CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, partisinin Bor İlçe Başkanlığının 11. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Bu hükümet döneminde fuhuş, uyuşturucu, kumar, kadın ve iş cinayetlerinde artışlara dikkat çekti. AKP döneminde toplumun ahlaki değerlerinde ciddi çöküntüler oluştu" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bor İlçe Örgütü’nün 11. Olağan Kongresi, Bor Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’nı İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in yaptığı kongrede tek listeyle yapılan seçimde geçerli oyların tamamını alan Erdal Gevrekçi güven tazeledi ve yeniden Bor İlçe Başkanlığına seçildi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kongrede yaptığı konuşmada AKP hükümetini eleştirdi, partililerine de birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ülke ve Niğde sorunlarına değindi. Cumhuriyet’in önemine vurgu yaptı. Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşmak ülkeyi sorunlu kılmaktadır "dedi.

 

SIRP KASABINDAN ET İTHAL EDENLER, HELAL GIDA KANUNU ÇIKARIYOR!

Ülkede tarım ve hayvancılıkta bitme noktasına geldiğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, artık Türkiye’nin her şeyi ithal eden bir ülke olduğunu belirtti. Gürer, “Bir ilimiz kadar Sırbistan’dan et ithal ediyoruz. AKP genel başkanının ‘Sırp Kasabı’ diyerek yerden yere vurduğu ülkeden et ithal ediyoruz. Besmelesiz kesilen eti bu topluma yedirenler ‘Helal Gıda Sertifikası’ için kanun çıkararak, toplumun dini duygularını sömürüyor” diye konuştu. 

CHP’Yİ TERÖRLE BİR ARADA GÖSTERMEYE ÇALIŞANLAR ALÇAKTIR, ŞEREFSİZDİR, NAMUSSUZDUR!

 

Çiftçi, esnaf, işçi, öğrenci, işsiz, engelli, kadın, çocuk, genç toplumun her kesiminin sorunlarının olduğunu ve her gün şehit haberleri geldiğini kaydeden Gürer, “terörü lanetliyorum. CHP’yi terör ile bir arada göstermeye çalışanlar alçaktır, şerefsizdir, namussuzdur. Atalarımız Bu ülkeyi Misakı Milli sınırları içinde vatan olarak, kanlarını, canlarını vererek oluştururken, CHP de o mücadeleden doğmuştur. Bu ülkenin birliğini, dirliğini, bayrağını, ezanını, vatan birliğinin haricinde CHP’nin düşüncesi olamaz” diye konuştu. 

KÖYLERDE ÇAN YERİNE EZAN SESİ CUMHURİYETTEN SONRADIR

Niğde’nin köylerinde kilise çanı yerine ezan sesi varsa, bunun Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetten sonra sağlandığını kaydeden Gürer, Mübadele öncesi Niğde çoğu köyünde cami yoktu. Osmanlı döneminden kalma  kiliseler sağlam duruyor. Çoğu kilise cami olarak ibadete açıldı. Halen cami olan Kavuklu köyü, Ertek  Köyü, Hançerli Köyü,Yeşilburç Köyü,Ovacık Köyü, Tırhan Köyü,Kumluca Köyü,Çarıklı Köyü Aktaş Köyü,Niğde Merkez Yukarı Kayabaşı  mahallesi camileri eski kiliselerin dönüştürülmesi ile cami olarak ibadete açık.Cumhuriyetten önce çok köyde cami yoktu. Niğde Merkez Aladdin Cami 1909 ibadete kapalı idi. CHP kurultay kararı ile 1934 yılında onarıldı. Cumhuriyete Kadar Niğde tarihini anlattığım kitabımda bütün bu ifadelerim resimleri ile bilgileri ile var.Yüce dinimizi kendi çıkarlarına alet ederek kullananların önce ahlaklı ve dürüst olmalarını istiyoruz. Doğruyu ifade etmelerini bekliyoruz.Haksızlıklarla elde edilen geçici başarılar haksızlık yapanlara fayda sağlarsada sürekli olmaz gerçekler er geç anlaşılır. Cumhuriyet bu ülkede kardeşliğin ve bir arada yaşamın inşasıdır.Bizi biz yapan değerler Cumhuriyet ile anlam bulmuştur. Parlementer sistem, Cumhuriyet değerleri ve Atatürk düşüncesinin aydınlattığı yol bizi çağdaş medeniyet seviyesine götürecek yoldur " dedi.

