CHP Niğde İl Örgütü, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde yarışacağı adaylarını kamuoyuna tanıttı. Ömer Fethi Gürer, Sevgi Özbek ve Ramazan Ertan’dan oluşan adaylar “Niğde İçin Birleşiyoruz” seçim kampanyasının startını verdi.

Haber-Foto: CHP Seçim Koordinasyon Merkezi

Video: Bilal MERT

Niğde’de ilk seçim startını Cumhuriyet Halk Partisi verdi. Haftanın ilk gününde Parti binasına sığmayıp caddeye taşan partilinin katıldığı basın toplantısı ile adaylar kamuoyunun karşısına çıktı.

Saat 11:00’da başlayan toplantıya, İl Başkanı Erhan Adem ve İlçe Başkanları ile birlikte, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Yeşil Gölcük Belediye Başkanı Hakkı Şengül, Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur, Bozköy Belediye Başkanı Yalçın Tekeli, Yıldıztepe Belediye Başkanı Metin Akgümüş, Orhanlı Belediye Başkanı Erhan Polat, Azatlı Belediye Başkanı Şahin Polat, Eski Sağlık Bakanı Doğan Baran’ın oğlu Selim Baran, partide görev yapmış eski il ve ilçe başkanları ile birlikte, çok sayıda partili yönetici ve vatandaş katıldı.

İl Başkanı Adem; “Birlik İçinde Kazanacağız…”

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, basın toplantısının açılışını yaparak, kişilerin önemi olmadığını vurguladığı konuşmasında; “Aslolan partidir, Biz Niğde’de bunun mücadelesini vereceğiz. Bu dönem Niğde’de en az 2 milletvekili çıkararak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarlığı için çalışacağız. Niğde birbirinden değerli 3 adayımızı da bağrına basıyor ve sahip çıkıyor! Bunu gittiğimiz her yerde, konuştuğumuz her vatandaşımızda görüyor ve duyuyoruz. 1 Kasım’a kadar bu azim ve disiplinle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ömer Fethi Gürer; “Emanetinize Sahip Çıkacağım…”

CHP 1. Sıra Niğde Milletvekili Adayı olan Ömer Fethi Gürer, yaptığı konuşmada katılımcıların adeta gönlünde taht kurdu. “Niğde İçin Birleşiyoruz” seçim kampanyası adı altında 40 gün boyunca, köy köy, kasaba kasaba gezeceklerini, herkesle temas içinde olacaklarını ifade eden Gürer; “Niğde’nin sorunlarını bilen birisi olarak, Niğde’mize hizmet etmek için bu dönem yola çıktım. Niğde bölgede en geri kalan iller arasına düştü. Yıllardır yazığım 5 kitapla, 5000’i aşkın makale ile Niğde’nin sorunlarını anlattım. Tespit ettiğim sorunları gündeme taşıdım. Çözüm için mücadele ettim. Bu seçimde değerli yol arkadaşlarım Sevgi Özbek’in, Ramazan Ertan’ın, geçmişte bu partiye hizmet etmiş milletvekili, il başkanı ve değerli yöneticilerin desteği ile “Niğde İçin Birleşiyoruz” sloganı etrafında hizmete talibiz. Geçmiş seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne, Milliyetçi Hareket Partisi’ne, Büyük Birlik Partisi’ne, Saadet Partisi’ne oy vermiş değerli hemşerilerimin bu seçim için emanet oy istiyorum. Emanetlerine sahip çıkacağım. Onları mahcup etmeyeceğim. Sorunları ve çözümlerini Niğde’nin biliyorum yazdıklarımı anlattıklarımı uygulamaya geçirmek için yola çıktım. Niğde için Niğde de yaşayan herkesin desteğini bekliyorum Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Hak için, halkla beraber önce insan yaklaşımı ile hakça ve adil paylaşım düşüncesi ile kadrolarımızla, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkacaktır, ”dedi.

