Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Âdem, gündem konuları üzerinden önemli değerlendirmelerde bulundu. Ekonomi ve ilimiz tarımını değerlendiren Başkan Âdem, “İlimiz orta Anadolu’nun ortasında çevre illere baktığınızda ekonomik anlamda geri kalmış bir ildir” dedi.

İş alanları sıkıntılı ve işsizliğin giderek arttığını söyleyen Âdem, “Asgari ücretin 3 çeyrek altını zor ettiği günleri yaşıyoruz, bu şartlar altında insanların hayatını devam ettirmesi çok zordur. 18 yıldır iktidar olan Ak Parti’nin artık elini taşın altına koyması gerekiyor ve artık Niğde’ye bir yatırım yapması şarttır. Gelecek denilecek özel sektörlere güvenerek iş yapılmaz, devlet vatandaşının karnını doyurmak zorundadır siyaset bunun üstüne kuruludur. Vatandaşını memnun etmeyen bir yönetimin ise uzun yıllar yönetimde kalması da şaşırtıcı bir durumdur” dedi.

Patates 50 Kuruş Maliyeti 80 Kuruş

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Âdem, ilimiz tarım faaliyetleri hakkında yaptığı konuşmasında ilimiz çiftçilerinin çalışkan olduğunu belirterek, mücadele etmelerine rağmen bir türlü istenilen konuma gelmediklerini söyledi. Başkan Âdem, “Sayın Cumhurbaşkanı çiftçilere daha önce boş arazi bırakmamasını söyledi ve bugün ilimizde patates hasadına başladık 50 kuruşlardan üreticimiz patates satıyor. Bu patatesin maliyeti 80 kuruş. Üretici zaten borçlu, erteleme ve krediler ile işlerini yürütüyorlardı şimdi bunları da ödeyemez duruma geldi. Gübreye borçlandı, mazota borçlandı, elektriğe borçlandı, patatesin tohuma dahi borçlandılar. 3 yıl önce 20 TL olan ilaç şimdilerde 120 TL’den satılıyor, maliyetler artmışken patates 50 kuruşa satılıyor. Tarım ülkesiyiz bu tür ülkelerde yönetimler üreticiye gereken desteği vermezse bu ülkelerin yaşaması çok uzun sürmeyecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim