Seçim sürecine girildiği şu günlerde,  bir çok siyasi parti aday ve temsilcileri ile görüntülü  programlar yapacağız.

Haber: Selim GÖKEL
Kamera: Hüseyin YILDIZ



İlk olarak CHP’den Bor Belediye Başkan Adayı Ekrem Soylu’ya mikrofon tuttuk.

Kendisine “ Borlular size niçin oy versin? Diye sorduk…

CHP Adayı Soylu sorularımıza ve bir çok konuya ilginç açıklamalar getirdi. . Aşağıda sadece özeti. Tamamını ise yukarıda videomuzda… Lütfen izleyin…

CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, Bor Belediye Başkan Adayı Ekrem Soylu,  il genel, belediye meclis üyesi adaylarının  bulunduğu bir ortamda Bor ilçemizi ve siyaseti konuştuk.

İlk olarak CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ; Bor Belediye Başkan Adayımızın Ekrem Soylu olduğunu geçtiğimiz hafta Niğde’de yapılan ve Milletvekilimiz Doğan Şafak’ında katıldığı bir etkinlikte  açıklamıştık.  O günden itibaren çalışmalarımız hızlanarak 30 Mart’a kadar hedefimize ulaşmak için devam edecek. Yaşadığımız ilçede gerek sosyal alanda gerekse ekonomik alanda  yerel yönetimlerin çok büyük önemi var. Türkiye’de sosyal demokrat belediyeciliğin ne derece başarı olduğu aşikardır. İzmir, Antalya ve Eskişehir ve bir çok ilçelerde  sosyal demokrat belediye yönetimlerini örnek verebiliriz. Bu seçimlerde büyük bir hedefimiz var, inşallah bu hedefimizi gerçekleştirmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunu yönetimimiz,  belediye meclis üye adaylarımız ve en az belediye başkanlığı kadar önemli olan il genel meclis adaylarımız ile yürütüyoruz.  Abdullah Tuğrul, Ekrem Efe, Ayhan Güdük ve Abdulkadir Yener arkadaşlarımız il  genel meclisi adaylığı için çalışmalarını yürütüyor. Gece gündüz halkla beraber çalışmalarımızı yapıyoruz. Bor’un sorunları çok, inşallah halkımızın verdiği destek ile  başarılı bir sonuç alacağız”dedi.

Gevrekçi, son yapılan rüşvet operasyonu konusunda  ise ; bunun  böyle olacağı belliydi, ancak şimdiye kadar gün yüzüne çıkmamıştı. Burada tek yadırgadığım,  etik bulmadığım konu yargıya müdahale edilmesi. Madem suçsuzsunuz, öyle diyorsunuz,  bırakın yargıyı suçsuzluğunuz ortaya çıkar. Ama yargıca, polise baskı yaparsan bu halk arasında ters tepecektir.”dedi.

 

CHP Bor Örgütü ile yaptığımız sohbet toplantısında kendini tanıtarak konuşmasına başlayan CHP Bor Belediye Başkanı Ekrem Soylu ise; Ben köy kökenli olmakla birlikte 53 yıldır Bor’da yaşıyorum. 41 yıl devlet memurluğu yaptıktan sonra emekli oldum. Emekli olduğumdan itibaren üyesi olduğum CHP ‘den yönetim kurulumuzun ve milletvekilimizin isteği doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bor Belediye Başkanlığına talip oldum.”dedi. 

BORLULAR SİZE NİÇİN OY VERSİN?

CHP Bor Belediye Başkanı Ekrem Soylu sitemiz yöneticisi Selim GÖKEL’in “ Borlular size niçin oy versin?” sorusuna cevaben ise ; Sevgili Borlu hemşerilerim siz bana niçin oy vereceksiniz? Siz oy verdiğiniz kendi belediyenize çok rahatlıkla girebilmek için, verdiğini vergilerin nereye harcandığını bilebilmeniz için, geldiğiniz de size saygıyla karşılayacağım için bana oy verin. Bunun dışında yöremizdeki yapılacak çalışmaları siz belirleyin ben sizin istediğiniz doğrultuda çalışmalar yapayım, bu nedenle sizin oylarınıza talibim, hep birlikte Bor Belediyesini yönetelim. “dedi.

KLASİK SORUMUZ , “BOR’DA NE EKSİK?”

Başkan Adayı Soylu, açıklamasının devamında  Bor İlçesinin sorunlarını  dile getirdi  “Bor’da halkımın istediği projeler yapılacak, halkım talep ediyorsa istiyorsa, örneğin bir yörede su akmıyorsa, akıtılması sağlanmıyorsa, başka yatırımlar yapmanın bir anlamı yok, kaldırımlar yapılmadı, doğalgaz yarısı yapıldı yarısı yapılmadı. Gariban vatandaş düğün yapıyor,  5 bin – 6 bin lira gibi yüksek ücretler ödeniyor.  Belediyenin en az üç beş tane daha düğün salonu olursa vatandaş 5 bin yerine 500 liraya düğün yapar. İlçemizin trafik sorunu var, yolları dar. Kapalı bir otoparka ihtiyaç var, şuan yerini belirledim çok katlı  kapalı bir otopark düşünüyorum. Üniversite öğrencilerini Niğde çekiyor, burada rahat hareket edemiyorlar, dolayısı ile ilçemizde meslek yüksek okulları  olmasına rağmen, Niğde’ye gidiyorlar alışverişlerini orada yapıyorlar. Bu öğrencilerimiz için Bor’da rahat yaşabilmeleri için ortam hazırlayacağız, dolayısı ile bu geliri Bor’daki esnaflarımız kazanacak. Öğrencilerimizi baskı ile değil, onların burada ihtiyaçlarını karşılamak ile bırakacağız.  Konserler düzenleyeceğiz, rahatlıkla oturabilecekleri kafeteryalar, ortamlar hazırlayacağız ve dolayası ile sosyal aktiviteler gelişecek.  Etkinlikleri çoğaltacağız, vatandaşlarımız biraz daha bir birleri ile kaynaşacak, akşamları rahatlıkla hareket edebilecekleri yerler oluşturacağız. “dedi.

