Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ömer Halisdemir Üniversitesinde “Siyasette 40 Yıl: Gençlerle Tecrübe Paylaşımı” konulu konferansa katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe; Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ile Erdoğan Özegen, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör, Niğde ve OHU Üniversitesi  protokolü, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Alp “25 yıl önce müstakil bir üniversite olarak eğitim öğretim hayatına başlayan Üniversitemiz, kısa sürede ciddi atılımlar gerçekleştirerek ülkemiz üniversiteleri arasında kendine önemli bir yer edinmeyi başarabilmiştir” dedi.

OHU’nun   sanayi kuruluşları ile işbirliğini güçlü bir noktaya taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Murat Alp “Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak, ortak projelerin nicelik ve niteliğini arttırarak, üretilen bilgiyi en kestirme yoldan toplumsal faydaya dönüştürme gayreti içerisindeyiz. Üniversitemiz Mühendislik ve Fen Bilimleri alanlarında yapılan bilimsel çalışmalar bakımından ülkemizdeki üniversiteler arasında önemli bir yere sahiptir” diye konuştu.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ise “Siyasette tecrübe çok önemli, siyasette iyi insanların emin insanların olması çok önemlidir. İnsanların kendisinden emin olduğu kişi, bu vatana, bu millete, bu bayrağa, bu ülkenin birliğine, dirliğine hainlik etmeyeceğinden, kurşun sıkmayacağından emin olunan kişi demektir” şeklinde konuştu.

Hayatı boyunca yaşadığı tecrübeleri ve anekdotları katılımcılarla paylaşan konferans konuşmacısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, birlik ve beraberliğimizin önemine vurgu yaptığı konuşmasında “Siyasette amaç hizmettir, iyi bir siyaset olması gereken doğru iştir. Siyasetin amacı da hizmet olmalıdır, yoksa bir anlamı yoktur” dedi.

Konuşmasında Akkaya Barajı sorununa da değinen Bakan Özhaseki “Çevre bize bırakılan en büyük emanettir. Onu hiç tahrip etmemek lazım. Akkaya Barajı sorununu daha önceden bildiğim için, bugün buraya çalışmalar yaparak geldim. İnşallah yeni bir arıtma tesisi yaparak, bu sıkıntıdan kurtulacağız” ifadesini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim