Tabutla yapılan eylemin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem ve parti yöneticileri jet hızıyla parti binasında partililerinde katımıyla basın açıklaması yaptı.

İl Başkanı Adem, Tabutlu eylem yapan şahsın parti ile hiçbir alakası olmadığını ifade ederek, “Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm partilileri ve parti örgütlerini uyardığı gibi bir kışkırtma da Niğde’den başladığını belirtti.

Tüm teşkilatlara seslenen Adem, “Ben buradan tüm illerimizi ve ilçelerimizi uyarıyorum; Lütfen kışkırtmalara uyup partimizi tartışılır konuma getirmeyelim. Bugün Niğde’de ne olduğu belirsiz parti üyesi olmayan, partinin hiçbir etkinliğinde görmediğim ve tanımadığımız insanlar tarafından partimiz kışkırtılıp Pazar günü gerçekleştireceğimiz Merkez İlçe Kongresi’ne yönelik bugünden bir basın açıklaması yapmışlardır. 2001 yılında Niğde’ye geldiğimden beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisindeyim. Partinin hiçbir etkinliğinde, açıklamasında ve kademesinde görev almayan bu arkadaşlar bugün burada partimizi tartışılır ve kavgacı bir pozisyonda göstermek için resmen provokasyon yapmışlardır. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizleri uyardığı gibi bu iş resmen bugün burada ve Türkiye’de açığa çıkmıştır. Buradan tekrardan tüm illerimizi uyarıyorum, bu tür olaylara önem verelim ve geçit vermeyelim. Böyle bir girişimde bulunan ve partimiz ile alakası olmayan kimselerin dışarıdan kimler tarafından yönlendirdiği bellidir. Bunu yapan kişileri şiddetle kınıyorum. Kendileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum ve savcılıktan gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi. Bu işin peşini bırakmayacağız, arkasında hangi isimler varsa bunu da gün yüzüne çıkartacağız, sonuna kadarda mücadele edeceğiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’ne yürekten bağlı olan, hiçbir şeyden korkmayan ve herkesle mücadele edecek kadar yüreğe sahip olan insanlarız. Partimizi, ülkemizi ve insanlarımızı seviyoruz. Bu koşullarda ülkenin nereye götürüldüğünün farkındayız ve buna geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim