CHP Niğde Gençlik Teşkilatının 3.olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Tek liste halinde yapılan genel kurul sonrası mevcut Başkan Ozan Sakarya yeniden başkan secildi.

Niğde İl Başkanlığında gerçekleşen Genel Kurul toplantısına CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,Gençlik Kolları Yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Gülsüm Tunçkanat,Yazman Esat Eren ve 2. Başkan Sadettin Koçkesen seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongrenin gündem maddeleri okunarak delegeler tarafından oylandı.

Başkan Sakarya Kongrede yaptığı konuşmada “Ben 11 yaşında bisikletle seçim otobüsünü takip eden bir genç coşkusu ile sizleri selamlıyorum. Bugün burada bulunan ve seçimi kaybettiği için ağlayan genç kardeşlerim için buradayım. Ben bugün burada kendisini hiç tanımazsam da Halit Hami Mengi'nin,Zeynel Abidin Bayhan'ın,Vehbi Çorakçı'nın,Hüseyin Ülkü'nün taşıyıcısı olarak bulunuyorum. Ben bugün burada Niğde'ye hizmet etmiş,hizmet etmekte olan siyasi büyüklerimin yol arkadaşı olarak bulunuyorum. CHP’nin Mehmetçiği olarak bugün buradayım. CHP bu yeni sistemde yeni bir tavır ve siyaset anlayışında olmak zorundadır. Artık herkesi kucaklamak zorunda olduğumuz bir dönemdeyiz.İlk seçimde yerelde ve genelde iktidar olmak İçin gece gündüz çalışacağız.Köylerinden,hasta yataklarından,iş yerlerinden beş dakikalık izni bir saat yapan,derslerinden kaçarak şahsıma bir kez daha yetki veren delege kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış ve protokol konuşmalarının ardından toplam 47 delegenin bulunduğu kongrede , kullanılan 42 oydan 42'si geçerli sayılarak Ozan Sakarya tekrar başkanlığına seçilirken, yeni yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu:

Kadir Uygur, Zafer Aydoğan, Ayşe Baran, Mehmet Bayraktar, Oğuz Boz, Hasan Hüseyin Çay, Ekrem Demirbaş, Eda Doğan, Sefa Dönmez, Ömer Faruk Gözel, Gökçe Gürbüz, Emre Şahin, Özge Şafak, Özgür Uçar

Kurultay Delegeleri : Ozan Sakarya, Kadir Uygur, Abdullah Güneş
Editör: TE Bilişim