CHP Bor İlçe Kongresi bu gün yapıldı. Bor İlçesi Taç Düğün Salonunda yapılan kongrede iki aday yarıştı. Halen Bor İlçe Başkanlığı yapan Hacı Mustafa Çopur ile bir önceki dönem İlçe Başkanlığı yapan Mahmut Temeltaş ilçe başkanlığı için aday oldular.

 

Haber : Selim GÖKEL Fotoğraf: Ali AKBAŞ   VİDEO AŞAĞIDADIR...

 

CHP Bor İlçe Kongresine Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde İl Başkanı Mehmet Özkan, Ulukışla Belediye Başkanı Mehmet Avşar, Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser, Bazı Parti Temsilcileri,  İlçe, Belde Başkanları, İl ve Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar,  bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri delegeler ve partililer katıldı.

 

 

Kongrede divan kurulu oluşturuldu, Divan Başkanlığına Kamil Davarcı seçildi, faaliyet raporlarının okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Bazı partililer konuşma isteğinde bulunup kürsüde konuşma yaptılar. Adaylardan Hacı Mustafa Çopur, ilçe başkanlığı döneminde yapmış oldukları faaliyetleri anlattı ve birlik beraberlik mesajı verdi. Diğer Aday Mahmut Temeltaş yaptığı konuşmada milletvekilliği seçimi sırasında bazı yapılan uygulamaları eleştirdi ve seçilecek yönetime başarı diledi.

 

Konuşmacılardan Niğde Milletvekili Doğan Şafak yaptığı konuşmada, hükümetin politikaları ile isim vermeden Akp Niğde Milletvekillerini eleştirdi.

 

Şafak konuşmasında Bor Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi ve Akkaya Barajının kirliği konusunda da konuştu ve sert ifadelerde bulundu.

 

Şafak, Türkiye’de özgür milletvekilinin olmadığını  partisinin milletvekili adayı belirlerken 49 ilde ön seçim yaptığını kendisinin vekillik mazbatasını adliyeden aldığını, başkaları gibi genel merkez ikna odalarından yada genel merkez kurulan konsey den almadığını belirtti.

 

DOĞAN ŞAFAK BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNE YÜKLENDİ…

BOR ŞEKER FABRİKASI VE AKKAYA KONUSUNDA SERT KONUŞTU.

(Videosu aşağıda lütfen Tıklayın)

 

Şafak;  Bor Şeker Fabrikasının Niğde ve Bor ekonomisine katkısını anlattı 2 buçuk trilyon kar ettiğini, 563 işçinin çalıştığını bin beşyüz nakliyecinin ekmek yediğini, 79 trilyon Bor İlçesine katma değer kattığını anlattı ve bölge iktidar  milletvekillerinin bu konuya kayıtsız kaldığını genel başkanlarına bu konuları dahi izah edemediklerini söyledi ve Bor Şeker Fabrikasının Amerikan Şirketlerine peşkeş çekileceğini iddia ederek buna izin vermeyeceklerini söyledi.

 

Şafak,  Akkaya Barajının kirliliği konusunda yaptığı konuşmada şöyle dedi “ Ben Mecliste Niğde Havaalanı ve Akkaya Barajı ile ilgili gündem dışı konuşmalar yaptım. Bu konu da araştırma ve soru önergeleri verdim. Bu gün bakan çalışıyoruz, yapıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz  gibi sözler söyleyerek söz verdi inşallah bizde bunun takipçisi olacağız. Eğer yapmazlar ise bundan sonraki süreçte artık gereken muhalefeti sert bir şekilde, yolda, sokakta, caddede bostanda yapacağız, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”dedi.

 

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi.

 

Saat 17:00’de  sandıklar açıldı oyların sayımı ile sonuç şu şekilde oluştu.

 

Hacı Mustafa ÇOPUR : 111 oy

Mahmut TEMELTAŞ :   15 oy aldı.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bor İlçe Başkan ve Yönetimi şu şekilde oluştu ;

 

İlçe Başkanı : Hacı Mustafa ÇOPUR

Yönetim Kurulu

 

ASİL ÜYELER

 

YEDEK ÜYELER

 

 

 

Hamit DURUŞ

 

Fatma KARAGÖZ

Nihat ERGİNER

 

Mesut EKİZOĞLU

Hilmi ERİÇ

 

Duran ÇAKMAK

Erdal GEVREKÇİ

 

Enver ÖZTÜRK

Yücel GÖK

 

Mahmut SOYHAN

Mustafa GÜLSOY

 

Erdal TUĞRUL

Aynur KIVRAKDAL

 

Ergül ÇETİN

Davut ÖZER

 

Perihan ZIMBA

Hasan Hüseyin SOYHAN

 

Adem GÖKÇE

Ekrem SOYLU

 

Nihat YAVUZ

Abdullah TUĞRUL

 

Mustafa KARAÇAY

Ömer TUTUMLU

 

Nihat SARIÇAM

Hüseyin YALÇIN

 

Tekin DİLMEN

Nazife YAZAR

 

Yılmaz İNCİRCİ

 

 

 

İL KONGRE DELEGELERİ

 

 

 

 

 

 

 

Yusuf AKÇIL

 

Mustafa GÜLSOY

Mustafa ATA

 

İbrahim GÜLÜMSER

Nazım BOLAT

 

Ömer Fethi GÜRER

Ferit ÇAĞLAK

 

Cumali İMRE

Nuri ÇELİK

 

Ramazan OYA

Hacı Mustafa ÇOPUR

 

Metin ÖZÇELİK

Servet DEMİRCİ

 

Davut ÖZER

Hamit DURUŞ

 

Yavuz SÖNMEZOCAK

Nihat ENGİNER

 

Sadettin ŞAHİN

Şadan ERİÇ

 

Abdullah TUĞRUL

Hamit ERŞAN

 

Ömer TUTUMLU

Mehmet ESER

 

Hüseyin YALÇIN

Erdal GEVREKÇİ

 

Nazife YAZAR

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim