Cumhuriyet Halk Partisi yönetici ve milletvekili adayları,  Niğde'de yapılan Cumhuriyet Bayramı törenlerinde, 28 Ekim günü çelenk koyma törenine tam kadro katıldı. Ertesi gün,   29 Ekim Günü ise CHP adayları kutlamaları protokol platformu yerine halkın içinde ayakta izledi. 


Cumhuriyet Halk Partisi
  29 Ekim  Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde tam kadro yer aldı. CHP İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı  Mahir Kızıltan Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın, Gençlik Kolları Başkanı  Hasan    Duru       CHP Milletvekili  adayları Ömer Fethi Gürer, Dr Sevgi Özbek, Ramazan Ertan, CHP İL ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, CHP’li kasaba belediye başkanları, CHP İl, İlçe Başkanlığı yapmış olanlar, Merkez Belediye Başkanlığı Yapmış olan Av.Ahmet Oğuz Özmen  ile belediye meclis üyeliği yapmış olanlar, İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz ve çok sayıda partili Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katıldı.

 

 CHP Milletvekili adayı gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer   yaptığı açıklamada Cumhuriyet değerlerinin önemine değindi. Gürer şöyle dedi.-“  29 Ekim 1923’de TBMM’sinin  Cumhuriyeti ilan ettiği gündür. Mustafa Kemal Atatürk  Onuncu yıl nutkunda  bu günü en büyük bayram olarak belirtmiştir. Tamda  1 Kasım seçimleri arifesinde bu önemli ve anlamlı bayramı kutluyoruz.  Yokluk ve yoksulluk içinde bir ulusun topyekün birlik içinde başardığı ve her türlü güce karşı durduğu Kurtuluş mücadelesi ardından oluşan meclis ile doğan Cumhuriyet doğrudan halkın temsilcilerini seçebildiği bir sisteminde adıdır. Herkesin herkesimin kendini ifade olanağı bulabildiği ve bir arada yaşama beraberliğini de sağlayan Cumhuriyetin varlığıdır. Cumhuriyet ile var olanların Cumhuriyeti algılama ve anlama eksiklikleri nedeni ile  ülkemizin erdiği ve geldiği durum ortadadır.Bu sürecin 1 Kasım seçimleri ile sona ereceğine inanıyorum”dedi.



Editör: TE Bilişim