Gürer; “CHP İle Hizmet Devam Edecek…”

Niğde’nin CHP iktidarlığından sonra hep geri plana itildiğini ifade ederek, Cumhuriyet’in ilk yıllarında verilen öneme dikkat çektiği konuşmasında; “1934 yılında partimizin tüzük kurultayında Niğde’nin sembolü olan Alaaddin Cami’nin onarılması kararı almış bir partidir. Türkiye’de Baraj kültürü yokken, Gebere Barajı’nı yapan CHP iktidarlığıdır. Niğde 1 Kasım’dan sonra iş arayanların memleketi değil, iş adamların tesisler kurduğu, tarımının ve turizminin değerlendiği bir memleket olacaktır.

Yılda eğer 1 milyon turist gelmiyorsa kimse kusura bakmayın ama Niğde için yeterli çalışmamış demektir.

Açın bakın gazete arşivlerine, yok Almanlar, yok Ruslar, yok Çinliler geliyor fabrika kuruyor dediler, otomobil yapamayanlar gelip Niğde’ye Wolswagen’in kaportasını anıt diye diktiler. Niğde’nin acılarını bilen ve yaşamış bilen bir insanım olarak ben halkımıza yalan söylemeyeceğim talanla yalanla çalanla işim olmayacak Niğde için bir çivi çakandan Allah razı olsun ama daha çok çalışmamız daha çok birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Elmaların hayvan yemi olarak yapıldığını, patateslerin yollara döküldüğünü bilen birisiyim. Eğer bu memleketin değerlerine sahip çıkılmıyor tarım için hayvancılık için çözümler üretilmiyorsa sorun vardır. Bacasız sanayiden daha çok pay almamız lazım tarım hayvancılığının sanayisinin Niğde de daha çok yer bulması lazım.

Ben bu memleketin dağında, taşında, çobanından çiftçisine kadar, onlarla çay demlemiş, dertlerini dinlemiş bir insanım.  İnşallah Büyük Millet Meclisi kürsüsünde farklı gündemlerde Niğde’nin her sorunu ifade ederek, her cümlemde Niğde diyerek, Niğde sorunlarına çözüm üreteceğim

Misak-i Milliye’yi sahip çıkmak için Niğde’ye sahip çıkmak gerek! Bu yüzden herkesi ama herkesi Niğde için birleşmeye davet ediyorum Seçim boyunca diğer parti adaylarla ilgili konuşmayacağım onlarda memleketimizin evlatları ama yapacaklarımı bildiklerimi olması gerekenleri anlatacağım Adalet ve Kalkınma Partisi’ne, Milliyetçi Hareket Partisi’ne, Büyük Birlik Partisi’ne, Saadet Partisi’ne  diğer partilere oy vermiş değerli hemşerilerim bu kere Niğde için birleşiyoruz diyerek, CHP’ye oy versinler mahcup etmeyeceğim dedi. Gürer Niğde  farklı köyleri kasabaları ilçeleri ile ilgili örneklerle nelere yapılabileceğini anlattı öğrenci işçi, esnaf, sanayici, çiftçi emekli üniversite her kesimin yanında olacağını söyledi kadın ve gençlik sorunlarını da bildiğini kaydederek kapsamlı açıklamalarda bulundu sözleri sık sık alkışlarla kesilen Güre,r şehitleri rahmetle andı gazilere saygılarını sundu herkesin ve herkesim için aday oldum dedi.

Notlar…

07 Haziran seçimlerinde 41 bin oy alarak, TBMM’ye milletvekili gönderemeyen CHP, bu seçim için sıkı bir çalışma programı çıkardı. İl Örgütü’nde önceki gün yapılan toplantıda geniş kitlelere ulaşmak için oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi, gün gün planlamalar yaparak ve stratejik seçim kampanyası ile CHP’nin Niğde’de milletvekili çıkarması hedefliyor.

Yapılan açıklamaya, parti tabanı dışında, merkez sağda hizmet etmiş insanlarında katılması dikkat çekti.


Basın açıklaması sonrasında CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Milletvekili Adayları Ömer Fethi Gürer, Sevgi Özbek ve Ramazan Ertan el ele vererek fotoğraf çektirdi.



Editör: TE Bilişim