31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’den belediye başkan adayı olarak gösterilen belde, belediye başkan adayları kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen aday tanıtım programıyla tanıtıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz Niğde Belediye Başkanı olduğunda hiçbir parti ayrımı yapmadan herkesin başkanı olacağını söyleyerek İl Genel Meclisi rozetini çıkartarak il başkanına teslim ederek, CHP İl Başkanı Erhan Adem Türk bayrağı rozeti taktı.
CHP Belediye başkan aday tanıtımında konuşan CHP Niğde belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz Niğde’de ittifak olmadığını bütün partiler kendi adaylarıyla yarışacağını söyleyerek Niğde’yi yeniden yaşanılır bir il olmak için aday olduğunu söyledi.

İl kültür merkezinde düzenlenen belediye başkan adayı tanıtımında konuşan Yılmaz; “ hiçbir aday hakkında, hiçbir siyasi parti hakkında olumsuz hiçbir şey söylemeyeceğim. Bizim tek amacımız insanlara hizmet götürmek olacak, bizim seçim çalışmalarımız üreten bir belediyecilik anlayışı olacak.  Biz Niğde için öncelikle iş üreteceği, aş üreteceğiz, biz Akkaya barajı için çözüm üreteceğiz. Biz çalışan annelere kreş üreteceğiz, biz Niğde’de önce gençlerin sonra siz babaların umudu olacağız. Biz Niğde7de yaşanılan trafik sorununa, park sorununa çare üreteceğiz. Bundan sonra Niğde belediyesi 1 Nisan tarihinden sonra üreten belediye anlayışıyla yöneteceğiz.” Dedi.

Gaziler için bir yer yapacaklarını söyleyerek salonda bulunan gazilere de hitap eden Yılmaz; “ İl genel meclisi üyeliğim zamanında gaziler için elimizden geleni yapacağız. Gazilerimiz ve şehitlerimiz bizlerin başının üstünde yeri vardır” diye konuştu.

1 Nisan tarihinde Belediye başkanı olduğunda tüketen değil üreten bir belediye yapacaklarını ifade eden Yılmaz; “tüketen değil üreten bir belediye yapacağız. Öncelikle bunların kapattığı Halk ekmek fabrikasını geri açacağız ve halkımız ucuz ekmek yiyecek. Niğde’nin en çok sorunu olan park sorununu çözmek için 5 ayrı yere katlı otopark yaparak ilimizin park sorununu çözeceğiz. Ev hanımlarımız için de Selçuk mahallemize ev hanımlarımız için Niğde Belediyesine mikro krediler sağlayacağız. Ev hanımlarımızın ürettiği bir birinden güzel el emeklerini satmaları için güzel bir yer yapacağız. Niğde belediyesinde müteahhit olmayacak. İlimiz kendi asfaltını kendi üretecek. Niğde belediyesi fidanlığını tekrar açıp ilimizin her tarafını yeşillendireceklerini ifade etti.

Niğde’yi büyüyen bir şehir yapacaklarını belirten CHP Belediye Başkan Adayı Yılmaz; “ Niğde bizimle büyücük ve gelişecek. Niğde büyükşehir olacak dediler onlar daha bir tuvalet bile yapamadılar. Nasıl büyükşehir yapacaksınız” dedi.

Büyüyen bir Niğde yapacaklarını belirten Yılmaz; “biz üreten bir Niğde, büyüyen bir Niğde yapacağız. Toplumun her kesimiyle yapacağız, gençlerimizle, analarımızla, bacılarımızla hep beraber el ele tutuşup Niğde’yi yaşanılır bir kent haline getireceğiz. Niğde’de fakir olup bağ evi olmayanlar için bağ evi yaparak bağ evi olmayan vatandaşımız olmayacak. Ayrıca ilimizin bazı yerlerine hobi bahçeleri yapıp yanlarına da Bungalov evi yapacağım. 16 yıldır bütün imkanlar varken bir Akkaya barajı sorununu çözemediler, siz iyi yönetici değilsiniz. Artık buraları iyi yöneticilere devretme zamanınız geldi.  ” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz konuşmalarından sonra Niğde belde başkanları hep beraber toplu fotoğraf çekimiyle CHP Belediye Başkan Adayı tanıtımı sona erdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz, Karaatlı Kasabası belediye Başkan Adayı Derviş Kar, Orhanlı Kasabası Belediye Başkan Adayı Cuma Sayın, Kemerhisar Belde Belediye Başkan Adayı Ramazan Oya, Azatlı Belediye Başkan Adayı Mehmet Akpınar, Altunhisar ilçe Belediye Başkan Adayı Abdi Mercan, Çiftlik İlçe Belediye Başkan Adayı Ramazan Taş, Aktaş Belediye Başkan Adayı Yaşar Çamur, Yeşilgölcük Belediye Başkan Adayı Ramazan Tuncay, Yıldıztepe Belediye Başkan Adayı Metin Akgümüş, Ulukışla ilçe belediye Başkan Adayı Mustafa Önen, Divarlı Kasabası Belediye Başkan Adayı Ercan Çavdar, Bahçeli Belediye Başkan Adayı Belma Mencikoğlu, Bozköy Belediye Başkan Adayı Yalçın Tekeli, Değirmenli Belediye Başkan Adayı Seyrani Can, Dündarlı Belediye Başkan Adayı Murat Yılgın, Edikli Belediye Başkan Adayı Metin Öztürk, Hacıabdullah Belediye Başkan Adayı Karanfil Dokmuş olarak  tanıtıldı.
 
 
Editör: TE Bilişim