Camilerin ısınma sorunu konusunda CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın verdiği soru önergesine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan cevap geldi.


 
Bu Camiinin Cemaati Donuyor! Haberimiz için TIKLAYIN


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan, özelleştirmelerin faturalarının camiye kesildiğinin itirafı:

“Yasa değişmedikçe camilerden ısınma gideri alınacak”

Bozdağ, ne yapmayı düşündüklerini soran CHP’li Doğan Şafak’a söz vermedi:

“Yasanın değişmesi gerek”

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,  elektrik enerjisiyle ısınan camilerin ısınma giderlerinin mevzuat gereğince karşılanmasının mümkün olmadığını belirterek,  “Ödenebilmesi için yasal bir düzenleme yapılması gerekmektedir” dedi. Ancak Bozdağ, bu yönde bir yasal düzenleme yapılacağı sözü vermedi.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, özelleştirmeler sonrası yapılan düzenlemelerle camilerden elektrik enerjisi ile yapılan ısıtmaların giderlerinin alınmaya başlanmasını parlamento gündemine taşıdı.

“İNSANLARI CAMİDEN NİYE UZAKLAŞTIRIYORSUNUZ?”

 Şafak, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde “Başka ülkelerde ibadet yerlerine önem verilip, insanların ibadethanelerde rahatlıkla ibadet etmeleri sağlanırken, ülkemizde ibadet yerlerine bir takım maliyetler yükleyerek insanları ibadethanelerden uzaklaştırmak ne kadar doğrudur?” diye sordu.

 

Camilerin aydınlatma bedelinin ödenmesine rağmen, ısınma giderlerinin karşılanmadığına dikkat çeken Doğan Şafak, Bozdağ’a “Bu konuda bir çözüm öneriniz var mıdır?” sorusunu yöneltti.

BOZDAĞ: MEVZUAT GEREĞİNCE KARŞILANAMIYOR

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 9. Maddesi ile eklenen geçici maddesine göre ibadethanelerin elektrik giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca karşılanacağının belirtildiğini anımsattı. Bozdağ, camilerde elektrik enerjisiyle yapılan ısıtma giderlerinin bütçeden karşılanması için ise mevzuatta bir hüküm olmadığını vurguladı.

Isıtma giderleri nedeniyle hiçbir caminin elektriğinin kesilmediğini kaydeden Bozdağ, “Ülkemizde ibadethanelerde insanlar ibadetlerini rahatlıkla yapmakta olup,  bu hususta ibadethanelere herhangi bir maliyet yüklenmiş değildir” dedi

BOZDAĞ SÖZ VERMEDİ

Bekir Bozdağ; Doğan Şafak’ın “Din görevlilerimizin bu konudan dolayı yaşamış olduğu sıkıntının giderilmesi için ne yapmayı düşünüyorsunuz” sorusuna karşılık olarak herhangi bir söz vermeksizin, “Elektrik enerjisi ile ısıtılan camilerimizin ısıtmaya ilişkin elektrik tüketim bedellerinin bütçe imkânları ile ödenebilmesi için, 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun Geçici 17. Maddesinde yasal bir düzenleme yapılması gerekmektedir”  yanıtını vermekle yetindi.



 

 

 

Editör: TE Bilişim