HDP Niğde İl Başkanlığı, geçtiğimiz hafta partilerine yapılan taşlı saldırı sonrası bir basın açıklaması yaptı.

 

Açıklama da şu görüşlere yer verildi;   21 Mart günü yani yeni günde Partimiz Halkların Demokratik Partisi’nin Niğde il binasına güvenlik görevlilerimizin “şehit” edilmesini bahane edilerek süreklilik arz eden ırkçı-şoven saldırılar gerçekleştirilmekte.

 

Milliyetçi hassasiyetler kaşınarak sokağa çıkartılan Niğdeli her yaştan gençlerin bizce çok iyi bilinen merkezlerce parti binamıza yönlendirilmesiyle gerçekleşen bu saldırıların taşlı boyutunun cam kırılması gibi maddi hasarla sonuçlanması olayın vahameti ve boyutları düşünüldüğünde tek teselli kaynağımızdır.

 

Can a geleceğine Cam a gelsin diyor tüm yetkilileri ve Niğde’mizde öne çıkan siyasi aktörleri aklıselime davet ediyoruz. Parti il binamız taşlı saldırıya uğraması zorlamalarla oluşturulmak istenen siyasi iklim sonucu olduğunu biliyoruz. Daha önce İzmir Dikili ve Urla’da yaşanan saldırılar olsun Muğla Fethiye de yaşananlar olsun, Aksaray da gerçekleştirilen saldırılar olsun tümünün ortak keseni kolluğunönleyici tedbirleri zamanında almamasından kaynaklı olduğu gerçekliğidir.

 

     Milliyetçi hezeyanlara bilerek isteyerek göz yumanlar unutmamalıdır ki sokağa dökülen kalabalıkların nereye evirileceği belli olmaz ve bumerang gibi çıktığı kaynağa geri döner. Niğde de görev yapan adli, idari ve mülki erkânı bir kez daha uyarıyoruz. Partimiz HDP üye ve yöneticilerini çatışmaya çekme amacıyla gerçekleştirildiğine kuşku duymadığımız bu saldırıları engellemek ve seçim çalışmalarının güvenliğini sağlamak sizin yükümlüğünüzdür.

 

     Perşembe’nin gelişi çarşambadan bellidir. Özdeyişi laf olsun diye toplumsal belleğimize yerleşmiş bir söz değildir. İlimizdeki üzücü gelişmeleri ve yansımalarını zamanında değerlendirip gerekli önleyici tedbirleri almakta geciken sorumlu sorumuzlar hakkında gerekli hukuksal iş ve işlemlerin başlatılmasını için Niğde Cumhuriyet Savcılığını görevini yapmaya davet ediyoruz.

 

     Seçim sürecinin her aşamasında, siyasi partiler ve vatandaşlar için demokratik ve güvenlikli bir siyasal çalışma ortamı sağlamak resmi yetkililerin olduğu kadar siyaset sahnesinde bulunan tüm aktörlerin de sorumluluğudur. Bu bağlamda sorumluluklar yerine getirilmez ise kendi güvenliğimizi sağlamaktan geri kalmayacağımızda Niğde emekçi kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

 

    HDP olarak, bugüne kadar maruz kaldığımız saldırılarda uğradığımız zarar ve ziyanın tazmini ve saldırganların cezalandırılması için hukuk yollarını harekete geçirdik. Niğde’miz özelinde dealanda yaptığımız kitlesel basın açıklaması anında araç içerisinden yapılan sinkaflı tehditlerde olsun daha önceki taşlı saldırılar da olsun gerekli bildirimlerde ve yetkili mercilere hukuksal başvurularda bulunmuştur.

 

HDP olarak seçim çalışmalarının ve politik iklimin sabote edilmesine göz yummayacağız. Seçim çalışmalarımızı engelleyecek veya sabote edecek her türlü girişimin karşısında olacağız. Ne partimizin ne de diğer partilerin çalışmalarına yönelik herhangi bir engeli kabullenmeyeceğimizi emekçi halkımızla paylaşmak isteriz.

 

     Partimiz HDP’nin demokrasi, özgürlük ve eşitliği sağlayacak güçlü bir alternatif olduğunun ortaya çıkması; Türkiye’nin her köyünde, ilçesinde ve ilinde seçim çalışmalarını kesintisiz sürdürmesi, ilimiz Niğde’nin de her köşe bucağında bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor olması doğal olarak ırkçı ve şoven beyinlerde rahatsızlık yaratmıştır. Buradan Niğde Cumhuriyet Meydanından bir kez daha ifade ediyoruz rahatsız edişimiz gelip geçici değil kalıcıdır.

 

     Barı ve kardeşlik türküsünden rahatsız olanlar inadına kardeşlik türkülerimizi daha gür söyleyeceğiz. Ezilenlerin emekçilerin yok ve hor görülerek ötekileştirilenlerin demokratik hak ve özgürlüklerini daha gür sesle savunacağız. HDP kimliğiyle yürüdüğümüz bu yolda mücadelemiz kesintisiz ve milliyetçi şoven dalga kırılana, emekçi halkımız iktidara gelenedek devam edecektir.

 

      Tam da buradan verdiğimiz  demokratik mücadele ve söylemlerimiz orta yerdeyken Partimize yapılan saldırıları Mısırın sağır sultanları duymuşken Niğde’miz de örgütlü demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partilerin bir kaçı dışında üç maymunu oynayarak bir geçmiş olsun u dahi  esirgemeleri, yaşanan gelişmelere tepki göstermemeleri milliyetçi-şoven zehirlenmenin bir başka boyutunu göstermesi açısından düşündürücü olduğu kadar bizce üzüntü vericidir. Kendilerine alanlarda demokrasi mücadelesi gerçekliğinden üretilen “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek” sloganını hatırlatır demokratikleşme mücadelesinin hepimizin ortak keseni olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

 

        Eli kanlı Irak Şam İslam Devleti adına “cihat”  için kandırılarak Suriye halklarına çocuk kadın yaşlı demeden din  adına vahşice saldırıda bulunan canilerin elini kolunu sallayarak ticari taksi kiralayarak İlimiz sınırları içerisinde rutin güvenlik görevini yapan askerimize, polisimize ve vatandaşlarımıza yönelik kanlı saldırı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor ölen asker, polis şoför yurttaşımıza Allahtan rahmet acılı ailelerine ve camialarına başsağlığı dileklerimiz iletiyoruz.

 

      Böylesi üzücü olayları bahane ederek partimize yönelik saldırılara  yeltenenlere ise sizi Maraş dan, Çorum dan Sivas tan yakından tanıyoruz. Faşist baskıların bizi yıldırdığı görülmemiştir. Görülmeyecektir de. Emekçi halkımız sizden aldığımız güçle başımızı koparsalar bile dizimiz asla yere değmeyecektir. Bu inanç ve kararlılıkta mücadelemize devam edeceğimizi belirtir dayanışma gösteren tüm dostlara ve partililerimize teşekkür ederiz.

 

Editör: TE Bilişim