Soylu konuşmasına ; Esnaflar tüketicilerin ihtiyaçlarını tam karşılayamıyor. Vatandaşlarımız ve öğrenciler ihtiyaçları karşılanmadığı için Niğde’ye gidiyor. Biz esnaflarımız ile birlikte yeni iş yerleri ihtiyacını karşılarsak Niğde’ye gidişlerin daha azalacağını umuyoruz. Kentsel dönüşüm yapılabilirdi, ekmek fabrikaları açılabilirdi. Halkın daha ucuza alışveriş etmesi sağlanabilirdi. “şeklinde devam etti.

BOR’DA CHP – MHP İTTİFAKI MÜMKÜN MÜ?

Borhaber.net yöneticisi Selim Gökel Bor İlçesinde oluşan “ CHP’nin MHP’yi destekleyeceği, ittifak edeceği  konusundaki oluşan dedikoduları sordu.

Başkan Adayı Ekrem Soylu, ; CHP ile MHP veya bir başka partinin kesinlikle ve kesinlikle hiçbir şekilde ortak hareket etme gibi bir düşüncesi yoktur.  Bunu tekrar ediyorum, Biz   hiç bir zaman MHP ile yada bir başka parti ile ortaklık girişimde olmayacağız, olmayız, olmamız mümkün değil. Herkesin bir görüşü var. Her siyasi partinin bir programı var. Bizim programımız MHP ile bir başka partiyle aynı değildir. Bu bir bilinçli olarak çıkartılan  dedikodudur. Biz neden MHP’yi destekleyelim, o zaman biz neden ortaya çıktık, neden aday olduk. MHP ile işbirliği yapacak olsaydık Ben aday olarak çıkmazdım. Beni tanıyanlar çok iyi bilir Ben karar vermişsem sonuna kadar giderim. Herkesin oyuna talibim hiçbir zamanda MHP ile işbirliği YAP – MA – YA – CA - ĞIZ.!”dedi.

CHP Bor Belediye Başkan Adayı Ekrem Soylu, tarım ve hayvancılık konularına da değindi. Soylu; “Mevsiminde toplanan meyveler mevsiminde tüketilmek zorunda, bir soğuk hava deposu olsa ürünü muhafaza eder.  Maliyetin ucuz olması için ilçemiz sınırları içeresinde soğuk hava deposu yapmak çok uygun olur. Bir salça fabrikası, bir turşu fabrikası, konserve fabrikası yapılabilir. Hayvancılık konusunda ise üreticilerimiz besi yapıyor, onlara daha kolaylık sağlanabilmesi için bir et kombinası kurulabilir. Neden vatandaşlar mallarını neden  Ereğli’ye, Kayseri’ye  götürsün.  Üreticilere ucuz kredi ve teşvikler sağlanabilir. “dedi

NİĞDE BELEDİYESİNİ CHP ALIRSA AKKAYA BARAJI TEMİZLENİR

Akkaya Barajı çevre sorununa da değinen Soylu ; Maalesef uzun yıllardan beri bu sorun devam ediyor. Akkaya barajının baştan sona temizlenerek,  tarım sulamasına verilmeli. Bu suyla ekin sulanıyor, meyve ve sebze bahçeleri sulanıyor. Bu su zehirlidir, zehirli atıklar var. Niğde Belediyesi hala Niğde’nin kanalizasyonunu Akkaya Barajına akıtıyor. Niğde Belediyesi’ni inşallah CHP kazanır bu sorunun önüne geçilir. Bizim halkımız kokudan kurtulur.

Bor İlçesinin başka bir sorunu ise Doğalgaz sorunu, bir caddede yapılmış, beş caddede yapılmamış.  Vatandaş istiyor ki bizde faydalanalım. Biz iktidara geldiğimiz de ilk yapacağımız işlerden birisi bütün mahallelere doğalgaz döşenmesini sağlamak olacak.  Bor’da Okçu suyu sorunu var. Okçu suyu yetersizse gelecek kaynaklar biraz daha güçlendirilir. Her mahalleye su verilir. Aziz hemşerilerim bana oyunuzu verin hiç birinizi susuz bırakmayacağım, bu kesin” dedi.

CHP Bor Belediye Başkan Adayı Ekrem Soylu, açıklamasın da ;

 Dini konularda partisinin görüşlerini nasıl açıkladı?

Türkçe Ezan ve  Kur’an’ı Kerim için neler söyledi?

Başkan Adayına sorduk ; “Paralel Devlet var mı?”

Ergenokon Davası için neler söyledi?

Bölücülük konusundaki görüşleri neler?

Borulara hangi konuda birleşme mesajı verdi?

Başkan Soylu; Borlulara neyi hatırlattı. Ne mesaj verdi.

Bu ve diğer bütün ilginç konular için Lütfen Videomuzu izleyin.

 


Editör: TE Bilişim