CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi Bor Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, Şeker Fabrikalarının özelleşmesi ile ilgili yaptığı açıklamada; "İlçemizde bulunan ve ekonomimize katkıda lokomotif durumda olan Bor Şeker Fabrikamız maalesef 06 Nisan 2018 günü özelleştirme  idaresince yapılan ve usulüne uygun olmayan ihale ile  özelleştirilmiştir.

Her zaman sorduğumuz gibi neden bu yola gidildi.Hiçbir mantıklı açıklamalar yapılmadan işçinin-çiftçinin-besicinin-esnafın ve Bor Halkının feryatlarına kulak tıkayarak yapılan bu süreci kesinlikle kabul etmiyoruz.

Bu süreç zamanla şeker pancarının ekiminin sonunu getireceği gibi çiftçinin-işçinin-esnafın-besicinin de mağdur olacağı bir durumdur.İşletmesi devlette olan şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile nişasta bazlı şekerin önünün açılacağı aşikardır. Ne yazıktır ki nişasta bazlı şekerin gördüğü işlemlerden dolayıda insan sağlığı tehlike altındadır.Tekrar belirtmekte fayda var ki şeker pancarı stratejik bir üründür.Bu nedenle de bulunduğu bölgelerin gelişimi kalkınması için fabrikaların devamı faydalı olacaktır.Ama kapatılma riski fazlasıyla vardır.

Yangından mal kaçırırcasına yapılan bu ihalenin  tasvip edilmesi mümkün değildir.Ayrıca yapılan bu usulsüz özelleştirmeyle Şeker Fabrikamız yok pahasına elden çıkarılmıştır" dedi.

Editör: TE Bilişim