Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, İYİ Parti ile ittifak ve seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem sosyal Medya hesabından yaptığı açıklama aynen şöyle... 

Sayın Cumhuriyet Halk Partisine Gönül veren arkadaşlar, iyi parti ile ittifak olmadınız diye sitem eden arkadaşlar, şu nu bilmeniz gerektiğine inanıyorum. Bakınız genel merkezden hiç bir zaman iyi parti ile ittifak yapılacak diye bir bilgilendirme veya Ankara’ya çağırılıp bir fikir alış verişi yapılmadı. Yaklaşık 3,5 ay önce yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız Sayın Seyit Torun ile telefonda yaptığım görüşmede Niğde de ittifak olup olmuyacağını sorduğumda hayır Niğde de böyle bir şey kesinlikle olamayacak kendi adayımızla devam edeceğiz dedi, daha sonra ki süreçte aday adayı arkadaşlar ve aday olmayı düşünen arkadaşlarla görüşmeler yapılıp adayımızı belirleyip genel merkezde Örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcımız sayın Oğuz Kaan Salıcı ile görüşme yaptık bu görüşme sırasında kendisi bize Niğde için, ittifakın masaya hiç gelmediğini ve kesinlikle ittifak olmuyacağını söyledi ben o andan itibaren partimin başarısı İçin fedakarca çalıştım. 

Niğde içerisinde birileri tarafından devamlı ittifak olacağı ne yazık ki partili olarak bildiğimiz bazı arkadaşlarda bu gruba eklenip aynı şeyi söyleyince ardından ulusal medyada bu şekilde bir haber yapılınca Ankara’ya giderek Oğuz bey ile tekrar bir görüşme yaptık bu görüşme de Oğuz bey bize arkadaşlar ittifak Niğde de kesinlikle olmayacak, yalnız, sizin yapmanız gereken şu diyerek, Niğde için yapılan bir çalışmayı çıkararak Niğde de adayımızın tanınırlığı az siz aday tanıtımını ön plana çıkararak adayımızın tanıtımını arttıran çalışmalar yapın diyerek anket sonucunu gösterdi, biz de iyi niyet ile bu yönde güzel çalışmalar yaptık.

Şimdi şöyle siyasi bir analiz yapmak gerekiyor.

Niğde de ittifak olmuyacağının bilinmesine rağmen bazı arkadaşlarımız, özelikle daha önceden parti içinde görev alan bazı arkadaşlar ve CHP’li olduğu Niğde kamu oyunda bilinen bazı arkadaşlar, iyi parti ile ittifak olacak , iyi partinin adayı kazanır, diye her gittikleri yerde bir çalışma yaptılar ve özellikle Fox tv de çıkan ittifak haberi üzerine Hiçbir beklenti içerisinde olmayan sadece CHP’ ye oy veren sade vatandaş üzerinde etkili oldu, bunu kırmakta çok zorlandık.

Genel merkezimizin verdiği talimat doğrultusunda, il başkanı ve merkez ilçe başkanı olarak fedakarca ve iyi niyet ile partimizin başarısı İçin çalıştık. Ben en çok şu na üzülüyorum, partimizin içerisinde kongreden kongre ye gelen, elini taşın altına sokmayan hiç bir çalışmada orta da olmayan, gizli bir şekilde iyi partiye çalışıp kendi partisine oy vermeyen arkadaşların seçimden sonra çıkıp vicdanlarını rahatlatmak İçin şimdi suçlu arayıp idama karar vermeye kalkıyor olmalarıdır ve şu da iyi bilinsin ki aynı arkadaşlar iyi parti ile ittifak yapıp partiyi satacaklar diyen arkadaşlardı, yani ortama göre suçlu yaratılmaya çalıştılar hep,bu tür söylemler gerçekten CHP aşığı ve her şeyini Partisi için feda edecek kadar çok seven beni çok üzüyor.

Herkes partisine oy verse, merkez de de il genel meclis üyesi çıkarsak, belediye meclis üyesi sayımızı artırsak kötü mü olurdu? En azından kimse kimse yi kırmamış olurdu.

Saygılarımla.
CHP Niğde İl Başkanı
Erhan Adem.

Bu açıklamanın ardından, Niğdelilerin ittifak konusunda  İyi Parti'ninde görüşlerini bildirmesi gerekiyor. 

 
Editör: TE Bilişim