Kemerhisar Teşkilatı oldu.  İlginç deyişlerin olduğu dövizlerin yanında bazı partililerin ellerinde ayakkabı kutularının da olduğu görüldü.

CHP Lideri Nevşehir Havaalanında inip, Niğde’ye 12;30 gibi geldi. Niğde’de ki konuşmasının hemen hemen yarısını Niğde’ninsorunlarına yer ayıran Kılıçdaroğlu, Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ı da yanına çağırarak, konuşmasına devam etti.  Niğde’de yaklaşık 40 dakika konuşma yapan  Kılıçdaroğlu, Niğde ile ilgili Havaalanı, Patates, Tarım, K1 Belgesi, taşeron işçiler, mazot fiyatları, asgari ücret gibi halkın temel sorunları ile ilgili hükümeti sert eleştirdi.

 

BİR AYIPTAN DAHA NİĞDE’Yİ KURTACAĞIZ

Binlerce kişiye hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında; Niğde’nin sorunlarını siz benden daha iyi biliyorsunuz. Ama bana dediler ki mutlaka bu sorunlara değininin. Niğde’nin Havaalanı sorunu var. Temeli ne zaman atılmış, 1996, aradan neredeyse 20 yıl geçmiş. Şu ana kadar bir kazma bile çakmadılar. Oysa Niğde için havaalanı çok önemli. Neden? Burası aynı zamanda turizmin de merkezidir. Olandışı doğal ve tarihi güzelliği var.  Neden yapılmıyor, para mı yok?. Herşeye para var, ama Niğde’ye gelince yok. Biz bunu yapacağız. Sözümüz söz, havaalanını yapacağız. Bir ayıptan daha Niğde’yi kurtaracağız”dedi.

MAZOTU 1 BUÇUK LİRA YAPACAĞIM

 

Kılıçdaroğlu; Ben Niğde’ye patates üreticilerinin sorunlarını dile getirmek için geldim. Ben Niğde’ye patates üreticilerinin sorunlarını dile getirmek için geldim. Bir çiftçi mitingi yaptık. Hiçbir siyasi partinin yapmadığını biz yaptık. Patates üreticisi el üstünde tutulmasıgereken birisidir. Neden, üretim yapıyor. Alın terinin karşılığını alıyor. İstihdam yaratıyor, o kazanınca esnaf kazanıyor. Esnaf kazanınca toptancı kazanıyor. Toptancı kazanınca sanayici kazanıyor. Bir zincir şeklinde toplumsal refahın sağlıklı olmasına yol açıyor. O nedenle Patates üreticisinin, çiftçinin önündeki engelleri kaldırmak benim boynumun borcudur. Biz çiftçinin alın terine değer veriyoruz. İnsan emeğine değer veriyoruz. Sözüm söz söylüyorum. Çiftçi için Mazotu 1 buçuk lira yapacağım. Bu bizim sözümüz. Diyorlar ki petrol dışardan geliyor. Dolar ödeniyor, siz bunu nasıl yapacaksınız. Bakın arkadaşlarım; Petrolün rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş. Biz bunu çiftçiye 1 buçuk liraya vereceğiz. Zarar eden var mı? Zarar eden yok… Kim kazanacak, hem devlet kazanacak, hem çiftçi kazanacak. Çiftçi kayıt sistemine göre bunu yapacağız. Üretim için vereceğiz. Çiftçi ürettiği için vereceğiz”dedi.

ŞEKER FABRİKALARINI ÖZELLEŞTİRMEYECEĞİZ

Bor Şeker fabrikasına da değinen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu; Şeker Fabrikanız var. Satacaklarda seçim girdi şimdilik satmıyorlar. Seçim bildirgesini açıklarken söyledim. Grubumuza şeker fabrikası işçileri geldiler. Onların önünde de söyledim. Şimdi Niğde’de Cumhuriyet Meydanından halkıma söz veriyorum. CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek. Bütün işçiler fabrikalarında çalışacak. Fabrikayı modern bir fabrika haline getireceğiz. Kendi şekerimizi kendimiz üreteceğiz. Kendi patatesimizi kendimiz üreteceğiz. Kendi buğdayımızı kendimiz üreteceğiz. Size bir örnek vereceğim. Hollanda,  Konya  kadar küçük bir devlet.Hollanda’nın tarım ürünü yıllık ihracatı 150 milyar dolar. Türkiye’nin ki 12 milyar dolar. Neyimiz eksik bu Hollanda’dan, Suyumu muz mu eksik. Toprağımız mı yok?  Çiftçimiz mi yok? Güneşimiz mi yok?  Her şeyimiz var. Ama neyimiz yok?… Ahlaklı siyaset yok. Ülkeyi, çiftçiyi düşünen siyaset yok. Ben yandaş için çalışmayacağım, benim için yandaş yok, vatandaş var.

K1 BELGESİ ÇİLESİNİ BİTİRECEĞİZ

Kamyon şoförlerimiz var. Onlara sesleniyorum. K1 Belgesi 18 milyar lira, diyelim ki kamyonunuzu yenileyecek siniz. Altı ay içinde yenilemedeniz, para bulamadınız. K1 belgesini elinizden alıyorlar eğer yeni bir araç alırsanız, yeniden dünyanın parasını ödeyeceksiniz. Peki biz ne yapacağız. Kamyon şoförünün elinden ehliyetini alıyor musunuz? Almıyorsunuz. K1 Belgesinin de elinden almayacağız. İstediği zaman kamyonlarını yenileyecek, K1 Belgesini de ehliyeti gibi yeni kamyonunda kullanacak. Bunun sözünü bütün kamyon şoförlerine veriyorum.