GÜRER’DEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasında partililerine birlik ve beraberlik mesajları da verdi. Türkiye’nin çok sıkıntılı ama sahiplenilmesi gereken bir sürecin içine girdiğini belirten Ömer Fethi Gürer, “Bu süreci herkes iyi fark etsin. Birimizin bir şey olması önemli değil. Hepimiz faniyiz. Hepimiz için bir dakika sonra ne olacağı belli olmayan bir yaşamdayız. CHP’liler olarak birbirimize sevgi göstermemiz lazım, sahiplenmemiz lazım. Hangi partiden olursa olsun hiç kimseye olumsuz bakmamamız lazım. Başka bir siyasi partiye oy vermiş diye hiç kimseyi ötelenmeyeceğiz. Herkes için CHP diyoruz. Nerede haksızlık var mağduriyet varsa biz orada çözüm için oluruz, Ayrıştıcı değil bütünleştirici olmanın ötesinde yapıcı muhalefet ile sorunlar aşılsın istiyoruz. İşçi çiftçi esnaf köylü mağdur gençler kadınlar mağdur sorunları aşacak çözüm CHP iktidarıdır. Memleketimizde herkesi sevelim ama kendimizi de anlatalım. Herkes için CHP diyorsak herkesi kucaklamamız lazım” dedi. 

SERTEL: “AKP’NİN SONU GELDİ”

Kongrenin Divan Başkanlığını yapan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise artık AKP’nin sonunun geldiğini söyledi. Sertel, Türkiye’de toplumun her kesiminin sıkıntı içinde olduğunu ifade ederek, CHP olarak seçimlere iyi çalışmak gerektiği vurguladı. Sertel, ülkemizde yaşanan gelişmelere dikkat çekti. Hükümetin ülkeyi iyi yönetemediğini belirtti. İç ve dış sorunların katladığına değindi. AKP hükümetlerinde artan sorunları aşmanın yolu CHP iktidara taşımaktır “dedi.

SCHP İl Başkanı Erhan  Adem ise ilk yerel seçimlerde Niğde’de ilçelerin çoğunda belediye başkanlıklarını kazanabilecek duruma olduklarını vurguladı. 

YENİ YÖNETİM KURULU 


 

CHP ilçe Başkanı Erdal Gevrekçi' de Başkanlığı döneminde yaptıkları çalışmaları anlattı. Ülkede herkesim sorunları artıyor " diyen Gevrekçi çözüm CHP iktidarında olduğunu ifade etti. Bor ilçesinde tüm siyasi parti, oda ve derneklerle iletişim içinde bulunduklarını sorunların çözümü içinde CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile istişare içinde olduklarını ifade ederek 2019 seçimlerinde başarılı olmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" dedi. CHP Bor ilçe Başkanı Erdal Gevrekçi başkanlığındaki tek liste, geçerli oyların tamamını aldı. 

CHP Bor İlçe Başkanlığının yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Erdal Gevrekçi (başkan), Duygu Biçak, Mustafa Demir, Hamit Durmuş, Nihat Erginer, Mustafa Gülsoy, Saygın Gümüş, Aynur Kıvrakdal, Daniyal Oral, NafiSelamoğlu, Hasan Hüseyin Soyhan, Nilgün Taşdemir, Hüseyin Yalçın, Berrin Yalçın, Nazife Yazar.”

​ 

Editör: TE Bilişim