Ak Parti Niğde Milletvekili aday adayı olan ve listeye giremeyen İbrahim Bıçkı, partinin gösterdiği adayların kontenjan adayları olduğunu söyledi ve eleştirirken, Çamardılı seçmenler ise tanımadıkları bilmedikleri isimlerin Niğde’den aday olmalarından dolayı Ak Partiye oy vermeyeceklerini açıkladılar.
 
2011 Milletvekilliği seçim sürecinden Ak Parti’den aday adayı olan isimlerden birisi de Çamardılı İbrahim Bıçkı olmuştu. Aday adaylık süreci sona erdiğinde kendisi dahil bir çok isme haksızlık edildiğini savunarak bu durumu eleştiren Bıçkı, aday adaylarının seçim turlarını sürdürdüğü bir dönemde, “Partimizin kontenjan adaylarının bu şekilde gelip ilk sıralarda yer alması bizim için üzücü bir durumdur. Başbakanımızın düşüncesidir, buna da saygı duyuyoruz. İnşallah bir Tıp Fakültesi, Ecemiş Suyu Projesi ve Havaalanı gibi önemli projeler ortaya koyarlar. Çünkü istenirse bunlar gerçekleştirilemeyecek projeler değil”
 
SİYASET OLDUKÇA ACIMASIZ
Çamardı İlçesine seçimlerde ve seçim sonrasında sürekli haksızlık edildiğini ifade eden Bıçkı, “Siyaset oldukça acımasızdır. Bizler elimizden gelen gayret ve çabayı ortaya koyuyoruz. Kendi projelerimizi de adaylarla paylaşmak istiyorum. Fakat bize ulaşan bir aday olmadı” dedi.
 
ÇAMARDI HALKI ÇOK TEPKİLİ
 
       Çamardılı vatandaş ise, ortaya çıkan listeden herkesin rahatsız olduğunu Milletvekili adaylarının seçmenin beklendiği isimler olmadığını bundan dolayı da Ak Parti’ye oy vermeyeceklerini açıkladılar. Açıklamalarında İbrahim Bıçkı’yı destekler türden cümleler kuran vatandaşlar “8-9 yıldır Çamardı ilçesine sürekli haksızlık ediliyor. Çamardı’nın da bir aday çıkartmasını istiyorduk. İbrahim Bıçkı’nın haricinde 3 aday adayımız daha vardı ilçemizden onlardan birisini de listeye koymadılar. Adayların sürekli olarak Bor’dan gösterilmesinden dolayı bu seçimde tepki olarak Ak Parti’ye oy vermeyeceğiz. Çamardı halkının tamamı neredeyse aynı şeyleri konuşuyor” dedi. 
 
İNSAN YERİNE KONMUYORUZ
Konuşmalarına “ Gelişen olaylardan hiç memnun değiliz” diye devam eden seçmenler “Seçime girilirken insan yerine konmuyoruz. En azından üçüncü sıraya bir Çamardılı aday konmuş olsaydı şimdi daha farklı düşünürdük. Ankara’dan Niğde nasıl görünüyorsa Aday olmak için gelenlerde Niğde’yi öyle görüyor. Listedeki adaylar adres bile bilmiyor. Şimdi çarşıya çıksalar seçim bürosunu bile bulamazlar” ifadelerine yer verdiler
 
ÇAMARDI’YA HİZMET NAMINA BİR ŞEY GELMEDİ
Vatandaşlar arasında daha önceden Ak Parti Gençlik Kolları’nda da faaliyetlere katılan isimler de yer alırken bu isimler, “Ak Parti’liyiz  fakat bu sistemle bu düzenle Ak Parti’ye oy vermeyi düşünmüyoruz. Çamardı’ya hizmet namına bir şey gelmedi. Bizler, 1950 ve 1960’ların döneminde ki gibi yaşıyoruz. Partimiz döneminde Çamardı’ya da şu yapılmış diyebileceğimiz hiçbir şey yok” dediler.
 
 
 
Editör: TE Bilişim