CHP Niğde İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz, CHP'deki olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin, "Bugün itibarıyla sanıyorum kurultay için gerekli 631 imza toplanacaktır. Çünkü cuma günü akşam saat 17.00'de resmi kaynaklardan aldığımız bilgiye göre 604 imza olmuştu. Bugün akşam üzeri itibarıyla imza toplanmış olur." dedi.

Yılmaz, bir otelde düzenlenen kahvaltı programının ardından yaptığı açıklamada, 24 Haziran'daki seçimlerden sonra partide delegeler ve milletvekilleri tarafından "umut ve değişim kurultayı" için imza kampanyası başlatıldığını hatırlattı.

CHP'de emeği olan insanlar olarak kurultay çağrısını desteklerini belirten Yılmaz,  şunları kaydetti; “Hepinizin malumu olmak üzere 24 Haziran’daki seçimlerden sonra partimizde umut ve değişim kurultayı için bir imza kampanyası başlatılmıştı delegeler ve milletvekilleri tarafından. Biz de Niğde’de siyaset yapan Niğde’nin sorunları ile ilgilenen CHP’de emeği olan insanlar olarak bu kurultay çağrısına olumlu yönde cevap veriyorum ve desteklediğimizi sizlere açıklamak istiyoruz. Bildiğinizi gibi 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce yaklaşık yüzde 31’e yaklaşan bir oy oranı ile başarı yakaladı. Türkiye’de her 3 kişiden birinin oyunu almayı başardı. İlimiz Niğde’de Muharrem Bey 55 bin civarında ciddi bir oy aldı. Muharrem bey 40 gün seçim kampanyası boyunca üniversite öğrencilerine, kader mahkûmlarına, emeklilere, şehit annelerine, atanamayan öğretmenlere, çiftçilere, memurlara, ev hanımlara ve huzur evindeki ihtiyarlara umut olmuş bir siyasetçidir. Liderlik vasfı CHP’ye yakışır şekilde bunu gözlemliyoruz. Son derece hazır cevap, son derece donanımlı ve milletin hoşuna gidebilecek çalışmaları olan hem solda hem CHP’de hem de Türkiye’de umut olan bir değerimizdir” dedi.

CHP'de emeği olan insanlar olarak kurultay çağrısını desteklerini belirten Yılmaz,  şunları kaydetti: "İlimizde milletvekilimizle birlikte 7 kurultay delegemiz var. Kulislerde konuşulanları söyleyeyim. 3 arkadaşımızın 'değişim ve umut kurultayına' destek verdiğini öğrendik. Önümüzde daha 8 günlük bir süre var. Niğde'de bu imza sayısı muhtemelen artacaktır. Bugün itibarıyla sanıyorum kurultay için gerekli 631 imza toplanacaktır. Çünkü cuma günü akşam saat 17.00'de resmi kaynaklardan aldığımız bilgiye göre 604 imza olmuştu. Bugün akşamüzeri itibarıyla imza toplanmış olur. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin de partimize ciddi manada katkıları olmuştur. Onları hiçbir zaman yadsıyamayız. Sayın Genel Başkanımız ve ekibine karşı ya da CHP'ye karşı bir saygısızlık içerisinde değiliz. Onları da her zaman sevgiyle saygıyla yad etmek isteriz, öyle de yapıyoruz" diye konuştu.
Niğde CHP Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın; “Ben değişimden yanayım şöyle ki biz kadın kolları olarak gerçekten büyük bir özveri ile çalıştık bütün seçimlerde 2011 den bu yana seçimlerle iç içeyiz ve her seferinde hayal kırıklığına uğramak bizi mahvetti kadın olarak mahvetti kadın kolları alanlarda sahalarda çalışır ev ev gezeriz düşünebiliyor musunuz Niğde’de 50 binden fazla ev gezmişiz referandumda bu kolay bir iş değil bu işi yaparken de on on iki kişilik bir grupla çalıştık bu emeklerimiz sonucunda referandum bizi mahvetti zaten ondan sonraki bu seçimde hiç beklemediğimiz bir sonuçtu çok umutlanmıştık. Biz istiyoruz değişimden yana tavır koyduk kadınların emekleri de yok sayılıyor gibi geliyor hiçbir zaman takdir edilemedik genel merkezimizin milletvekili sıralaması bizi çok zora soktu yine de partimizin arkasındaydık ama bazı aksaklıklar oldu bizi üzen şeyler vardı partimizle ilgili bundan sonra daha çok çalışarak iktidar olmaya niyetliyiz ben ilk açıklandığı gün ilk imzayı ben verdim” dedi.
 
Editör: TE Bilişim