Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Mehmet Özkan, yapılan son zamlara tepki göstererek, Başbakan Erdoğan’ı yeni 4. Murat olmakla eleştirip, zammın adına güncelleme demenin yanlışlığına dikkat çekti!
Özkan ; Başbakan Kendini Ne Zaman Güncelleyecek?
Cuma günü bir çok üründe gerçekleşen ÖTV artışının halkın büyük bir kesimin etkileyeceğine dikkat çeken CHP’li Özkan, ; “İktidar 10 yıldır özelleştirme adı altında, her şeyi sattı yetmedi şimdi ise ÖTV artışına sarılıyor. Bunlar bize ne kadar masal anlatsa boşuna, ekonomimiz iyiye gittiği felan yok! Tam tersine ekonomik açmazların halkın sırtına yüklenmesi söz konusudur” diyerek tepkisini dile getirdi.
Bakanların son yaşanan ÖTV artışına güncelleme demesine sert tepki gösteren CHP İl Başkanı Mehmet Özkan; “Asıl AKP İktidarı halkın istekleri karşısında kendisini güncellemesi gerekiyor! ÖTV’lerin değil. Halkın taleplerine göz yuman, çağdaş siyasetten uzaklaşan bu AKP İktidarının yaptığı her iş, demode olmuştur” dedi.
CHP’li Özkan son olarak Başbakan Erdoğan’ın Kızılcahamam Kampında ki konuşması değerlendirerek; “Anlaşılan Başbakanımız hala kimlik bunalımına devam etmektedir. Bir bakarsınız kendisini Abdülhamit yerine koyar, bir bakarsınız vahşi batının Ortadoğu temsilcisi yani Çöl Kovboyu olur, bazen de rüyasında bir şey görür birden 4. Murat kesilir” diyerek Başbakan Erdoğan’ın sigara içmeyin, alkol tüketmeyin, lüks araca binmeyin önerisine tarihsel benzetmeyle karşılık verdi. Hatırlanacağı gibi Osmanlı Padişahlarından 4. Murat, sigara ve alkolü yasaklayarak tepki çekmiş, istihbarat örgütü tarafından sigara ve alkol tüketenler fişlenmişti.
CHP’li Özkan; “Hadi halkımız sigarayı bıraktı, alkol içmiyor, doğalgaz da mı kullanmasın, yada elektrikten vazgeçsin mi? Herhalde 4. Erdoğan Paşamız bu konuda halkına yeni telkinler verecektir!” dedi.

Editör: TE Bilişim