CHP Niğde Gençlik Kolları Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki hayvan barınağını ziyaret etti. CHP Niğde Gençlik Kolları Başkanı Ozan SAKARYA ve beraberindeki gençler Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren hayvan barınağını ziyaret etti.

Ziyaret esnasında kurum çalışanlarından bilgi aldı." Şuanda barınakta köpek evleri var. Bu köpeklerin çoğu doğaya sahipleri tarafından salınmış ya da yaralı bakımsız köpekler. Biz bu hayvanların bakımını yapıyoruz, veteriner kontrollerini yaparak veterinerlerin gözetimi altında onlara sağlıklı bir ortam sağlıyoruz. İlerleyen dönemlerde ise barınakta daha çok hayvanın barınması için çalışmalarımız hızla sürüyor. Amacımız hayvan çeşitliliğini artırmak. Tavşan, kedi gibi hayvanlarımızı da barındırmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Niğde halkımızın da hayvan barınağını ziyaret ettiklerinde aileleriyle güzel bir gün geçirebilecekleri alanları da buranın bünyesine katacağız. " şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sakarya " bizler de çalışma arkadaşlarımızla,hayvanların önemine dikkat çekmek için hayvan barınağını ziyaret ettik. Burdaki hayvanların fiziki koşullarının iyi olduğunu görmek bizleri sevindirdi. Hayvanları koruma konusunda toplum olarak hepimizin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine inanıyorum. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in 'Sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semâda bulunanlar da size rahmet etsinler' hadis-i serifini kendimize klavuz ettik ve merhamet ile dünyanın güzelleşeceğine inandık. Hayvanlara merhamet ve sevgi ile yaklaşmamız gerektiğine inanıyoruz. Barınakta yapılan çalışmalardan dolayı Belediyemize ve Veteriner İşleri Müdürlüğünüze teşekkür ederim. " şeklinde açıklamalarda bulundu.
Editör: TE Bilişim