Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Faruk KabadayıI ve İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile Kasaplar ve Fırıncılar Esnaf odaları, Lokantacılar ve Pastaneciler Esnaf Odaları , Kahveciler ve Emlak Komisyoncuları Esnaf odalarına ziyaretlerini gerçekleştirdi. 

CHP Heyeti Kasaplar ve Fırıncılar Oda Başkanı Murat Yenel'i ziyaret etti


Kasaplar ve Fırıncılar oda başkanı Murat Yenel, CHP Heyetinin ziyareti sırasında yaptığı açıklamada;  Kasaplar ve Fırıncılar Oda Başkanlığı ile ilğili olarak Odamıza kayıtlı bulunan esnaf arkadaşlarımızın tamamı yapmakta olduğu işleri halkımızın en temel gıda maddelerini oluşturmaktadır. İlimizde kasaplık hayvan kesimleri Niğde Belediyesi’nin hijyenik ortamında veteriner kontrolu bulunan mezbahasında kesilerek, kasaplarımıza satışı yapılmak üzere soğutmalı araçlarla gönderilmekte, kasap esnaflarımızda bu etlerin sağlıklı bir şekilde müşterilerine ulaşmasını gerçekleştirilmektedirler. Kasaplık hayvanlarımızın fiyatlarında ki oluşumuda oda yönetim kurulu tarafından sağlayarak satışlarını gerçekleştirmektedirler . Her ne kadar Tarım Bakanlığı ete taban fiyat başlatmış olsa da Niğde’de et fiyatları taban fiyat uygulaması altında satılmaktadır. Fırıncı esnafımızda halkımızın en temel ihtiyacı olan ekmeğimizi yine Tarım Bakanlığının belirlemiş olduğu ölçülerde ve gramajda yapılmaktadır. Fırınlarımızda Tarım Bakanlığı tarafından sürekli inceleme altında tutulmaktadır. Bizler ahi-evran evlatları olarak müşteri velinimetimizdir anlayışını devam ettiriyoruz. Halkımızın bize gelen et ve ekmek konusunda ki şikayetlerinden dolayı da müşterilerimizin “ en iyi et kasaptan, en iyi ekmek fırından alınır” anlayışına da hakim olmalarını istiyoruz. Biz küçük esnafların en büyük sıkıntısı da sosyal güvenlik primlerimizin ve yanımızda çalıştırdığımız işçilerimizin sigorta primlerinin yüksek olmasıdır. Daha fazla işçi çalıştırabilmek adına primlerin düşürülmesi gerekliliği kanaatindeyiz" dedi

CHP heyeti Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı Yüksel Erden'i de ziyaret etti.


Yüksel Erden; 
Bizler esnaflarımızın, çiftçilerimizin üretmiş ve satmış olduğu ürünleri imalata döndürerek insanlarımıza sunuyoruz. Bu işlemlerin yapılmasında insan sağlığının etkilenmemesi amacıyla en iyi, en güzel malzemeleri kullanmaya ve hijyen bir ortamda hazırlanması konusunda da özen gösteriyoruz. Üniversite kenti olmamız nedeniyle öğrencilerimize 24 saat hizmet vermek için uğraşıyoruz. Niğde Üniversitesinin yaz okulunu tekrar hayatiyete geçirmesini umuyoruz. Bizler de küçük esnaf olarak sosyal güvenlik primlerinin ve yanımız da çalıştırdığımız çırak ve işçilerimizin sigorta primlerinin yüksek olmasından dolayı tekrar gözden geçirilerek, yeniden düzenlenmesini bekliyoruz" dedi. 

Kahveciler ve Emlakçılar Oda Başkanı Kadir Yamaner'de ziyaret edildi. 


Kahveciler ve Emlakçılar oda başkanı Kadir Yamaner CHP heyetine; İlimizde 80 kadar kahveci esnafımız bulunmaktadır. İlimizde kiraların yüksek olması ayrıca sosyal güvenlik primlerinin yüksek olması sebebiyle esnaflarımız sıkıntı çekmektedir" diyerek Kahveci ve emlakçı esnafının sorunlarını iletti. 

             İl Başkanı Erhan Adem ise  İl örgütü olarak Merkez İlçe Başkanımız Kamil Davarcı'nın başlatmış olduğu esnaf odaları ziyaretlerinde esnaflarımızın dert ve sorunlarını dinleyerek onların sesi, gözü, kulağı olacağımızı ilimizde halledilebilecek sorunlarımızı, ilimizde ; Mecliste halledilebilecek konuları sayın Milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer ile birlikte, mecliste soru önergeleri ve kanun teklifleri vererek üstesinden geleceğimize inanıyoruz" dedi 


Editör: TE Bilişim