Yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesinde Niğde il Başkanlığını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan parti binasında basın mensuplarına bir açıklama yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan Niğde il binasında CHP İL Başkanı Ayça Vulga Yıldız, Milletvekilli adayları Ömer fethi Gürer, Ahmet Oğuz Özmen ve Nagihan Eskioğlu başta olmak üzere CHP Belediye başkanları il ve ilçe yöneticileri ve partililer tarafından karşılandı.
CHP İl başkanlığını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan yaptığı açıklamasında ‘ Türkiye’de çok önemli bir değişim için az zamanımız kaldı, Anadolu’nun her kesimini ziyaret ediyoruz ve görüyoruz ki, 16 yıldır değiştireceğiz diyerek bu ülkenin başına gelenler ve artık Ak partinin temsilcisi olduğu statükoyu ret ediyor değişim istiyor. Sorunların çözümü için bu ülkeyi yönetenler sorunları çözmeyi bırakın sorunların başlıca nedeni oldular.24 Haziran’da halkımızın önüne konulan sandıklar bütün bu sorunların çözüm noktası olacaktır’ dedi.

Anadolu'nun artık yoksulluk üretmeye başladığını iddia eden Bülent Tezcan, "Biz yoksulluğu yönetmeye talip değiliz. Söz verdik bu ülkede yoksulluğu ortadan kaldırmaya, yok etmeye talibiz. Bunun için siyaset yapıyoruz. Yoksulluğu yok etmenin yolu, güçlü bir sosyal devlet kurmak ve üretimi artırmaktan geçiyor. Bu süreçte iktidar politikaları Türkiye'de üretimi değil, rantçılığı teşvik eden bir sistem getirdi, yerleştirdi. Temel problemimiz bu." diye konuştu.
Anadolu artık yoksulluk la boğuşmaya başladı, insanlar artık ekmek bulabilmek için akın akın metropollere göçmeye başladı aileler parçalanıyor, 16 yıllık ak parti iktidarında 6 milyon işsiz 16 milyon yoksul ürettiğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ‘ milletimiz tarihinde hiçbir hükümete vermediği desteği AK parti hükümetine verdi, buna rağmen ortaya bu tablo çıktı. Biz yoksulluğu yönetmeye talip değiliz yoksulluğu ortadan kaldırmak, yok etmek için varız, bunun yolu da güçlü bir sosyal devlet kurmak ve üretimi artırmaktan geçiyor. Bu ülkede üretimi değil rantçıyı değil rantçılığı teşvik eder bir sistem getirdiler, temel problem bu Türkiye’yi bir faiz lobisi öbürü ise ithalat lobisi yönetiyor. Faiz lobisi ile  dışarıya 16 yıl içeresinde 150  milyar dolar faiz  para ödendi,650 iç piyasaya faiz ödendi, ülkenin kaynakları üretim alanına  fabrikalara değil, tam tersi rantiyeye  gömdük, fabrika açan değil fabrika kapatan bir iktidarla karşı karşıyayız  soncuda işte böyle işsizlik  ve yoksulluk ‘dedi

Tezcan ‘ithalat lobisiyle çiftçiyi yoksulluğa terk edilirken ,ithalatçıyı zengin eden  büyük ithalatçıları kollayan rant  alanları açan bir sitem ile karşı  karşıyayız. Anadolu  ve Trakya üreticisinin üreteceği ne  varsa  dışardan ihraç yoluyla alıyoruz ,bedava gelmiyor dolar ve dövizle  geliyor.  Pamuk ,saman ,buğday ,mercimek ,nohut buna benzer ne  varsa  dışarıdan ithal ediyoruz, ithal kurbanlık getirttirdikleri yetmemiş gibi et ithal eder duruma geldik tütün üreticisi perişan ,24 şeker fabrikaları babalarının malı gibi  satılıyor ,,durum böyle olunca  çitçi ne yapsın yoksullukla boğuşur duruma geldi. Vatandaşına  bu ıstırabı  reva görenler ithalatçıları zengin etmeği bir marifet gibi görürken ülkeyi yönettiklerini zanneyliyorlar. Ama bu devran değişecek bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın ‘dedi

Bu iktidarın hangi yalanlarına cevap vereceklerini şaşırdıklarını ,ve ülkedeki vatandaşları Cumhuriyet halk partisi geldiği zaman bütün yardımları kesecekleri şeklinde açıklamalarda  bulunan hükümete buradan cevap vermek istiyorum diyen  Tezcan ‘ CHP yoksulluğu yok etmeye yemin etmiş bir partidir. yardımları  bırakın kaldırmayı iki katına çıkartacağız. aile sigortası kurumunu kurarak halkımıza nereden geldikleri belli olan nitelikli yardımlar yapacağız. Bizler kısmen kendi belediyelerimde  uygulamaya koyduk , yoksul aileler tespit edilecek ver o evdeki kadına her ay  bin Türk lirası vereceğiz  cebindeki banka kartıyla  sıra  beklemeden gidip parasını bankadan alacak ‘dedi.

Tezcan ‘emeklilerimizi geçim sıkıntısından kurtaracağız 1644 kişi 1500 TL altında maaş alıyor.,800 veya 900 TL emekli maaşı olmaz ayıptır ayıp ,bizim dönemimizde  emeklilerin maaşı 1500 TL altına düşmeyecektir. Asgari  ücret 2200 TL olacak bizim iktidarımız da . Sarayın bir dakikalık masrafı 1600 TL sarayın masrafını kısacağız asgari ücrete  gerekli zammı vereceğiz. Çitçinin kullandığı mazottan vergi alamazsınız biz  mazotu  3 TL vereceğiz. Onlar büyük ağ babaların borçlarını silerken  bizde tarımsal kredi borçlarının  faizlerini sileceğiz. ‘dedi

Avusturya'nın 7 camiyi kapatma kararına da değinen Bülent Tezcan, şunları söyledi: "7 tane camiyi kapatıyor, imamları sınır dışı ediyor. Ben merak ediyorum; Avrupa değerleri diye anlattıkları, övündükleri değerlerin başında düşünce, din, vicdan ve inanç özgürlüğü gelir. İnsanları inanç üzerinden ayrıştıran, inanç çatışması yaratan böyle bir tutum kabul edilemez. İnsan hakları, evrensel değerler, 21'inci yüzyıl değerleri, insanlık değerleri ve övünülen Avrupa değerleriyle bağdaşan bir tutum değildir. İnançları nedeniyle ayrımcılığa hiç kimseyi maruz bırakma hakkınız yok. Irkçılığı, inanç üzerinden ayrımcılığı ve çatışmayı körükleyecek bu adımları atmaktan derhal vazgeçmek gerekir. İnanç üzerinden siyaset zeminine hizmet edebilecek bu uygulamalar, insanlığı bölen, parçalayan uygulamalardır. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bu konuda millet olarak 81 milyon gönül birliği içerisinde olduğumuzun ve yürekten karşı çıktığımızın bilinmesini istiyoruz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan İL başkanlığı Ziyareti sonrasında esnafları, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanlığını, Niğde Muhtarlar Derneğini, Niğde belediye İş Sendikasını, Niğde Ticaret ve Sanayi Odasını ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Niğde Şubesini ziyaret etti.

 
 
Editör: TE Bilişim