AK Parti Niğde Milletvekili ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, 12 belediyeye çevre kirliliğinin giderilerek halk sağlığının korunması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan nakdi destek sağlandığını belirtti.

 

Niğde Belediyesi’ne 400 Bin TL, Sazlıca Belediyesine 50 Bin TL, Çamardı, Çiftlik, Gümüşler, Kitreli, Yeşilgölcük, Yıldıztepe, Bozköy, Divarlı, Bahçeli ve Dündarlı Belediyelerine de 30’ar Bin TL nakdi destekte bulunulduğunu kaydeden Kavaklıoğlu, bu destekle gerekli araç gereç ve ekipmanın sağlanması, bakım onarımların yapılması ve ihtiyaç duyulan tesislerin kurularak olumsuzlukların giderilmesi yoluyla çevre kirliliğinin giderilerek modern bir yerleşim birimi haline gelmesine katkı sağlanacağını söyledi.  Geçtiğimiz aylarda da yine çok sayıda belediyeye alt yapı hizmetlerini desteklemek için nakdi desteklerin verildiğini kaydeden Kavaklıoğlu ayrıca İlbank’tan Dündarlı ve Kayırlı Belediyelerine alt yapı projeleri için 50’şer Bin TL’lik destek aktarıldığını da ekledi.

 

Altyapı projelerine özel önem


Yerel yönetimlerle çevre dostu belediyecilik uygulamalarını hayata geçirmek için uyum içerisinde çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Kavaklıoğlu “Belediyelerimizin kanalizasyon ve alt yapı sorunları bir bir çözülüyor. Daha yaşanabilir ve çevre dostu belediyecilik hizmetlerine hassasiyet gösteriyoruz. Gelecek seçimleri değil gelecek nesilleri düşünerek projeler hayata geçiriyoruz. Çevre kirliliğinin önlenmesi ve giderilmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Altunhisar, Çamardı, Divarlı ve Konaklı belediyelerine de 17 Ocak tarihinde çöp araçları teslim edilecek. Belediyelerimize desteklerimiz devam edecektir” diye konuştu.

 


Aldıkları destekle kasabalarında yürütülen alt yapı projesinin eksiklerinin giderilmesinin sağlanacağını söyleyen Divarlı Belediye Başkanı Rüstem Cullaz, ekipman yönünden de belediye imkanlarının zenginleştiğini ve ihtiyaç duydukları her türlü desteği aldıklarını belirterek destek verenlere teşekkür etti. Kayırlı Belediye Başkanı Aşur Yücel de alt yapı projesinin tamamlandığını nakdi destekle de ihtiyaç duyulan çevre hizmetlerinin sağlanacağını kaydederek milletvekillerine müteşekkir olduklarını söyledi. 

 

 

Editör: TE Bilişim