Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Niğde Şubesi Gençlik Komisyonu, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Fahri Eker’i destekleyeceklerini ifade etti.


Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK

Cuma günü CHP’den adaylığı açıklanacak olan Fahri Eker çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Önceki gün ÇYDD Niğde Şubesi Gençlik Komisyonu olan Çağdaş Gençliğin davetlisi olarak derneğe gelen Eker’i Şube Başkanı Ahmet Server Işık, Gençlik Yöneticisi Gökhan Özbek ile Gençlik Kolaylaştırıcısı Batıkan Hergüner ve 30’u aşkın üniversiteli genç karşıladı.

Fahri Eker, gençlerle sohbet ederek, onların taleplerini değerlendirirken, katılımcı sosyal belediyeciliğin nesnel zemin olan gençlerle ilgili projelerini açıkladı.

Gençlerin siyasetin atardamarı olduğunu ifade eden Fahri Eker, bu eksende gençliğin yerel siyasette öneminin yadsınamaz olduğunu ifade ederek, üniversite gençliğinin Niğde ekonomisi ve sosyal yaşamın lokomotifi olduğunu ifade etti.

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde gençlerin mutlaka sandığa gitmesini isteyen Eker, gezi olaylarında gençliğin potansiyelini gördüklerini, Niğde’nin ve Türkiye’nin geleceğinin ancak gençlerin siyasette aktif rol alarak düzeleceğini ifade etti.

Gençlik Kolaylaştırıcısı Batıkan Hergüner; 140’ı lise, 60’ı üniversite olmak üzere 200 öğrenciye burs verdiklerini, bununla birlikte eğitim ve sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, Atatürkçülük ilkeleri doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

Çağdaş Gençlik yöneticilerinden Onur Yıldız ise ziyarette, Niğde’de üniversite gençliği ile Niğde’nin entegrasyonunun şart olduğunu ifade ederek, yapılacak olan yerel seçimlerde üniversite gençliğinin oy kullanması için, seçmen liste kayıtlarının aralıksız devam ettiğini ifade ederek, Fahri Eker’in gençlik eksenli siyasetini desteklediklerini ifade etti.

Çağdaş Gençlik Kolaylaştırıcısı Yardımcısı Perhian Karadeniz ise yaptıkları sosyolojik ve istatiksel çalışmaları Fahri Eker’e aktararak, 2011 seçimlerinde 18 yaşın altında olan ve 2014 seçimlerinde oy kullanacak 9 bini aşkın gencin Niğde’de siyaseti yönlendirecek güce sahip olduğunu ifade ederek, bu noktada Eker ve ekibinin gençlik odaklı çalışma yapması gerektiğini ifade etti.


Gençlikten Sorumlu Yönetici Gökhan Özbek ise gerçekleşen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, gençliği yok sayan her türlü siyasi fikri ret ettiklerini ifade ederek, yerel yönetimin Niğde’de ulaşımda gençleri nasıl yok saydıklarını belediye meclislerinde gördüklerini ifade ederek, bu noktada Fahri Eker ve partisinin gençliğin içinde olduğu katılımcı, sosyal belediyecilik anlayışını Niğde’de inşa etmesi gerekir dedi.

Fahri Eker yapılan konuşmalardan sonra, her türlü talebi en ince ayrıntısına kadar değerlendireceklerini ifade ederek, Niğde Belediyesi gençliğin belediyesi olacak dedi.

Ziyaret sonrası Çağdaş Gençlik adına Perihan Karadeniz, CHP Belediye Başkan Adayı Fahri Eker’e Atatürk motifli bir halı hediye ederek, yapılacak seçimlerde 200’ü aşkın Çağdaş Gençlik Biriminin Fahri Eker’in arkasında tam destek olduğunu ifade etti.






Editör: TE Bilişim