CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer içme suyu sorunu yaşayan Yelatan Köyüne gitti. Köy halkı ile görüştü. Sorunlarının çözümü için yazılı soru önergesi verdiğini ve TBMM’de yaptığı konuşma ile de gündeme taşıdığını ifade etti.  İçme suyunun iptal edilen ihalesinin yapılması ve Yelatan Köyünün su sorununun aşılmasını istediklerini belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer içme ve sulama suyu sorununun Niğde’de yaşanmasını anlaşılır bulmadığını ifade ederek doğal su kaynakları Akdeniz’e değin akan Niğde için çözümün kısa sürede sağlanmasının olası olduğunu ifade etti.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Yelatan Köyüne bir ayda ikinci kez geldiğini ifade ederek, “Her köy, kasaba ve ilçemizi sık ziyaret edip sorunları da Bakanlıklara iletiyoruz. Bizim bundan haberimiz yok diyecek kimse olamaz, sorunlar biliniyor.  Çözümler de bir an önce sağlanmalıdır ”diye konuştu.

  “Yelatan’a  kendi cazibesi ile gelen su ile sorunu çözülür. Çardacık, Burç, Celaller, Bekçili, Mahmatlı  için de  doğal kaynak suları  Aladağlardan  getirilip köylere verilebilir. Niğde Ulukışla İlçesi Şekerpınar  suyu getirilmeli. Ayrıca    Porsuk, Kılan  gibi  köylerde de bu sudan yararlanacak biçimde  çalışma planlanmalıdır. Yanısıra Hacıbeyli, Tepeköy, Kılavuz, Belkaya gibi yerlerde su yetersiz kalmaktadır. Şekerpınar ve Aladağ suları,  Niğde Merkez  ve Bor için dahi düşünülmeli, yer altı suları yerine doğal kaynak sularından yararlanma yoluna gidilmelidir. Yer altı suları gelecekte çok gereksinim olacak sulardır. Oysa boşa akan sular vardır. Bunlardan yararlanılmalıdır”dedi. 

Niğde İlinde sulama suyu sorununa da değinen Ömer Fethi Gürer Misli Ovası elektrik ile su çıkarmakta maliyet artmaktadır. Ovaya sulama suyu, doğal su kaynakları değerlendirilerek taşınmalıdır. Ayrıca  Himmetli, Karanlıkdere, Havuzlu,Halaç,Tepeköy, Asmasız, Koçak, Horoz, Karacaören, Maden, Gedelli, İmrahor, Şeyhömerli, Kolsuz, Bademdere, Eminlik, Elmalı  gibi gölet bekleyen su olan yerler vardır. Yine sorunlu Göletler, Darboğaz, Handeresi, Emirler, Altunhisar’da Kapalı Sistem  bir an önce sağlanmalıdır. Sulama suyu sorunu olan Dikilitaş, Kiçiağaç, Obruk, Gölcük, Çavdarlı gibi yerleşmelerimizin de sorunları çözümlenmelidir.”dedi.


 İLGİLİ HABERLER AŞAĞIDA
 
Editör: TE Bilişim