AT ÇİFTLİĞİNE PARA BULUYORSUN, EMEKLİYE PARA YOK DİYORSUN

Bir şey söyledim emekliler, dedim ki emekliye ramazan ve kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz. Altı üstü bu, birer maaş ikramiye vereceğim… Kıyameti koparttılar. Bu parayı nereden bulacaksın diye. Ya sen demiyor muydun, Türkiye ekonomisi dünya da ilk 20 ekonomi içinde diye. Sadece iki maaş, üstelik bunun 8 milyonu bin liranın altında aylık alıyor. E.. sen kaçak sarayına para buluyorsun. 2 milyon Suriyeliye 5 buçuk milyon dolar para buluyorsun. At çiftliğine para buluyorsun. Sıra emekliye gelince para yok diyorsun. Ben diyorum ki, emekliye de para var, vatandaşa da para ver.

 

Niğde’de tarım üreticilerinin sorunu, elektrik parası ve faiz. Diyorlar ya faiz lobisi nerede diye. Faiz lobisine çalışıyorlar, gel Niğde’nin patates üreticisine sor bakalım. Elektrik borcunu ödemediği diye dünyanın faizini ödüyorlar. Ben size bir söz veriyorum. Kim üretiyorsa, kim alın teri döküyorsa. İster fabrikada, ister tarlada, ister bakkal dükkanında, insanın harcadığı her değerin hakkını vermek benim borcumun borcudur. Çünkü ben siyaseti insan için yapıyorum. Siyaseti sizin için yapıyorum”dedi.

YAŞANABİLECEK BİR TÜRKİYE İÇİN VAR MISINIZ?

Kemal Kılıçdaroğlu sert bir şekilde hükümete yaptığı eleştirilerde; 13 yıldır iktidarlar, az buz değil, 13 yıldır. Size 13 üçüncü yılın sonundaki tabloyu anlatayım. 6 milyon işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Aylığı bin liranın altında olan, açlığa mahkum edilen 8 milyon emeklimiz var. Eğer siz 13 yılda yoksulluğu yenememişseniz, 13 yılda işsizliği bitirememişseniz. 13 yılda insanları perişan etmişseniz. 13 yılda Türkiye’yi bu noktaya getirmişseniz. Yeni bir başlangıç yapmamız lazım. Ne zaman, 7 Haziran’da yeni bir başlangıç yapacağız. Var mısınız!... Yaşanabilicek bir Türkiye’ye var mısınız? “şeklinde konuştu.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir ayrım yapmayacaklarını, hiç kimsenin aç kalmayacağını, yoksulluğuiktidarlarında tarihe gömeceğini, aç insan olmayacağını ve aile sigortasını getireceklerini, Asgari Ücretin, 949 lira olduğunu ve bundan vergi almayacaklarını ve bu şekilde bin 500 lira yapacaklarını belirtti. Refahı tabana yayacaklarını söyledi.

 

 Konuşmasının devamında,  CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ı yanına çağırarak Niğde’nin sorunlarını mecliste dile getirdiğini,  K1 Belgesi için kanun teklifi verdiğini, Patates üreticilerinin  yüksek elektrik borcu,  mazot fiyatları, havaalanı, şeker fabrikası, gibi bir çok konuyu mecliste gündeme getirdiğini belirtti.



Niğde’de ön seçim yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu; Türkiye’de 56 ilde ön seçim yaptık. Hiçbir parti buna cesaret edemedi. Çünkü hiçbir parti milletine güvenmiyor, biz güveniyoruz. Yeri gelinci millet, millet, millet… diyorsun peki neden güvenmiyorsun. Nedenseçim yapmıyorsun. Bide ağızlarından  demokrasiyi düşürmüyorlar. Hadi canım sizde. Siz kim demokrasi kim, demokrasi mi, insan haklarımı, millete saygı mı, yoksullukla mücadelemi, taşeronluğa son mu, çiftçi için mazot 1 buçuk liramı, Türkiye’nin temel taşı bütün bunların adresi CHP’dir.

KEMERHİSAR'DA TEMEL ATTI

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda, 25. Dönem milletvekili adayları Doğan Şafak, Sevgi Özbek ve Ramazan Ertan’ı il başkanı Erhan Adem ile birlikte sahneye çağırarak ellerini havaya kaldırdı ve destek istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting alanından ayrılarak CHP’li belediye olan Bor İlçesi Kemerhisar Beldesinde çeşitli temel atma törenine katıldı. Kemerhisar Belediyesini ziyaret etti. (Burası daha sonra haberleştirilecek)

 Metin ve fotoğraflar alınamaz... 


Kılıçdaroğlu'nun Konuşması  Eklenecek

http://www.borhaber.net/siyaset/chp-lideri-kilicdaroglu-nigdede-bombaladi-h16564.html

Posted by Bor Haber on 28 Nisan 2015 Salı
Editör: TE Bilişim