Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 10. Olağan Niğde İl Kongresi yapıldı. 

Haber:Selim GÖKEL


CHP 10. Olağan İl Kongresi Hüdavend Hatun Sosyal Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP eski Niğde Milletvekili Doğan Şafak, belde belediye başkanları, delegeler, sivil toplum kuruluşların yetkilileri ve partililer katıldı.


Divan Başkanlığına CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz ve CHP Bor İlçe Eski Başkanlarından Akif Üstün seçildi. Kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 


Faaliyet ve mali raporların okunum oylanmasının ardından Başkan adayları birer konuşma yaptı.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, “Partime birlik, bütünlük, huzur, uyumlu çalışma vereceğim. Çatışma, kavga, ihanet, uyumsuzluk, geçimsizlik gibi bir çok olguya izin vermeyeceğim. CHP iktidar olana dek, mücadelemiz aralıksız devam edecektir. Yerelde ve Türkiye genelinde partimizi başarısı için şimdiden bir şeylerin temelini atmak gerekli diye düşünüyorum. Partimiz için değişim ve gelişim elbette iyidir. Ancak geriye doğru bir dönüşüm hiçbir zaman iyi değildir" dedi. 

14 aylık il başkanlığı süresince 1 önseçim, 2 genel seçimleri geçirdiğini ve bu seçimlerden başarıyla çıktıklarını ifade eden Adem, “Ben, çalışma arkadaşlarım işinden, çocuklarından, zamanından fedakarlıklar yaparak emeğini ortaya koyarak çalışmalar yaptılar. Gerek il başkanlığı olarak ben, gerek bütün ilçelerdeki ilçe başkanlarım, belediye başkanlarım, gençlik kollarımız, belde başkanlarımız, seçim koordinasyon başkanlarımız, eski il, ilçe, belde başkanlarımız büyük bir özveri ve uyumlu çalışmalar ortaya koydular ve Niğde’de başarıyı yakaladık. İnanıyorum ki yeni seçilen milletvekilimiz, Niğde’nin bütün sorunlarını TBMM’ye taşıyacak ve halkımızın mutlu edecek, çalışmalar ortaya koyacaktır. Biz önümüzdeki dönemde de CHP’nin Niğde’de başarıdan başarıya ulaşacağı çalışmaları ortaya koymaya hazırız” dedi. İl Başkan adaylarından Tevfik Caymaz'da bir konuşma yaptı. 

CHP'Lİ GENÇLER KONGREYE YİNE DAMGASINI VURDU

Adaylardan İl Başkanı Erhan Adem, aday olduğunu ve blok liste isteğini dile getirdi. İl Eski Gençlik Başkanı ve CHP'nin STK'larından Eylem Örgütlenme Niğde İl Başkanı Gafur Ateş blok listeye tepki göstererek aleyte bir konuşma yaptı. Blok liste oylamaya sunuldu. 62 kişi blok liste lehine elini kaldırdı ve kabul edildi ancak salonda bulunan partili gençler hazurun listesinde 138 imza olduğunu beyan ederek sayının yetersiz olduğunu çarşaf liste ile seçime gidilmesini Parti Tüzüğünü ısrarla hatırlatarak  talep ettiler. 

Gençlerin bu talepleri sırasında Divan Başkanı İzmir Milletvekili Musa Çam arasında sözlü tartışmalar yaşandı ve gençlerin isteği kabul edilmedi blok liste ile devam edildi. Daha önce bireysel olarak kurultay delegesi adaylıklarını açıklayayan gençlerden Gökhan Özbek ve Gafur Ateş delege adaylık dilekçelerini Divan Başkanına sundular. Divan Başkanı bu sefer delegelere nasıl oy kullanabileceklerini anlattı. Listede ismi yazılı isteğe bağlı kişilerin silinip dilekçe veren bu isimlerin yazılabileceği belirtildi ve oylamaya geçildi. 


Kongrede oy kullanması sonucunda yapılan sayımda Erhan Adem 94 oy ile il başkanı olurken, Tevfik Caymaz 91 oy aldı. 3 Oy farkla Erhan Adem tekrar CHP Niğde İl Başkanı seçildi. 

FATURA ERDAL GEVREKÇİ'YE ÇIKTI

Seçimde çok ilginç bir şey daha oldu. CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, Erhan Adem'in blok listesinde yer almasına rağmen, gençlerin bir nevi operasyonları sonucu üzeri en çok çizilen isim oldu ve onun yerine diğer aday Tevfik Caymaz'ın listesinde yer alan İlknur Başak Davarcı en çok oyu olarak listeye girdi. Parti kaynakları  listenin sürpriz şekilde böyle oluşmasının gerekçesini ise  Bor İlçe Başkanlığı kongresi sırasında Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı'nın İl Delegesi yazılmamasının rövanşı olduğunu belirttiler. 

Sitemizde de yayınlanan CHP'li gençlerin manifesto ve deklerasyon niteliğinde İl Kongresi uyarıları ve açıklamaları, çarşaf liste istekleri kendileri seçilimese de  gençlik ve kadın kolları kotalarına uyulmak zorunda kalındığı görüldü. Gençlerin  talep ve isteklerinin faturası ise ne yazık ki Bor siyasetçisi Erdal Gevrekçi'ye çıktı. Blok liste sadece Milletvekili Ömer Fethi Gürer'e çok yakın siyasetçilerden Erdal Gevrekçi aleyhine değişti. 


Editör: TE Bilişim