Geçtiğimiz günlerde yayınladıkları manifesto ile dikkatleri üzerine çeken CHP’li gençler, seçimlerde blok liste isteyenlerin demokrasiden korkan ocu bucular olduğunu vurgulayan sert ifadeler kullandılar!

CHP’li gençlerin oluşturduğu Eylem Örgütlenme Derneği, CHP’nin gündemini belirlemeye devam ediyor!

Yaklaşan il başkanlığı seçimlerini önemseyen gençler, 2016 yılının CHP yılı olması gerektiğini ifade ederek, anti-demokratik tüm uygulamalara direneceklerini sert bir şekilde vurgulayarak, hodri meydan dedi!

Onun Bunun Adamı Değil, Partinin Adamı Ol!

Yaklaşan seçimlerde gençlik olarak taraf olmadıklarını, parti çıkarını, kişisel çıkarlarının üstünde gördüğünü ifade eden Eylem Örgütlenme Derneği Niğde Temsilcisi Gafur Ateş, “Parti yıllardır, adamın adamı olanların kavgasına şahit oldu! Oysa bu parti 5 bine yakın üyesiyle Niğde’de 12 yıldır yerel iktidar olmamasına rağmen en dinamik, en vefakar örgüt olmasına rağmen, dar kalıplar ötesine geçememiş, birer nöbet değişimi gibi birileri gelmiş, diğerlerine teslim etmiştir!

Oysa tavrımız net ve keskindir!

Bu partinin tabanı harekete geçmeden yerel zaferler gelmez!

Bu partinin tabanını harekete geçirecek toplumsal reaksiyon, herkesin demokratik bir şekilde ifadesini ve tercihini somutlaştırmasından geçer!

Şimdi soruyorum, onun bunun adamı mısın, yoksa partinin mi?

Eğer partinin adamıysan partili delegelerin güvenini ve iradesini alarak karşımıza geçersin, yoksa masa başında yöneticilik görevi bahşedilenler, masa başında yok sayılmaya mahkumdur!” dedi!

Çarşaf İstememek Korkaklıktır!

Ateş, sert açıklamasına devam ederek “ Bugün parti tüzüğünün, genel merkezin ve evrensel demokratik değerlerin üstünde kendini üstün görenlere söylenecek tek sözümüz korkaklıktır!

Blok liste istemek, ben çarşafa karşıyım demek en basit tabirle korkaklıktır, sadece partinin tarihine değil, biz gençlerin hafızasına, isim isim bu korkakları yazacaktır!

Kendine güvenmeyen kişiler, ona buna güvenerek blok liste istemesini anlarız ama burası Cumhuriyet Halk Partisi’dir!

Cumhuriyet Halk Partisi demokrasinin beşiğidir!

Eğer onun bunun adamı değilsen, iradene güveniyor, tabandan destek alıyorsan, çıkarsın partilinin karşısına – Ben demokratım, ben partiliyim dersin – partili de seni seçer!

Buna rağmen, sağcılık hastalığını bu partiye taşımaya niyetliysen, lider sultalarıyla anti-demokratik blok liste dayatıyorsan, her fırsatta AKP İktidarını anti-demokratik olmakla suçlayıpta, kendi içinde en basit demokratik seçim fırsatı olan çarşaf listeye karşıyım diyorsan, sudan bahanelerle, ben bildim, ben üstünüm diyen eziklik ruhu ile blok istiyorum diyorsan, buyur meydan senin!

Yüreğin varsa, yaşanacak olan Olağan Genel Kurultayımızda kendini ifade et!

Edemeyeceksen Niğde’de kaçak dövüş yapmanın anlamı yok!

Tekrar ediyoruz, biz bu partide tüzüğün uygulanmasını istiyoruz!

Ana kural bu partide çarşaf ise buna karşı biz bu partide iktidar görmek isteyen emekçiler ve gençler, olmak üzere çarşaf diyoruz!

Masa başı siyasetini değil, sokak siyasetini, ev siyasetini, toplum siyasetini öneriyoruz!

Buradan bir kez daha deklare ediyoruz, blok liste isteyenler dışında, her hangi bir blok listede adı olanları oncu, buncu değerlendireceğimiz gibi, bulunduğumuz her platformda, bulunduğumuz her ortamda bu korkakça ve “SAĞCILIK HASTALIĞINI” lanetleyeceğiz, eskisinden daha güçlü bir şekilde partimizi “İÇİMİZDEKİ SAĞÇILIK VİRÜSÜNE BULAŞMIŞ” insanlardan arındırarak, iktidara taşıyacağız!

Bu parti tam tamına Niğde’de 12 yıldır çarşaf yerine blok liste ile seçime giriyor! 12 yıldır hep birileri ekibimle çalışırım diye geldi, sonuç ortada! Bu yüzden bizler denenmişi denemeyeceğiz, çarşafa direneceğiz” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim