Yatırımcı bir bakanlık olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyaret ve inceleme yapmak için Niğde’ye geldi.

Haber: Selim GÖKEL

Bakan Murat Kurum ilk önce Bor Belediyesini ziyaret etti. Bor Belediye Başkanı Serkan Baran  projelerini ve taleplerini Bakan Kurum'a iletti.

Bakan ağzından asbesli borulardan su içtiğimizi de duyduk…
Bakan Kurum ziyaretinde Bor ile ilgili bölümü için yaptığı açıklamada; Bor İlçesinde 30 kilometrelik asbesli içme suyu hatlarının olduğunu bu içme suyu hatlarının İller Bankası ve Bor Belediyesi ile birlikte 2020 yılında başlamak suretiyle değişitireceğiz, Borluları sağlıklı içme suyuna kavuşturmuş olacağız” dedi.

Belediye ziyaretinin ardından Bor İlçesinin tarihi yerleşim yeri olan Orta Mahalleyi de gezen Bakan Murat Kurum burada Bor Belediye Başkanı Serkan Baran’ın burası ile ilgili projesi hakkında bilgi aldı.

Orta Mahalle bu sefer orta da kalmasa
Sit alanı olan ve tarihi bir çok binanın olduğu Orta Mahalleyi Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in de bulunduğu heyet ile  gezen Bakan Murat Kurum Orta Mahalle için  “Sokak Sağlıklaştırma Projesi” yapılacağını, bu projeyi de İller Bankası  ile Bor Belediyesinin birlikte yürüteceğini, buradaki  tarihi yapıların resterasyonu ve sokakların sağlıklaştırılması ile Bor İlçesinde turizmin canlandırılacağını söyledi.

Sitemizin arşivinde de var, 2011 yılında  aynı tarihi mahalleyi  geçmişte yine Ak Parti iktidarda iken Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ziyaret etmişti. Ama  o ziyaretin ardından yaklaşık 9 yıl geçmiş ve Orta Mahalle öylece ortada kalmıştı.  

Umarız aynı siyaset tekerrür etmez.
Bakan Murat Kurum, Borluları ilgilendiren bir başka konu daha açıklama yaptı. Niğde’nin kanalizasyonunun Akkaya Barajına akmasından dolayı yıllardır çevre ve sağlık sorunu yaşayan Borlular bu sorundan daha erken kurtulacak gibi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz yıl temeli atılan Akkaya Barajı Arıtma Tesisi ile ilgili yaptığı açıklamada ; 224 bin nüfusa yetecek ve 2040 yılına kadar Niğde'mize yetebilecek kapasitedeki artıma tesisimizi bakanlığımız bünyesinde, İller Bankası Genel Müdürlüğü ve belediyemiz eliyle yapıyoruz. Bu projeyi 2020 yılı sonuna kadar bitireceğiz. Projenin bitiş tarihini öne çekiyoruz. Akkaya Barajında tertemiz şekilde sulama yapılabilmesi amacıyla da bu barajımızı temizlemiş olacağız.” dedi

Bakan Murat Kurum Bor İlçesi ziyaretleri ve incelemeleri ardından Niğde’ye geçti.
 
 
Editör: TE Bilişim