Teşkilat binasında il, ilçe ve belde başkanlarıyla toplantı düzenleyen Milletvekili Atıcı ardından basın toplantısı düzenledi. 

Basın toplantısında CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, CHP Aksaray İl Başkanı Ali Rıza Toprak ve partililerde yer aldı.
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP’yi halka daha iyi nasıl anlatabiliriz bunun çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisinin tarihten aldığı güç ve misyonla yılmadan, bıkmadan, usanmadan yoluna devam ettiğini ve etmeye de devam edeceğini anlatan Atıcı açıklamasını şu şekilde sürdürdü, “Ülkemizin çok zor durumlarda olduğu bu koşullarda Cumhuriyet Halk Partisi laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini kurduğu gibi korumak ve kollamak görevini devam ettirme gayreti çabası içerisindedir. Bunun da en kıymetli yolunun emekten geçtiğini çalışmadan geçtiğini çok iyi bilir. O nedenle adı konulmuş seçim 2019 yılında olacağına göre önümüzdeki üç buçuk yılı yoğun bir eğitim çalışmasıyla değerlendirmek istiyor. Yapacağımız bu çalışmalar elbette Cumhuriyet Halk Partisinin gücünü yani oylarını artırmaya yönelik olacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak dini kullanmanın oy getireceğinin farkındayız.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak mezhepleri kullanmanın bizlere oy getireceğinin de farkındayız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ırksal özellikleri kullanmanın da oy getireceğini biliyoruz. Ayrıca siyasette para kullanmanın bizlere yararlı olacağını biliyoruz ama bunların hiçbirisini kullanmadık ve kullanmayacağız. Karşımızdaki bütün güçlerin bunları kullandığını biliyoruz ve bunların doğru yaklaşımla olmadığının farkındayız.
Cumhuriyet Halk Partisinin arzu ettiğimiz başarıyı elde edemediğini görüyoruz.

Arzu ettiğimiz başarı nedir. Tek başına iktidar. Böyle bir başarıyı elde edemediğimizi de biliyoruz. Böyle bir başarıyı elde edemediğimizi de biliyoruz. Bu dönem içerisinde neler yaptık, niye arzu ettiğimiz yerde değiliz noktasını değerlendirdiğimiz zaman karşımıza halkımızla daha fazla iç içe olmamız gerektiğini anlıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin adında bile iki kere halk geçer. Cumhuriyet yani cumhur kendisi halktır. Halk zaten ismimizde yer almaktadır. İşte bu bilinçle acaba biz kendimizi halka daha iyi nasıl anlatabiliriz. Bunu bulma ve uygulama çabası içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilişim