Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi seçim sürecini başlattı. Aday olmak isteyenler 08 Temmuz ile 31 Temmuz arası partiye başvurmaları gerekiyor.



2009 seçimlerinde Niğde Belediye Başkanlığı seçiminde 3. Parti olan CHP, 2014 yerel seçimlerinde iddialı olabilmek için, il genelinde seçim takvimini oluşturdu.




CHP'DEN ADAY OLACAKLAR 31 TEMMUZ 2013'E KADAR BAŞVURSUN


CHP İl Başkanı Ünal Baykan, yaptığı açıklamada, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği için aday adayı olacak kişilerin 08 Temmuz 2013 tarihinden 31 Temmuz 2013 tarihine kadar partilerine başvurmalarını istedi.

ÜÇ BELDEDE ADAYLAR BELLİ


Baykan açıklamasında, CHP’nin tüm belediyelere talip olduğunu ifade ederek, Niğde Merkez’de en az 25 bin oy alacaklarını iddia ederek, seçimler için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı. Ev, köy, esnaf gezilerinin devam ettiğini, sadece 3 beldede adaylarının belli olduğunu ifade ederek, bunların Kemerhisar- Beytullah Kirazcı, Konaklı’da Erdal altın, Karaatlı’da Erol Yılmaz olduğunu vurgulayarak, diğer belde ve ilçelerde aday belirlenme sürecinin devam edeceğini ifade etti.


Baykan; “ Parti olarak ve Niğde İl örgütü olarak, bizler tüm adaylarımızın ön seçimle belirlenmesi taraftarıyız. Ön seçimle partimiz daha güçlü çıkacaktır. Devlet memuru olmayan, görevinden istifa etmesi gerekmeyen partililerin adaylık düşünceleri varsa, 08 Temmuz’dan itibaren, parti il örgütümüze başvurmaları gerekmektedir. Bu seçimde Niğde’nin tüm belde ve ilçelerinde aday çıkaracağız! Meclis üyelikleri konusunda kadın ve gençlik kotası uygulayacağız. Partimize 2011 seçimlerinden sonra yoğun katılımlar gerçekleşmekte, ve AKP’nin gücünün Niğde’de kıracak sinerjiye sahibiz” dedi.


MİLLETVEKİLİ DOĞAN ŞAFAK'IN ADAYLIK NİYETİ YOKMUŞ

Baykan, Niğde Belediye Başkanlığı için henüz aday adaylığı başvurusunun gerçekleşmediğini ifade ederek, Milletvekili Doğan Şafak’ın adaylık düşüncesi olup olmadığı ile ilgili olarak, “ Kendisi ile görüştüğümde böyle bir niyeti olmadığını ifade etti” dedi.


31 Temmuz’dan sonra aday adaylık başvurusunda bulunan partililerin CHP Genel Merkezinin belirlediği aday adayı eğitim programına tabi tutacaklarını bu eğitimlerin 21 Eylül 2013 ile 02 Kasım 2013 tarihlerinde 2 ayrı eğitim olmak üzere Nevşehir’de gerçekleşeceğini ifade etti.

BOR BELEDİYESİNİ ALMAK İÇİN ZORLAYACAĞIZ


Baykan ilçelerdeki seçim çalışmalarını değerlendirerek, Ulukışla’da partinin 6-7 aday adayı ile yola çıkacağını, Bor’da belediyeyi almak için zorlayacaklarını, Çiftlik’in yine CHP’de kalacağını, Altunhisar’da büyük bir sürpriz yapacaklarını ve Çamardı’yı istediklerini vurgulayarak, seçimlere iddialı girdiklerini ifade etti.


Niğde Merkez Belediyesi için emaneti geri alacaklarını ifade eden CHP’li Baykan, 2014 Mart ayında Niğde Merkez’de yeniden sosyal demokrat belediyecilik döneminin başlayacağını aktardı.





Editör: TE Bilişim